Nieuw

Wie zijn vijand kent

Of om helemaal volledig te zijn;

Als je de vijand en jezelf kent hoef je de uitkomst van honderd veldslagen niet te vrezen…als je de vijand noch jezelf kent zul je elke veldslag verliezen.

Aldus de legendarische Chinese oorlogsstrateeg Sunzi 2500 jaar geleden.

In dat kader is het dus belangrijk om het (concept)verkiezingsprogramma van de PvdA te kennen en dat kunt u hier lezen;

https://www.pvda.nl/verkiezingen/verkiezingsprogramma/nieuwe-zekerheid/

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten; het gaat geld kosten, heel veel geld mag je wel zeggen maar dat zijn we inmiddels wel gewend van onze sociaaldemocraten, zodra zij een probleem zien gooien ze er een zak geld naartoe en dan moet het opgelost zijn, zo niet dan was het niet genoeg geld en moet er nog een zak geld tegenaan.

En alsof er nooit wat gebeurd is maakt de PvdA keuzes tegen maatregelen die mede dankzij hun tot stand zijn gekomen, zo moet nu de marktwerking in de zorg worden afgeschaft en verzekeraars moeten eenzelfde basisverzekering aan gaan bieden tegen dezelfde prijs, een eenheidsworst zeg maar.

Verder wordt het nivelleringsfeestje van Hansopje Spekman verder uitgebouwd, enfin leest u het zelf maar in het concept, op de een of andere manier kruipt het socialisme steeds verder naar het communisme toe, het mankeert er nog aan dat we elkaar voortaan aan moeten spreken met Kameraad.

mao-zedong-15983_1280

Dan valt op dat ze de ouderen of beter gezegd onze senioren weer hoog op hun agenda zetten, werd er eerst voor gezorgd dat mensen door moesten werken tot hun 67ste nu mogen ze tegen een lagere AOW drie jaar eerder stoppen, een sigaar uit eigen doos avant la lettre.

Eigenlijk is er maar een conclusie, ze weten donders goed wat ze verkeerd hebben gedaan en doen nu net alsof ze dat allemaal terug gaan draaien, dat zoiets van geen kant gaat lukken, ach een kniesoor die daar op let het is tenslotte een verkiezingsprogramma en beloftes daarin gemaakt daar kun je gewoon je reet mee afvegen, die zijn minder waard dan het papier waarop ze gedrukt staan, wat dat betreft hebben ze hun lesje wel geleerd van Mark Rutte.

De lonen moeten omhoog, het aantal uren dat gewerkt wordt moet naar beneden, mensen met een bovenmodaal inkomen leveren fors in en mensen met een minimuminkomen gaan er fors op vooruit, de jaloezie druipt er vanaf.

Een beetje grappig is dat ze in het concept de begrippen discriminatie en racisme door elkaar heen gebruiken eigenlijk zouden ze het ’t beste discriminisme kunnen noemen en als klap op de vuurpijl moeten er dan binnen de politie mensen worden aangesteld die dit als specialisme hebben. Nog effe en we hebben vijfentwintig specialisaties binnen de politie.

Enfin het is niet aan mij om het hele programma te ontleden, leest u het zelf maar en vertel ons uw bevindingen, ik ben alvast reuze benieuwd!

Doe mee met 8.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (465 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

5 Comments on Wie zijn vijand kent

 1. Waar je verkiezingsretoriek en programma’s aan herkend is het ‘aanpakken’ van gevolgen, niet oorzaken. Laat staan zelfs maar benoemen van oorzaken!
  De tweefronten oorlog van moslims en PoliCorrect/sLinks kan niet gewonnen worden zonder de oorzaken aan te pakken: islam en ontkenning. Beiden gebruiken fascistoïde methoden om hun politieke doel te bereiken. Beiden moeten met elk middel worden bestreden want dit is een strijd op leven en dood!

  Liked by 1 persoon

 2. Spekmans en de rest van die fascistenclub zullen een volkstribunaal niet overleven.

  Liked by 1 persoon

 3. Schavot, schandpaal, galg en guillotine, en niet alleen omdat het zo mooi allitereert ….

  Like

 4. Vergeet deze gek niet, Fubar.
  Dit creatuur treedt op in de nieuwste griezelfilm van de NPO.
  http://www.defamilie.net/nl/in-productie/de-europeaan/

  Like

 5. Republikein // oktober 25, 2016 om 23:15 //

  Lijkt op Alleman.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: