Nieuw

Fraude financiert terrorisme

Geef toe een niet erg voor de hand liggende stelling, bij het woord terrorisme gaan je gedachten niet als eerste uit naar gehaaide zakenlieden in driedelig kostuum die fraude gebruiken om hun terrorisme te bekostigen. Uitgerekend een programma op de NPO kwam hiermee op de proppen. Ik moet bekennen dat ik zo min mogelijk naar de NPO kijk waar het actualiteit aangaat maar dit keer kwam ik tijdens het zappen langs het programma Zembla dat over dit onderwerp handelde. Gelukkig was het nog maar net begonnen en mijn interesse was gewekt. Wat blijkt er is een reusachtige carousel van vele bedrijven die rotzooien met de afdracht van BTW. Mede veroorzaakt doordat dit een vorm van belasting is die dermate ondoordacht in elkaar zit dat die bijna smeekt om fraude. En die smeekbede is niet vergeefs, miljarden zijn daar in de loop der jaren mee gemoeid. Nou is fraude natuurlijk iets van alle tijden maar gaandeweg dit programma fronste ik mijn wenkbrauwen almaar meer.

Waarom? Nou niet om het feit dat het fraude was, ook niet om het feit dat een deel van de fraude naar jihadisten gaat, nee mijn verbazing is dat niet alleen de FIOD maar ook alle Geheime Diensten uit de westerse wereld niet in staat bleken dit bloot te leggen. Hoe is het mogelijk dat onderzoeksjournalisten wel daartoe in staat zijn en al onze duurbetaalde specialisten hier met het schaamrood op de kaken zullen moeten toegeven dat ze daar zelf niet toe in staat waren. Ja hou me ten goede, ze hebben wel wat gedaan, maar op het geheel was het slechts gerommel in de marge. En dat terwijl met alle aanslagen de jacht op terroristen en jihadisten toch in de hoogste versnelling was gegaan. Althans dat deed men zo voorkomen.

Niets is kennelijk minder waar. Let wel; de benadeelde partij waren de diverse nationale overheden die belastinggeld misliepen. Indirect is dus de belastingbetaler ook de dupe want als de overheid het geld dat ze nodig hebben niet uit potje A kan halen dan maken ze gewoon potje B en daar mogen u en ik dan weer voor opdraaien.

Nou is fraude natuurlijk een ruim begrip dus dat vraagt om een (zo kort mogelijke) uitleg.

BTW betaalt iedereen die een transactie doet of dat nou particulier of zakelijk is, u koopt een kilo appels dan zit in de prijs de BTW verwerkt, die BTW wordt pas achteraf afgedragen. Er is een uitzondering, als een bedrijf spullen naar het buitenland verkoopt dan gaat dat zonder BTW, noch de verkoper noch de koper is dat verschuldigd, bij doorverkopen binnen een en hetzelfde land dan weer wel. Firma A uit Nederland verkoopt dus 10.000 kg appelen naar firma B Denemarken en daar wordt en in Nederland en in Denemarken geen BTW op geheven. Als firma B dit nu verkoopt aan firma C in Denemarken dan komt ineens de fiscus aankloppen bij firma B om BTW te heffen over het factuurbedrag. Vervelend natuurlijk voor die fiscus als firma B plots niet meer blijkt te bestaan en met de noorderzon is vertrokken. Die appels zijn inmiddels allang niet meer bij firma C want die zijn weer doorverkocht. Waarschijnlijk net iets onder de prijs van appels waar wel BTW over is betaald maar ga ervan uit dat BTW gemiddeld iets van 20% bedraagt dan hebben we het over een flink bedrag. En ik noem als voorbeeld 10.000 kg. appels maar in werkelijkheid werd dit met veel grotere partijen van allerhande artikelen gedaan. De schatting dat hier enkele miljarden mee gemoeid zijn lijken dan ook aan de lage kant. Er was ook nog een andere fraude die wat gecompliceerder in zijn werk ging met CO2 emissies maar daarvoor moet u het programma maar terugkijken.

Wat blijft is dat iedereen inclusief de FIOD heeft zitten slapen, geheime diensten zitten overal achter een krant met gaatjes de hele wereld in de gaten te houden maar zijn niet in staat waar journalisten kennelijk wel toe in staat zijn.

Zal ik u eens wat geks vertellen? Ik geloof dat niet! Ik geloof dat de geheime diensten dit allang wisten. Ik geloof dat ze het gewoon doorgang lieten vinden omdat de politiek alleen in naam op zoek is naar terroristen en jihadisten. Die roepen voor het oog van de camera wat mensen graag willen horen en doen vervolgens precies het tegenovergestelde. Ja natuurlijk pakken ze zo heel af en toe de een of andere klungel op die wel heel opzichtig zit te hannesen met explosieven, maar de grote mannen die laten ze met rust. De mannen op de achtergrond die miljarden te besteden hebben aan AK 47’s of bazooka’s die laten ze ongemoeid. Aan u om te bedenken waarom! Ik ga niet verklappen wat ik denk want dan wordt ik beschuldigt van complottheorieën, dus nee komt u zelf maar eens met wat u denkt. Ik ben benieuwd!

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (486 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

24 Comments on Fraude financiert terrorisme

 1. Esperanza // oktober 25, 2016 om 01:05 //

  ” Staatssecretaris Wiebes van Financiën – “Dat is beangstigend.”- heeft boter op zijn hoofd of doet alsof zijn neus bloed en het laatste ligt meer voor de hand..

  http://beurs.com/2016/09/05/schokkend-islamitisch-bankieren-blijkt-witwas-carrousel-terrorisme

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 25, 2016 om 01:20 //

  Esperanza boter op zijn hoofd of doen alsof zijn neus bloed, zo’n staatssecretaris weet ook maar net zoveel als dat zijn ambtenaren hem willen vertellen. Ik loop al een poosje te denken daar een artikel aan te wijden, de ambtenarij is vele malen machtiger dan velen van ons denken en als de stront de ventilator raakt zijn zij het niet die geraakt worden. Ministers van Links en Rechts kunnen komen en gaan zoveel ze willen maar die ambtenaren blijven zitten.

  Like

 3. “Ik ga niet verklappen wat ik denk want dan wordT ik beschuldigT van complottheorieën,”

  Niet van jou gewend, Tijl …

  Like

 4. En ach, ik noem de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid al lang:

  Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheidsbestrijding, en ook gerust in zijn face op twitter. Ga betreffende tweets nu niet zoeken, ben weer laadjes aan het stellen ;), maar het feit dat ik deze heb opgeslagen zegt wel iets denk ik:

  Drie dagen voor Bataclan:

  dick-schoof-1.JPG

  Like

 5. Esperanza // oktober 25, 2016 om 01:28 //

  Wassen neus: biljet van 500 euro gaat uit roulatie genomen worden ter bestrijding van terrorisme financiering.

  http://moneytalk.knack.be/geld-en-beurs/rechten/europa-onderzoekt-banden-tussen-terroristische-organisaties-en-500-eurobiljetten/article-normal-654397.html

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // oktober 25, 2016 om 01:52 //

  Hierzo! Zit ik eens een keer enthousiast op mijn pc te rammen en dan gaat Fubar uitgerekend mij aanvallen op taalvauten!

  Like

 7. Nou, laat ik me dan maar aan een paar complot-theoriëen wagen. Ik denk dat er al rond 1973, met de oliecrisis, is getekend (door Den Uyl?) voor islamisering voor olie. En ik denk dat er nog vaker goed betaald is door landen als Saoedie-Arabië om de islamisering zo snel mogelijk te laten verlopen.
  Dat is geen antwoord op de vraag waarom westerse landen terrorisme oogluikend toelaten. Dát ze dat doen, geloof ik wel. Ik denk dat overheden steeds meer streven naar steeds absolutere macht. Die beweging is al eeuwenlang bezig. Qua controle zijn ze het derde rijk al royaal voorbij gestreefd.
  Een van de mogelijkheden tot controle en onderwerping van het eigen volk, is de “verdeel en heers” politiek. Voer een vijandig volk in, steun dat, en je kunt je eigen volk onder de duim houden zonder zelf je handen vuil te maken. Het vijandige volk houdt de schrik erin met aanslagen. Die moet je als overheid dus vooral toestaan. Wordt het vijandige volk te sterk, geef dan je eigen volk wat wapens. Net genoeg om een langdurige balans te bewerkstelligen. De overheid leunt achterover en geniet van het bloedbad.
  Schroef tevens de levensstandaard, onderwijs, zorg, huisvesting etc. sterk terug. Uiteindelijk heb je een volk van lijfeigenen dat elkaar onderling in bedwang houdt in een strijd om het hoognodige.

  Dus nee, ik heb geen enkel vertrouwen meer dat er bij de overheid nog normale mensen zitten …

  Liked by 1 persoon

 8. Als je het nou ff aanpast, Tijl, dan gooi ik mijn comment(s) weer weg, and nobody ever knew … 😉

  Like

 9. Esp, jij bent daar goed in. (op het gevaar af dat ik er uiteindelijk toch niks mee doe), maar heb jij een terugkijklinkje van Terzake voor me van vandaag? En dan het liefst van het stukje met Karel van der Gucht (spel ik het zo?), die EU-Belg.

  Die zei namelijk iets heel engs net; dat nationale parlementen helemaal geen zeggenschap (zouden moeten) hebben over verdragen als CETA, dat is Europe (EU bedoelt die) only (to negotiate).

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // oktober 25, 2016 om 02:21 //

  Nee nou laat ik het staan ook. Laat nou iedereen maar eens zien hoe er tegen mij te keer gegaan wordt, zit ik daar potjandoppie altijd zo mijn best voor te doen! 🙂

  Liked by 2 people

 11. Esperanza // oktober 25, 2016 om 02:49 //

  Karel De Gucht vanaf 04:19.

  Like

 12. Esperanza // oktober 25, 2016 om 03:08 //

  Zeg Fub, misschien dat we ons eens moeten aanmelden voor 2 voor 12, goeie kans dat we het tot de derde ronde schoppen. 😉

  Liked by 1 persoon

 13. Thnx Esp. Gekeken-luisterd het fragment met em ? Wat een engnek.

  Like

 14. Ik had een heel verhaal geschreven over dat ik mijn eerste ladenkastje ooit af had, maar heb het weggemieterd, daar zit toch niemand op te wachten. De wederwaardigheden van een timmerman.

  Like

 15. Klein stukje dan. Een andere timmerman kwam naar mijn projectje kijken vanmiddag. En later, hadden we het over andere dingen. Anyways, voor ik me weer een stuk tiep. Ambachtelijke kennis verdwijnt als sneeuw voor de zon in dit land.

  Ik zie de jeugd nog geen huis bouwen en groente verbouwen met een ‘app’.

  Like

 16. Esperanza // oktober 25, 2016 om 03:36 //

  Een vakman is goud waard nowadays, zie maar eens een goeie te vinden, en over fraude gesproken, ’t is een gladjakker, die De Gucht: ‘Alles draait rond het buitenverblijf van De Gucht in Toscane, in Italië. De fiscus heeft vastgesteld dat er een opvallend groot verschil was tussen de investeringen in die woning en de inkomsten die De Gucht en zijn echtgenote hebben aangegeven. Op vragen om bijkomende inlichtingen is het echtpaar nooit ingegaan.’

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/politiek/1.2622923

  Like

 17. Had die niet ook iets van doen met de aankoop van een frans vliegtuig, of helikopter, voor de luchtmacht ?

  Augusta, heette het zo?

  Like

 18. Esperanza // oktober 25, 2016 om 03:50 //

  Like

 19. Esperanza // oktober 25, 2016 om 04:04 //

  Fub, bij die Augusta affaire (helicopterbouwer) waren de socialisten betrokken. Niet De Gucht, die is wél meermaals genoemd in kader van belastingfraude en ook wat betreft handel met voorkennis wat betreft het Fortis debacle. Zijn vrouw is politie rechter. Lekker stel, die twee.

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20120820_00264418

  Liked by 1 persoon

 20. Vandenboeynants was betrokken bij de augusta affaire

  Like

 21. BTW carrouselfraude is al meer dan 30 jaar een makkelijker manier om rijk worden, dan bijvb. drugshandel.
  Belgische politici zaten er tot hun nek in.
  Luxemburg was om de hoek en de Belgische fiscale opsporingsdienst is een lachertje vergeleken bij de FIOD.
  Nu halen de veelal allochtone bendes hun geld op in Polen, Tsjechië en Hongarije.
  Landen waar de fiscale opsporingsdiensten nog in de kinderschoenen staan.
  Tevens een belangrijke reden waarom de Visegrad landen liever geen Turken, Marokanslozen e.d. binnen hun grenzen krijgen.
  Het doel is aftappen van de BTW en dan investeren in hun eigen land.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: