Nieuw

De ene genocide is de andere niet

Het zou zomaar kunnen dat veel lezers nu over mij heen gaan vallen en mij beschuldigen van een beperkte kennis van de geschiedenis. Of ze daarin gelijk hebben dat is de vraag, ik was in mijn schoolgaande jeugd altijd erg geïnteresseerd in geschiedenis, ik was gezegend met een ruime fantasie en vond de vele verhalen altijd reuze interessant en vrat ze als het ware op. Het valt mij dan ook niet te verwijten dat bepaalde episodes uit de geschiedenis simpelweg niet behandeld werden, tenminste niet in de tijd dat ik op school zat. Gisteravond zat ik wat te dolen op internet en kwam per ongeluk op een heel artikel over koning Leopold II van België en was werkelijk met stomheid geslagen. In Nederland steekt steeds vaker een ‘discussie’ op over ons koloniale verleden, Jan Pietersz. Coen en andere Nederlandse helden worden met enige regelmaat door het slijk gehaald. Een op zijn minst nogal een eenzijdige ‘discussie’.

Ook weer zo’n voorbeeld dat het vak geschiedenis in mijn jeugd nogal te wensen overliet, het was gekleurd en bepaalde onwenselijke feiten werden domweg genegeerd en verzwegen of verdraaid. In mijn tijd waren Coen, de Ruyter en Tromp helden uit de Nederlandse geschiedenis. Ontelbaar zijn ook de boeken die volledig terecht geschreven zijn over de holocaust. Maar liefst 6 miljoen mensen lieten het leven bij deze genocide. Maar dan is het toch op zijn minst vreemd te noemen dat een genocide waarvan de schattingen uiteen lopen tussen de tien en de vijftien miljoen slachtoffers zoveel minder aandacht heeft gekregen. In de Zwarte Piet ‘discussie worden Nederlanders uitgemaakt voor van alles en nog wat; wij zijn koloniale uitvreters en nietsontziende slavendrijvers/handelaars. Koning Leopold II ging echter een paar flinke stappen verder, hij had zich Congo toegeëigend en op zijn bevel heeft men daar op een meer dan afschuwelijke wijze huis gehouden, slavenarbeid, uithongeren en bij het minste of geringste afhakken van handen en voeten waren aan de orde van de dag. Afgehakte handen, zo’n ton per, dag werden gerookt en opgestuurd naar België.Zoals Wikipedia het omschrijft; De handen van kinderen werden afgehakt indien de hoeveelheid rubber die werd opgehaald niet voldeed aan de verwachtingen van Leopold II. De handen werden gerookt en opgestuurd naar de Belgische aannemers ter telling. Per dag werd ongeveer een ton [1] aan afgehakte handen geteld.

Dat is nog eens different koek zoals de Engelsen zeggen!

Zoals al vaker aangehaald ben ik wat ouder dan de gemiddelde lezer alhier en het zou zomaar kunnen dat latere generaties in hun schooltijd daar wel over geleerd hebben, maar als dat al zo is dan heeft dat toch wel erg weinig stof doen opwaaien zeker als je het vergelijkt met de holocaust. Daar komt dan nog eens bovenop dat naast al dit moois Leopold naar de huidige maatstaven ook nog een praktiserend pedofiel was, kortom een fraai heerschap! En alsof het allemaal nog niet genoeg is, de man heeft ook vergevorderde plannen gehad om Nederland binnen te vallen! Het heeft dus eigenlijk weinig gescheeld of wij waren vandaag de dag als Belgen door het leven gegaan!

Kortom mocht u zich eens vervelen dan is dit een mooi onderwerp om eens wat over te lezen of op het onvolprezen YouTube te bekijken, u zult versteld staan. En het zal uw kijk op onze Europese vorstenhuizen zeker niet milder maken.

statue-748235_1280

 

Doe mee met 8.099 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (472 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

64 Comments on De ene genocide is de andere niet

 1. De holocaust was een genocide met als doel de totale uitroeiing van een volk.
  Wat in Congo gebeurde was barbaars en volgens huidige standaarden verschrikkelijk. In die tijd was barbarisme in Afrika en regelmatig nu nog, Overigens net als in de meeste andere delen van de wereld.
  Wat de essentie is, is dat nu met bruine vingertjes naar ons wordt gewezen en niet naar bijvoorbeeld een naburige stam of land dat hetzelfde heeft gedaan. Wat Leopold deed was in die tijd hoogstens beter georganiseerd maar niet barbaarser dan (onderling) gebruikelijk. Dat bruine vingertje wijst naar ons om slechts 1 reden: geld. Voor een niet unieke gebeurtenis van meer dan 100 jaar geleden, waar slachtoffers net zo vaak daders waren.
  Pas bij onderlinge schulderkenning en volledige schadevergoedingen mogen ze stoppen met trommelen en dansen en ‘ons’ aanspreken.
  Maar laten we nu verder genieten van alle Afrikaanse dictaturen die uit het Statuut van Rome stappen (Internationaal Strafhof) om de geschiedenis weer eens dunnetjes over te kunnen doen.
  Ook onze schuld natuurlijk. Of zijn het negers die zich gedragen als niggers? Vrije mensen die denken als slaaf dus slaaf zijn?
  Trommel en kijk welke aap spontaan gaat dansen!

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 13:50 //

  Ja ik ben me er ook wel van bewust dat je het in het perspectief van die tijd moet plaatsen maar dat neemt niet weg dat hier toch bijzonder weinig ruchtbaarheid aan is gegeven, zoals ik al aangaf; voor mij was het nieuws, ik had er nog nimmer iets over gehoord en dat is op zijn minst opmerkelijk. Sommige dingen in de geschiedenis krijgen meer aandacht dan de andere, iedereen kent het schrikbewind van de Rode Kmer en Pol Pot maar dat er onder Mao en Stalin veel meer doden zijn gevallen toch veel minder. Zoals gezegd de ene genocide is de andere niet

  Liked by 2 people

 3. Ik heb toch wel al lang weet van de Belgische praktijken in Congo. Of de Nederlanders het zo heel veel beter deden in Indonesië, weet ik niet. Ze zeggen zelf van wel.
  1 ton afgehakte handen per dag? Als ik een hand schat op 250 gr. zouden dat 4000 handen per dag zijn. Ik denk niet dat ze dat deden, al was het maar omdat er dan snel arbeiders te weinig zouden zijn. Het lijkt me eerder een verhaal om de schrik erin te houden en daar was het om te doen.

  Overigens is de geschiedenis sinds ik op school zat, erg gewijzigd. Eerst oiv. het feminisme en ook nog eens oiv. PC. Het hele mohammedaanse gebeuren in Spanje, Zuid-Frankrijk, Byzantium, de Balkan Wenen en tot in India toe, lijkt ook wel ausradiert. We zitten met een zwaar vervalste geschiedenis.

  Gelukkig zijn de meeste bronnen nog aanwezig in de archieven. Vaak in de vorm van afstudeerscripties.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 14:06 //

  Ik denk niet dat ze een ton als 1000 kg. bedoelen maar eerder als een harington of waar tonnen nog meer voor gebruikt werden.

  Like

 5. Mee eens 🙂
  Het was mij wel bekend, juist omdat het eens in de zoveel tijd in sommig nieuws komt als één van de minder bekende verschrikkingen. En er zijn er natuurlijk nog veel meer! Elk jaar hoop ik op de pot met goud van de Mongolen die onder aanvoering van Genghis Khan ook flink hebben ‘huisgehouden’.
  Mijn kritiek is niet zozeer op het feit, maar op de selectiviteit van schuld/beschuldiging. Het moge duidelijk zijn dat in die tijd Afrika één en al tribale oorlog, slavenjacht (vooral negers onderling) en slavenhandel (vooral arabieren, met blanken als transporteurs), was.
  Dit is eigenlijk een beetje parallel met moslims die hierheen vluchten. Dat zijn geen vluchtelingen maar deelnemers aan een (religieuze) criminele organisatie die vluchten voor hun daden, nl intolerantie, moord, verkrachting, genocide, enz. Net zoals de Nazi die de treinen laat rijden schuldig was, is iemand die in (een) allah geloofd ook schuldig!

  Like

 6. In mijn tijd was een ton (gewicht) trouwens nog 100.000 kg 😉

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 14:15 //

  Welke tijd mag dat geweest zijn ? https://nl.wikipedia.org/wiki/Ton

  Liked by 1 persoon

 8. Toen ik klein was, toen hadden we zelfs nog geen meter om iets te meten, maar we legden turven achter elkaar.
  Vandaar ook de uitdrukking, 3 turven hoog.

  Like

 9. Toch echt tweede helft vorige eeuw. Ik zie het idd niet in die wiki.

  Like

 10. Like

 11. Als je dit gelooft dan ben je je medicatie vergeten.

  Liked by 1 persoon

 12. Like

 13. Joden die vergast werden, werd/wordt ook massaal ontkend.

  Like

 14. En wat deden ze in België met die gerookte handen?

  Like

 15. Ik vind ‘m goed, echt, ik lig hier regelmatig helemaal dubbel van het lachen.
  Schitterend, wat ik hier soms lees of zie.

  Maar ik denk zomaar dat Greengo niet zo graag buiten komt.

  Like

 16. Fubar, wat ze met die handen deden?
  Deur kloppers van maken.

  Liked by 2 people

 17. Je kan er van zeggen wat je wilt, maar die Leopold hield wel de Afrikaanse bevolkingsexplosie enigszins in bedwang.

  Liked by 1 persoon

 18. En vergeet niet de Armeense genocide, waar we van Erdogan nog steeds niet over mogen spreken of denken.

  Like

 19. Als de soldaten iemand executeerden, omdat hij niet aan het rubberquotum kon voldoen, moesten zij een afgehakte hand aanleveren bij hun commandant. Dit was om te bewijzen dat zij geen dure kogels hadden verspild. De afgehakte handen werden in de jaren ’90 van de 19e en het eerste decennium van de 20ste eeuw een soort valuta om het rubberquotum af te kopen. Dorpen vielen andere dorpen aan omdat zij nooit aan het quotum konden voldoen en afgehakte handen nodig hadden. Hoewel de handen in eerste instantie het bewijs waren van de dood van een rubberoogster werden later ook handen afgehakt van levende mensen.

  http://www.isgeschiedenis.nl/nieuws/misstanden-in-congo-onder-het-bewind-van-leopold-ii/

  Jahoor, ze hakten gewoon elkaars handen af die Afrikaantjes.

  Like

 20. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 15:21 //

  Zoveel rubber in dat land maar condooms gebruiken ho maar! 🙂

  Liked by 4 people

 21. Het was eigenlijk een filantropisch project lees ik:

  ‘Dr. Livingstone, I presume?’ Met deze historische woorden maakte de Amerikaanse ontdekkingsreiziger en journalist Henry Morton Stanley zich op 10 november 1871 onsterfelijk. Stanley deed de uitspraak toen hij na tal van omzwervingen en ontberingen eindelijk de doodgewaande Britse missionaris David Livingstone de hand kon schudden, aan de oever van het Oost-Afrikaanse meer van Tanganji.

  Hoewel Stanleys ontmoeting met Livingstone wereldberoemd is, is minder bekend dat de ontdekkingsreiziger een sleutelrol vervulde in het waarmaken van de koloniale droom van de Belgische koning Leopold II (1835-1909). Zonder Stanley, wiens honderdste sterfdag België dit jaar in mei herdenkt, hadden onze zuiderburen wellicht in het geheel geen koloniaal verleden gehad.

  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/6272/het-congo-avontuur-van-stanley-en-leopold.html

  Like

 22. Esperanza // oktober 26, 2016 om 15:40 //

  In Oostende staat een ruiterstandbeeld van Leopold II op de zeedijk. Onderaan links van Leopold II op zijn paard, staat een beeldengroep van adorerend opkijkende Congolezen. Het opschrift luidt: “Dank van de Kongolezen t.o.v. Leopold II om hen te hebben bevrijd van de slavernij onder de Arabieren.”
  Een Oostendse actiegroep zaagde in 2004 de hand van een van de Afrikanen af om er op te wijzen dat deze bevrijding in werkelijkheid een genocidaal regime was met miljoenen doden . De actiegroep wil de hand teruggeven op voorwaarde dat het bijschrift vervangen wordt door de destijds in de New York American (1906) gepubliceerde foto’s van Congolezen met afgehakte handen.

  http://www.demorgen.be/nieuws/hoe-oostendse-activisten-met-een-afgehakte-hand-de-puntjes-op-de-i-zetten-be153d07/

  Maar ook als bouwheer vestigde Leopold II zijn reputatie. Behalve pompeuze bouwsels zoals villa Leopolda kwamen ook de fraaie en royaal geconstrueerde lanen in Brussel uit zijn koker.

  https://www.interveste.nl/infonet/2016/07/28/het-duurste-huis-ooit-staat-te-koop/

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 15:56 //

  Ik had al wel zo’n bruin vermoeden dat jij als halve Belg wel met wat interessante linkjes zou komen Esperanza, dat beeld waar je het over hebt is dat niet de afbeelding die ik gevonden had of hebben ze gewoon een hele zooi standbeelden van die man?

  Like

 24. Ik krijg alleen maar koppijn van die chemtrails. Helpen doet het niet, want ik blijf even opstandig. Het wordt zelfs steeds erger. Misschien woon ik wel in de verkeerde buurt?

  Like

 25. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 16:12 //

  Ik zag trouwens dat ik de foto van het standbeeld te weinig verkleind had dus ik heb hem er nog even onder geplakt.

  Like

 26. Esperanza // oktober 26, 2016 om 16:13 //

  Er zijn meer standbeelden van Leopold II, Tijl, maar jouw foto is deel van de afbeelding van Oostende waarop links onderaan de figuur met afgezaagde linkerhand is te zien.

  http://www.standbeelden.be/standbeeld/505

  Like

 27. Esperanza // oktober 26, 2016 om 16:22 //

  ‘Het was niet de eerste maal dat het koloniserende België zijn landgenoten kennis liet maken met Congolezen in een ‘uit het leven gegrepen decor’. Tijdens de Wereldtentoonstelling van 1897 promootte Leopold II zijn privé-initiatief en installeerde hij een groepje van zijn nieuwe onderdanen in Tervuren. Zeven stierven er en kwamen in een massagraf terecht. Pas in de jaren 1950 kregen ze een waardige rustplaats naast de kerk.

  In 1958 werd opnieuw een inheems dorp met hutten in leem en stro gebouwd. Ditmaal was er ook een meer dat enkele inlanders in prauwen eindeloos moesten overvaren, zichzelf begeleidend met ritmische gezangen.

  Sommige toeschouwers waren zo vertederd dat ze, over de onvermijdelijk geachte omheiningen, bananen naar ‘de negertjes’ wierpen.’

  http://www.bruzz.be/nl/nieuws/op-expo-58-ging-koloniaal-congo-aan-het-wankelen

  Like

 28. Esperanza // oktober 26, 2016 om 16:31 //

  Iets later publiceert concurrent The Sentinel ook namen. Die van Leopold II zit er tussen. In een opbod tussen beide kranten, ook toen al, drukt de Pall Mall Gazette dan weer een verklaring van een ex-politieman af. ‘Een zeker schepsel (Mrs. Jeffries) drijft niet minder dan acht beruchte huizen van plezier van waaruit zij geregeld kleine Engelse meisjes exporteert naar het buitenland, voor schuinsmarcheerders, onder wie niet minder dan de koning der Belgen’, schrijft auteur Jan van den Berghe. De meisjes zijn nauwelijks 10 jaar oud. Sommigen zijn nog jonger.

  In Nederland publiceerde Recht voor Allen volgens De Groene Amsterdammer deze artikels met een tekening waarop de koning leunend op een stokje een weelderige kamer betreedt, waar een minderjarig meisje vastgebonden op een ledikant klaarligt om verkracht te worden. ‘Ziet: hoe respectabel de machthebbers zijn die uw zedelijkheid bewaken (…) Menschenvleesch voor het kanon, menschenvleesch voor de industrie, menschenvleesch voor de prostitutie.’

  http://pallieterke.net/2015/12/leopold-ii-met-hitler-vergelijken-is-onterecht-hitler-was-geen-pedofiel/

  Like

 29. Esperanza // oktober 26, 2016 om 16:39 //

  Like

 30. Volledig toevallig kwam ik dit tegen:

  Like

 31. Benno, Leopold, het is wat met die duitssers.
  Nu zitten we met die andere crimineel, Merkel.

  Liked by 2 people

 32. Memorandum van Koning Leopold III https://sites.google.com/site/ncfwhistleblower/

  Like

 33. III !

  Like

 34. Naslagwerk: ‘Wat zit er in uw eten? – De gids die u alerter maakt op al die E-nummers’ – Corinne Gouget – Bouillon Uitgeverij.

  Helaas, is de bedoeling, dat er in de nabije toekomst geen vermelding noodzakelijk is/afgedwongen wordt en wij op den duur niet meer kunnen weten wat we eten.

  Like

 35. Like

 36. Greengo, ik heb een tijdje boodschappen gedaan met zo’n additieven gids.
  Ik weet er helemaal knetter van als je weet wat alles is en wat er overal in zit.
  E621 let ik eigenlijk alleen nog op en verder koop ik niks waar light op staat.

  Like

 37. Rode kleurstof is bijvoorbeeld van gemalen schildluis gemaakt.

  Liked by 1 persoon

 38. E 621 – MONONATRIUMGLUTAMAAT (MSG) – Synthetische smaakversterker die helaas aan duizenden levensmiddelen wordt toegevoegd zoals pakjes soep, chips, kant-en-klaarmaaltijden, dieetproducten, krabbenpoten, teveel om op te noemen. Het is een neurotoxisch additief dat het vermogen heeft om de neuronen in de hersenen aan te tasten. Het is erg lastig om dit additief te vermijden omdat het in bijna alle behandelde voedingsmiddelen wordt aangetroffen. Als u het echt wil, kan het! ECHT VERMIJDEN

  Dokter Blaylock, wereldwijd erkend als expert op het gebied van de gezondheidsrisico’s door voedseladditieven, heeft in 2007 in een van zijn talrijke interviews gezegd dat: … Toen de eerste editie van zijn boek Exitotoxins, the taste that kills’ uitkwam, men dacht dat alleen de hersenen aangetast werden door E 621. Bij onderzoeken in 2007 is gebleken dat ook het hart, de longen en de voortplantingsorganen gevaar lopen als Mononatriumglutamaat eenmaal in het bloed gekomen is. Het leidt volgens Blaylock tot niet te genezen kankers. Mononatriumglutamaat verbergt zich achter meer dan veertig verschillende namen en is derhalve moeilijk te traceren, laat staan te vermijden. In een interview met Mike Adams zei Blaylock (www.newstarget.com) dat er genoeg bewijzen zijn voor de stelling dat Aspartaam (in o.a. kauwgum) en Mononatriumglutamaat gevaarlijke additieven zijn. Zou men deze exitotoxische additieven nu verbieden, dan gaan we, aldus Blaylock, een sterke daling zien van obesitas, verscheiden kankers, zenuwaandoeningen zoals Alzheimer, Parkinson, autisme en hyperactiviteit. Hij wijst in zijn studies ook op de kwalijke rol van pesticiden, herbiciden, aluminium en kwik.

  Uitgave 2009 – 7e druk

  BertG., ik probeer me zoveel als mogelijk bewust te zijn van de gifstoffen in ons voedsel en ga met die instelling mijn voedselwaren inkopen. Ik ontken niet dat ik nooit iets afreken waarvan ik wéét dat het pestzooi is, maar op dat moment kies ik daar wel voor. Soms overkomt het me dat ik iets heb gekocht waarvan ik dacht dat het okay was of doordat ik niet ‘bewust’ heb ingekocht en ik de ‘reminder’ ontvang wanneer ik het ‘proef’. Het proeft soms simpelweg vreselijk ‘verkeerd’. Wanneer ik dan alsnog het etiket onderzoek, wordt ik bevestigd in mijn proefzin of ‘innerlijk weten’ en uiteraard gaat het product dan de afvalbak in.

  Het feit dat er op internationale schaal op deze manier met de aardbewoners wordt omgegaan is een schande. Hoe wij, als aardbewoners hiermee dienen om te gaan is voor slechts een deel aan onszelf. Bewustwording en bewustmaking is van belang, althans dat is mijn opinie en mijn drive.

  Een andere rode – natuurlijke – kleurstof: annatto seeds ; “atsuete” is an orange-red condiment and food coloring derived from the seeds of the achiote tree, is typically prepared by grinding the seeds to a powder or paste.
  Maar die groeit hier niet. 😉

  Liked by 1 persoon

 39. V.w.b. kanker heb ik geleerd dat het lichaam zelf niet in staat is om antistoffen aan te maken. Het nuttigen van gember (in welke vorm dan ook) zou het lichaam helpen deze stoffen aan te maken. Gember staat bij mij dan ook bijna continue op het menu. Het gemakkelijke is dat je het in poedervorm werkelijk overal in kunt doen.

  Liked by 1 persoon

 40. Ik zou graag eigen kippen houden, maar waar ik mijn hutje heb, te midden van andere hutjes, is dit niet toegestaan. Spelen met/op een Mapex snare drum zal me dan ook absoluut niet in dank worden afgenomen en waarop de nodige fascistisch getinte reacties op zouden gaan volgen die mij in elk geval uit mijn zgn. ‘comfortzone’ zouden gaan halen. Daaraan ga ik dus niet beginnen, zo’n feestje is bij voorbaat al over voor het gestart is. Mijn djembe staat er ook ‘voor de sier’, maar ik ben er al zo goed als zeker van dat ik toch over geen muzikale talenten beschik wanneer het gaat om het instrumentele. Mijn zangstem is goed, is me meerdere malen verteld, maar ook dat doe ik zelden. Maar BertG, ik heb je gelezen en wil je alsnog wel bedanken voor je vriendelijk aanbod.

  Like

 41. Wel eens zo’n cajon geprobeerd Greengo.
  http://www.bax-shop.nl/percussie/cajons
  Een soort van combinatie instrument waar je ook hele leuke geluiden mee kan maken.

  Zo’n snare is ook kneiterhard om thuis te gebruiken, en als je het gaat dempen met een rubber mat blijft er niks meer over wat er nog op lijkt.
  Ik heb die snare in een opwelling gekocht omdat ie zeer goedkoop was en nieuw.
  Voor die 14″ x 5″ houten Mapex snare ben ik €7,00 voor kwijt geweest, alles bij elkaar, standaard, dempringen, mat, stokken, kwam ik op €50,00
  Daar kon ik het niet voor laten liggen.

  Like

 42. Dat is i.d.d. een verleidende prijs geweest en nee, kende dat slagwerk cajon nog niet; ziet er wel leuk uit. Eens zien op YT of daar een performance van te vinden is … Dit vind ik ook geinig:

  Liked by 1 persoon

 43. Hier een stukje op een cajon, heeft hier gestaan.
  Je hebt een soort van drumstel in 1 kist zitten.

  Like

 44. Geweldig weer, van handige genocides via afgehakte handen naar handtrommelen, heel handig 🙂

  Liked by 1 persoon

 45. Ja, goed hé, hoe krijgen we het voor mekaar, elke keer weer.

  Like

 46. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 22:52 //

  Ik kwam net even om het hoekje kijken en zat me ook verbijsterd af te vragen hoe dit kon Brein! Meestal is er wel ergens een connectie die het triggert maar in dit geval zie ik het niet, van genocide via chemtrails naar voedsel en door naar trommeltjes, schiet mij maar lek !

  Like

 47. Je kan ook denken, goh wat leuk dat er hier allerlei verschillende mensen, die mekaar helemaal niet kennen, zo leuk/ gezellig verwikkeld raken in allerlei onderwerpen naar aanleiding van mijn artikel.
  Dat is toch leuker dan wanneer er nauwelijks iemand een reactie plaatst.
  Ach, en dan wijkt het onderwerp wat af van het origineel, nou en.

  Like

 48. Tijl Uylenspiegel // oktober 26, 2016 om 23:33 //

  Ja hoor Bert dat is ook wel leuk maar meestal is er nog wel een verbinding te leggen tussen een discussie die ontstaat en het oorspronkelijke artikel en dit keer kan ik die met de beste wil van de wereld niet ontdekken.

  Like

 49. Esperanza // oktober 27, 2016 om 22:10 //

  Free floating

  Like

 50. Esperanza // oktober 27, 2016 om 22:19 //

  Kusjes uit Belgenland

  Like

 51. Esperanza // oktober 28, 2016 om 02:25 //

  Helemaal schrijver Jef Geraerts vergeten die als Belgisch koloniaal ambtenaat in Kongo met de nodige zwarte venussen een mooie tijd zegt te hebben gedeeld..

  http://literairecanon.be/werken/gangreen-1-black-venus

  Like

 52. Esperanza // oktober 28, 2016 om 02:33 //

  Jef Geeraerts, man die ‘de zweep op goede manier liet gebruiken’
  Zal het ook even onder het Zwarte Piet stukkie van rommel droppen.

  .https://youtu.be/Rxkir8u6rhg

  Like

 53. Wel goed dat ze nieuwe K-drietjes hebben, de vorige waren toch wel een beetje op 😉

  Like

 54. Esperanza // oktober 28, 2016 om 03:18 //

  Ja, als voormalig omroepertje heeft kwijlbal Gert Verhulst het ver weten te schoppen en en o.a; het hele of halve K3 afgewerkt terwijl het zoontje van de baas nu met een van die jonge K3jes in de weer is.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Studio_100

  Like

 55. Tijl Uylenspiegel // oktober 28, 2016 om 03:19 //

  Dat had ik niet verwacht Esperanza dat de koloniale tijd waar die Geeraerts het nog over heeft nog maar zo kort geleden is. Frappant ook wat hij vertelt over de wegen en de scholen en dat het compleet en totaal verwaarloosd is. Met dat in je achterhoofd mag het ook geen wonder heten dat er op dat hele continent helemaal niks gepresteerd wordt. Terug naar de stenen tijd is op die manier minder ver weg dan je graag zou denken.

  Like

 56. Esperanza // oktober 28, 2016 om 03:50 //

  In 1960 eindigde die koloniale periode, Tijl.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Congo-Kinshasa

  Like

 57. Sterk dat toen omstreeks 1960 Oom Piet, de Kolonist, door de Internationale Socialisten met behulp van poen van de Internationale Fascisten naar huis werd gestuurd en een negertje meenam voor de nichtjes, dat dit gewoon is doorgegaan. Zeg maar dat de nichtjes zonder het te weten lid werden van de Dobberclub en iedere week een vers negertje in de bus kregen door het Dobberabbonnement van Oom Piet. En niet alleen de nichtjes konden niet van het abbonnement afkomen, ook de buren en trouwens iedereen in Nederland en elders. In 1960 begon trouwens ook het Kameleoncommunisme, Het Feminisme en de Dolle Mina’s met Alle Vrouwen Moeten Scharen, de Totale Verwijving, ongestraft Pedofileren, de Omwikkelingshulp, de zwartepielendiscussie, de Mamelukken trekken ons land in en al dat soort merkwaardige en alarmerende gebeurtenissen. We waren echter doof en sliepen gewoon door ondanks al die herrie en geschreeuw. Een paar jaar later kwam voor mij de dienstplicht en deed ik mee aan diverse toneelstukken als genist die met de pik in de bevroren modde van de Laagduitse Hoogvlakte het vaderland benevens de toekomstige Dobberinvasie lag te verdedigen tegen de Russen die over de grond lagen te rollen van het lachen. Daarna was het hek van de dam en mede vanwege mijn inmiddels modern geworden lange haren, sluike MickJaggerBlik en wijde pijpen vond ik mijzelf elke dag terug in een middagbioscoop waar kinderen in de rij voor mij achterstevoren en met veel belangstelling toekeken hoe de vriendin van dienst gehele delen van mij opslokte. Een heks, een heks, schreeuwde ooit een jongetje tegen zijn ouders die naast hem zaten, ze vreet hem op mamma, kijk dan. Inderdaad, er waren in die tijd vele droge ouders dus die moesten dan zo nodig bij dat mens met die zaklantaren gaan klagen die ook aan plaatswijzen deed en je uit de bios pleurde en de vrijgekomen plaatsen aan de toen al in rijen wachtende Dobberprinsen met bijpassend paard en blonde vriendin gaf, toen al. . Op die middag is de samenleving helemaal het moeras ingereden, denk ik en gingen ze ook nog eens denken en overpeinzen welke genocide erger is, die van de witten of de zwarten.

  Liked by 1 persoon

 58. Het blijft een fascinerend alsook associatief draadje. Mijn inbreng nu en hier niet ‘nieuw’, maar gezien het artikel wel relevant, is mijn idee.

  Ten eerste wil ik de link aldaar geplaatst https://fenixx.org/2016/10/24/zwarte-tranen-door-willemientje/ hier neerplakken: http://www.pensioenactivist.nl/genocide-agenda-21-vanuit-nazi-nederland/

  Ten tweede wil ik de lezer attenderen op de volgende beslist interessante lezing, die weliswaar anderhalf uur duurt, maar uiteraard ook in delen is te bekijken. De lezing dateert uit 2007 en is onlangs op het web geplaatst. Misschien dat er onder jullie zijn die deze video ‘veilig kunnen stellen’, aangezien het mijzelf niet zou verbazen wanneer er vanuit fascistische hoek wordt ingegrepen de video in het ‘zwarte gat’ te gooien.

  ‘The role of food and medicines in the depopulation agenda.
  The Codex Alimentarius or “Food Code” was established by FAO and the World Health Organization in 1963 to develop harmonised international food.’

  We worden verondersteld hierover niet te weten. Beter weten we hier wel van.

  Codex Alimentarius : The Depopulation Agenda

  Like

 59. Like

 60. Tips voor jonge mensen, misschien vinden ze dat fijn – zoiets zong Boudewijn de Groot

  Like

 61. Geef mij maar een rol dubbelzoute drop. Beschermt ook heel goed tegen chemtrails.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: