Nieuw

Zweden verbiedt Kerstlichtjes op staatslantaarnpalen

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen er geen Kerstlichtjes branden in veel Zweedse steden meldt SVT. Formeel is het verbod om veiligheidsredenen.

De Zweedse Transport Autoriteit (Trafikverket) zal gemeenten geen toestemming geven om Kerstverlichting te bevestigen aan de lichtmasten die onder beheer zijn van de Autoriteit, en in veel kleinere steden betekent dat dat er feitelijk helemaal geen Kerstverlichting zal zijn.

De verandering is een overwinning voor hen die liefst minder en minder willen zien van ’s lands Christelijke traditie, maar volgens de Zweedse Transport Autoriteit is de beslissing puur op grond van “veiligheid”.

De lantaarnpalen zijn niet ontworpen voor het gewicht van de Kerstverlichting en we moeten alles verwijderen dat er niet aan thuishoort. We gaan voor veiligheid eerst, zegt Eilin Isaksson, nationaal coördinator van de Zweedse Transport Autoriteit, tegen SVT.

Hoeveel lantaarnpalen de voorgaande jaren bezweken zijn onder het gewicht van Kerstverlichting is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat veel gemeenten grote moeite hebben met de beslissing van de Zweedse Transport Autoriteit.

In onze gemeente hebben we veel problemen met overstekend wild, mensen komen om omdat er bijvoorbeeld een rendier over de weg huppelt. We denken dat dat een belangrijker probleem is voor de Zweedse Transport Autoriteit dan het verbieden van Kerstverlichting, zegt de burgemeester van Lititz, Marie Johansson, tegen SVT.

Speisa >>

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

10 Comments on Zweden verbiedt Kerstlichtjes op staatslantaarnpalen

 1. Claudia M. // oktober 25, 2016 om 20:30 //

  Stalen deuren en rolluiken gaan nog heel groot worden in de aankomende tien jaar!

  Laten we wel wezen, naar buiten kijken doe je tegenwoordig toch niet meer voor je lol en als je spul voor raam hangt wat een ander niet aanstaat, gaat er zomaar een steen door je ruit.

  Liked by 1 persoon

 2. In het bedrijfsrestaurant van de overheidsinstantie waar ik werk ontdekte ik tijdens de lunch op de verpakking van de kipfilet een fucking halal embleem. Het ademt policor dat het zwart ziet. Het maakt me razend.

  Like

 3. We worden omringd door een stel zwakzinnige lafaards die hun bek niet durven opendoen. Ik doe dat wel gewoon en noem het beestje bij de naam in gezelschap. Ik heb er schijt aan. De eerste die zijn hand uitsteekt ram ik in elkaar. Men weet dit.

  Like

 4. @Virgo
  U bent niet de enige, miljoenen zijn er met u.
  Nooit halal😈nooit!

  Like

 5. Virgo, heb je het ook al eens aan gekaart bij je chef, in plaats van “in gezelschap”.
  Want dat gaat niet echt opschieten zo.
  Het kan gevolgen hebben tegenwoordig, je mening uiten.
  Maar ik ga er voor.

  Like

 6. Nou moet ik er bij zeggen dat ik niet werk ergens.
  Maar mijn mening ergens uiten, heeft altijd gevolgen opgeleverd wat vrijwel altijd eindigde in, of ik neem ontslag of ik wordt ontslagen.
  Nooit spijt van gehad. Ik zou het zo weer doen.

  Like

 7. Veel Zweedse gemeentes hebben problemen met de afrasteringen naast de snelwegen die niet voldoende worden onderhouden om het wild tegen te houden de wegen op te rennen. Elk jaar sterven er mensen door dieren die voor hun auto opduiken. Trafikverket zou zich daar op moeten richten in plaats van kerstversiering.

  Ojee, (Staf, kijk even in de redactiekroeg) ik zie dat dit al vermeld is.

  Like

 8. Rommel snapt er niks van, wat nou lichtjes, wilde dieren.
  Als wij hier wat tegen komen dan zijn het kikkers of egeltjes aan wilde dieren.

  Like

 9. copywriter // oktober 26, 2016 om 05:03 //

  Misschien ook maar beter zo. Laten we eerlijk zijn, in een land als Zweden wat aan het afglijden is naar de donkere middeleeuwen valt tegenwoordig echt niks meer te vieren.

  Like

 10. Gerrit Tienkamp // oktober 27, 2016 om 10:32 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Zweden verbiedt kerstlichtjes op lantaarnpalen van de staat | E.J. Bron
 2. Lijstjestijd: De Oorlog tegen Kerstmis in het Hele Westen 2016 – 2017

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: