Nieuw

Video met Michael Moore gaat viraal: Trump is een “menselijke handgranaat” tegen het politieke establishment

Donald Trump is de “menselijke handgranaat” die miljoenen kiezers in het politieke systeem in de Verenigde Staten gooien, het systeem wat het arbeidersleven van hen heeft ontnomen. Zegt de wereldberoemde linkse activist en documentairemaker Michael Moore. Een gedeelte van zijn vurige toespraak over de politieke stemming in de VS verspreidt zich nu als wildvuur in de sociale media.

Wil arbeid dwingen terug te keren naar de VS

Moore vertelt over hoe Trump druk gaat uitoefenen op grote bedrijven zoals Ford om niet toe te laten dat productie het land gaat verlaten. Als ze bijvoorbeeld hun fabrieken naar Mexico verhuizen gaat Trump , als hij wordt gekozen tot president, een gigantische verhoging van de invoerbelasting voor deze auto’s uit Mexico instellen, om op deze manier het meer rendabel te maken om de productie in de VS te laten.

– U woont hier in Ohio, u weet waar ik het over heb. Of Trump meent wat hij zegt of niet is niet relevant, omdat hij de dingen benoemt die de mensen schade doen. Dat is de reden waarom elke ontmoedigde, naamloze, vergeten werknemer die ooit een deel uitmaakte van wat de middenklasse wordt genoemd van Trump houdt, legt Moore aan zijn publiek uit.

Moor beschrijft Trump als een proteststem, of eigenlijk meer een “menselijke handgranaat” die miljoenen kiezers in het politieke systeem in de Verenigde Staten gooien. Volgens Moore is de situatie in veel opzichten te vergelijken met de Brexit – toen Groot-Brittannië ervoor koos om de EU te verlaten.

– Hij is de menselijke molotovcocktail waar ze op hebben gewacht. De menselijke handgranaat die ze legaal in het systeem kunnen gooien dat hun leven gestolen heeft.

De voorstelling van Moore is niet bedoeld als ondersteuning voor Trump, eerder een waarschuwing voor hem. Maar dat heeft niet kunnen beletten dat een clip uit de video als waanzinnig viraal is gegaan en ondertussen meer dan acht miljoen keer is bekeken. Moore legt de vinger op de zere plek waarom het hoogst waarschijnlijk is dat Trump de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november gaat winnen.

Hieronder vindt u de clip die op dit moment als een virus viraal gaat.

 

Bron:

http://nyheteridag.se/videon-med-michael-moore-gar-viral-trump-ar-en-mansklig-handgranat-mot-det-politiska-etablissemanget/

Doe mee met 8.227 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4136 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

20 Comments on Video met Michael Moore gaat viraal: Trump is een “menselijke handgranaat” tegen het politieke establishment

 1. Hij is goed!

  Even terzijde, hij heeft het over “the former middle class”. Het blijkt nl. dat de middenklasse in de VS scherp in aantal daalt. Zoiets is een recept om een derde-wereld land te maken.
  Het kan de elite niets schelen als het land kapot gaat, zolang zij maar rijk en machtig zijn.
  Zo ging het ook op Paaseiland waar de heersers telkens grotere standbeelden voor zichzelf lieten oprichten en daarvoor het bos lieten kappen (vanwege de palen om de steenblokken de berg af te rollen) Iedereen kon het zien toen de laatste boom gekapt werd. Het is waarschijnlijk geen toeval dat het laatste beeld was omgegooid. Een machteloos gebaar van een ten dode opgeschreven volk.

  Misschien is de keuze voor Trump een net zo’n machteloos gebaar. Ik hoop dat het iets meer wordt.

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 27, 2016 om 00:34 //

  Schitterend hoe een fervent tegenstander onbedoeld de grootste reclamepilaar voor Donald Trump wordt! Tegelijkertijd als je de Amerikaanse Liberals moet zien als de socialisten van Amerika is het natuurlijk wel triest dat juist zij degenen zijn die de Amerikaanse arbeider zo in de steek en aan hun lot heeft overgelaten. En vergis je niet, op een wat kleinere schaal staat het ook hier te gebeuren; arbeidsintensieve arbeid gaat geëxporteerd worden naar landen waar ze het doen voor een scheet en twee knikkers, het is al gebeurd met de fabricage van kleding maar anderen gaan volgen. Garnalen uit de Noordzee worden in Marokko gepeld en vervolgens in Nederland verkocht. Mocht je je ooit afvragen waarom garnalen niet langer naar garnalen smaken, dat is de reden, er zit een heel transporttraject aan vast voordat ze hier in de supermarkt liggen en daar is de uiterste verkoopdatum over veertien dagen. Voordat jij dus een garnaal in je mond stopt is het al zo’n drie weken geleden dat hij nog in de Noordzee zwom! Gek hè dat hij nergens naar smaakt?

  Liked by 1 persoon

 3. Esperanza // oktober 27, 2016 om 01:28 //

  ‘Moore legt de vinger op de zere plek waarom het hoogst waarschijnlijk is dat Trump de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november gaat winnen.’

  Dat valt nog te betwijfelen, anyway I Keep the candle burning.
  Heeft een schroef los, die Michael Moore.

  Like

 4. Esperanza // oktober 27, 2016 om 01:29 //

  Liked by 1 persoon

 5. Ieder geval kunnen we met zijn allen niet ontkennen dat we in spannende tijden leven. Zo’n beetje net als onze voorouders in het voorspel van de eerste en tweede wereldoorlog. Lang gewacht, stil gezwegen, nooit gedacht, toch gekregen. Yeaahh. Bring it on. Sinds die laatste badtrip in 1978 wacht ik al op de dood. Hit me. Jaag me over de eeuwige jachtvelden.

  Like

 6. Republikein // oktober 27, 2016 om 02:34 //

  Iets vreemds gezien/meegemaakt tijdens die trip, of was het complete chaos.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 27, 2016 om 02:37 //

  “Sinds die laatste badtrip in 1978”
  Mag ik daaruit afleiden dat je er al eerder een gehad had? Ik dacht dat als mensen een bad trip overleefden ze de rest van hun leven er wel vanaf bleven. Maar ja ik heb dan ook goddank geen ervaring met druks

  Like

 8. Mensen zonder ervaring met druks mogen niet meedoen in mijn badtrips. Ga eerst maar een overdosis coke doen, voordat je mag meedoen in mijn paranoia.

  Like

 9. Esperanza // oktober 27, 2016 om 03:09 //

  Geldt in ieder geval wel voor mij Tijl. Huxley wist het mooi vertellen in ‘Doors of perception’, maar na twee bad trips in was ik d’r voorgoed van genezen.

  Liked by 1 persoon

 10. Had ik al verteld dat ik het niet meer zie zitten en meestal blijf staan?

  Like

 11. Esperanza // oktober 27, 2016 om 03:21 //

  Helemaal goed, rommel, zitten is ’t nieuwe roken.

  Like

 12. Republikein // oktober 27, 2016 om 03:37 //

  Vrede is met u.

  Like

 13. Maar ja, als die Amerikanen te vet, te lui en te duur zijn vertrekken die bedrijven naar het buitenland….

  Like

 14. Republikein // oktober 27, 2016 om 12:41 //

  Albion is wit en perfide albion ben ik.
  America komt van amen.
  Engeland komt van engelen.
  Holland komt van grotbewoners.
  Rommel is geslaagd voor het grote grotonderzoek.
  In Amerika spreken de meeste inwoners 2 talen, nml. Amerikaans en Engels, ze gaan er prat op, zie hun opgegeven cv op de sm.
  In een land met veel inwoners zijn er veel domme alsook veel minder domme mensen, gek he?
  Amen, ik heb gezegd, ugh.
  Amen betekent dat ik klaar ben, het einde.

  Like

 15. Clintonmob, dat is het einde.

  Like

 16. Republikein // oktober 27, 2016 om 13:15 //

  Er hangt iets in de lucht.
  Het ruikt naar spruiten.

  Like

 17. Republikein // oktober 27, 2016 om 13:21 //

  Like

 18. Republikein // oktober 27, 2016 om 13:24 //

  Ff afsluiten voor die halve Zweed.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: