Nieuw

Noorwegen annuleert verblijfsvergunning voor Somaliërs

Noorwegen heeft besloten de vluchtelingstatus en verblijfsvergunning van 1600 Somaliërs in te trekken en terug naar hun thuisland te sturen, schrijft de Noorse staatsomroep NRK.

De Noorse regering is van mening dat Somalië nu veilig genoeg is en Somaliërs geen grond hebben voor asiel.

Sylvi Listhaug van de Fremskrittspartiet, de Noorse minister van immigratie:

– Er is een evaluatie geweest over de situatie in Somalië en we zijn tot de conclusie gekomen dat de vluchtelingenbescherming wet voor deze groep niet meer geldt.

– De regering heeft aan het ministerie van Buitenlandse Zaken instructies gegeven om een procedure te initiëren met het intrekken van de verblijfsvergunningen.

Tot nu toe hebben 120 Somaliërs een melding gekregen met het verzoek naar huis te gaan, en nog eens 1500 anderen staan ook op de lijst om naar Somalië terug te keren.

De getroffenen zijn de Somaliërs die van 2012 tot en met 1 oktober 2014 in Noorwegen arriveerden. Het is de eerste keer dat Noorwegen zoveel verblijfsvergunningen in één keer tenietdoet.

Steunen terrorisme

Bashe Musse, woordvoerder van de Somalische organisatie “Somalisk nettverk”, zegt tegen NRK dat het “verschrikkelijk” is dat Noorwegen Somaliërs naar huis stuurt.

– Ik vind het verschrikkelijk, omdat het zoveel gezinnen treft, zegt hij.

Veel Somaliërs zeggen ook tegen NRK dat ze bang zijn voor de islamitische terreurgroep Al-Shabab in hun thuisland.

Maar echter in 2008 was het al duidelijk dat een zeer groot deel van de Somaliërs in Noorwegen de islamitische terreurgroep Al-Shabab steunen. Tegenwoordig is deze terroristische groepering een tak van de beruchte Al-Qaeda, die meerdere terreuraanslagen tegen het Westen heeft gepleegd in de jaren 2000.

Reeds in 2008 waarschuwde de Noorse veiligheidsdienst dat een groot deel van de financiële bijdragen die aan Somaliërs uitgekeerd worden naar Somalië worden gestuurd om het terrorisme sponsoren. In een interview verklaarde dezelfde Bashe Musse, die zich nu beklaagt over de uitzettingen, dat Al-Shaba een verzetsbeweging is die voor een vrij Somalië strijdt.

– Er zijn veel Somaliërs hier in Noorwegen die zich verplicht voelen om deze verzetsbeweging te ondersteunen , zei hij tegen het Noorse dagblad Verdens Gang.

Bron:

http://www.friatider.se/norge-drar-in-put-for-somalier

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

7 Comments on Noorwegen annuleert verblijfsvergunning voor Somaliërs

 1. Lekker zielig blijven vinden dat ze terug moeten. Als het veilig is wegwezen naar je eigen land. Het is goed dat ze dit doen en daar zouden meer landen een voorbeeld aan moeten nemen.

  Like

 2. Krijgen ze nou enkel een vriendelijke brief met het verzoek om op te rotten of worden ze ook daadwerkelijk uitgezet.
  Alleen een brief sturen gaat niet werken, dan duiken ze gewoon ergens onder.

  Like

 3. En hoe vaak zouden deze “zielige vluchtelingen” in de tussentijd in Somalië op vakantie zijn geweest?

  Like

 4. Allemaal eruit en opvang in eigen regio.voor degenen die nog naar Europa willen
  Je kan de derde wereld en nog erger niet naar de eerste wereld brengen zonder
  immense problemen.

  Like

 5. linda bakker // oktober 26, 2016 om 11:40 //

  Verstandig van Noorwegen. Deze mensen zullen nimmer iets toevoegen aan de Westerse samenleving. Ik woon niet zo ver van een wijk waar een grote groep Somaliers woont, vrij grote doorzon woningen met tuin, menig Hollander zou er een moord voor doen. Onze jeugd ( ik woon op een waddeneiland) heeft het nakijken. Voorlopig komen er nog 27 huizen ter beschikking van deze Invasiërs , dan , mocht er nog wat over zijn, komt de jeugd weer aan de beurt, m.a.w ,nooit dus. Onze bezettingsmacht doet de hele dag niets dan Quat kouwen, je ziet de vrouwen wel veel winkelen. Een keer in de week komt er een bestelbus de Somalier wijk binnen rijden en holt ieder een naar buiten om een grote zak Halal vlees in ontvangst te nemen, ongeveer 2 a 3 keer zo veel als een Nederlands gezin per week zou eten. Dit alles betaald door de belastingbetaler. Deze mensen zijn natuurlijk niet van plan om ooit iets te gaan uitvoeren. Elke week lijken er meer bij te komen, elke week zie ik meer hoofddoekjes op het schoolplein( ik woon vlakbij de lagere school) , het worden er meer en meer. Wanneer gaat onze overheid nu eens begrijpen dat deze parasieten nooit enig werk gaan leveren en zich de rest van hun leven laten onderhouden op onze kosten? En , gezien ons eiland nog steeds populair is bij de toeristen, hoe lang zal dat nog duren? Niet ieder vind het leuk om tussen een horde somalische Invasiërs vakantie te vieren.

  Liked by 2 people

 6. Weg ermee en zeker weg van de Wadden. En weg met deze verraderlijke overheid.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Noorwegen annuleert verblijfsvergunning voor Somaliërs | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: