Nieuw

“Je kan niet twee wetstelsels hebben!” Voormalige bisschop gaat los op de regering die overweegt sharia toe te staan

Een regeringsonderzoek naar sharia (wet) in het Verenigd Koninkrijk is zwaar bekritiseerd als een politiek correcte witwastruc door een expert die opgeroepen was door de onderzoekscommissie.

Dr Michael Nazir-Ali, de voormalige bisschop van Rochester, is uitgevaren tegen het onderzoek van de regering naar het islamitische wetssysteem. Hij waarschuwde dat sharia COMPLEET onverenigbaar is met het Britse wetssysteem en dat de regering zijn tijd verspilt door toch onderzoek te doen naar de legitimiteit er van.
.
In een geschreven bewijs aan het lagerhuis comité zei hij dat het onderzoek, ingesteld door minister-president Theresa May toen ze nog minister van Binnenlandse zaken was, het hele Britse rechtsstelsel in gevaar brengt.Naamloos.png

Deel van het onderzoek van het comité is er op gericht om de mogelijkheid te bekijken of er twee rechtssystemen naast elkaar gebruikt kunnen worden – met de sharia wet in gebruik naast het bestaande Britse rechtssysteem.
.
Maar Dr Nazir-Ali zegt: “het stelt de vraag of de ‘toepassing’ van sharia kan bestaan naast de Engelse wet, terwijl de vraag zou moeten zijn of sharia zelf wel verenigbaar is met de Engelse wet”.
.
“Als sharia op enige manier erkend wordt in termen van de publieke wet, introduceert het een contradictie in het rechtssysteem, dat voor enorme problemen zal zorgen”.
Naamloos.png

 Critici argumenteren dat sharia niet verenigbaar is met democratie en dat het een inbreuk is op de rechten van de mens.

Het is onder vuur gekomen als ouderwets en misogyn voor wat betreft de behandeling van vrouwen, en sommige interpretaties waarbij het toegestaan is voor mannen om hun vrouw te slaan bij ongehoorzaamheid of ontrouw.

Dr Nazir-Ali bekritiseert ook de samenstelling van het onderzoekscomité, omdat er niet één niet-moslim expert van islam zitting in heeft.

Naamloos.png

Een woordvoerder van Binnenlandse Zaken zegt: “Het referentiekader maakt duidelijk dat het onderzoek zal focussen op, als de sharia wordt toegepast, of dat op een manier is die strijdig is met de mensenrechten en de wetten van het land”.
.
Professor Mona Siddiqui, die het onderzoek leidt, heeft beloofd dat het onderzoek “breed van opzet zal zijn, langdurig en grondig”.
.
En Mrs May, toen ze het onderzoek in mei startte, zei: “veel Britse mensen van verschillende geloven volgen verschillende religieuze codes en praktijken, en hebben groot voordeel van de richtlijnen die die bieden”.

Naamloos.png

“Een aantal vrouwen hebben aangegeven dat ze slachtoffer zijn geworden van wat  discriminerende beslissingen lijken te zijn genomen door sharia-rechtbanken, en dat is een belangrijk punt van zorg. Er is slechts één uitleg van de wet, één staatsvorm, in dit land, die de rechten en veiligheid verschaft voor alle burgers in dit land.”
.
“Professor Siddiqui, gesteund door een panel met een sterke balans van academici, religieuze en juridische experts, zal ons helpen om beter te begrijpen of, en in welke mate sharia misbruikt wordt, en zal aanbevelingen geven aan de regering hoe hier mee om te gaan”.
Bron:

http://www.express.co.uk/news/uk/724500/sharia-law-inquiry-home-office-bishop-michael-nazir-ali

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6785 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

10 Comments on “Je kan niet twee wetstelsels hebben!” Voormalige bisschop gaat los op de regering die overweegt sharia toe te staan

 1. Goed dat je dit onder de aandacht brengt, Fub.
  Good heaven, wat valt me dat tegen van Theresa May.
  Kijk haar staan met die sluier.
  Zei Merkel ook al niet, dat “de islam bij Duitsland hoort”.
  Wat is er aan de hand met die vrouwen!!
  Yes indeed, May is a discrase to Britain!
  En niet zo weinig ook!

  Liked by 1 persoon

 2. Republikein // oktober 25, 2016 om 23:45 //

  K had reeds gezegd bij haar promotie dat ze compleet gestoord was.

  Like

 3. Conclusie:
  Politicie liegen allemaal en altijd.

  Like

 4. Esperanza // oktober 26, 2016 om 01:56 //

  There’ll be the breaking of the ancient Western code
  You’ll see your woman hanging upside down

  Liked by 1 persoon

 5. Krégh nah wat. Zit net Cohen te luisteren, omdat Bottehond er mee op de proppen kwam:

  Like

 6. Esperanza // oktober 26, 2016 om 16:51 //

  No worries, binnen afzienbare tijd is die discussie overbodig.

  http://www.volkskrant.nl/politiek/donner-blijft-bij-omstreden-uitspraak-over-sharia~a2446559/

  Like

 7. Esperanza // oktober 26, 2016 om 17:20 //

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. “Je kan niet twee wetstelsels hebben!” Voormalige bisschop gaat los op de regering die overweegt sharia toe te staan | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: