Nieuw

De schokkende denkwijze van een EUrofiel -Karel de Gucht- over de zeggenschap van Nationale Parlementen

Esperanza was zo vriendelijk het terugkijk-linkje van het Belgische ‘Terzake’ voor me op te zoeken, waarin Karel de Gucht zijn mening geeft over het feit dat de Walen het CETA-verdrag hebben afgewezen.

De EU-fielen hadden het niet verwacht, en voelen zich danig in hun taas getast. Als Rutte gevolg gegeven had aan het ‘NEE is NEE’ van het Oekraïne-referendum, had de EU al eerder een dergelijk verzet voor zijn kiezen gekregen. Maar Rutte is een substituut-Duitser en geen Fransoos met een deelparlementje in België. Dit is wat een NEE doet, Mark, en we weten wel dat jij dat niet op je geweten wilt hebben, maar probeer ons niet steeds op te mouw te spelden dat als wij NEE zeggen het verdrag gewoon doorgaat. Het is niet zo, zoals je nu kunt waarnemen.

Wel, de shit hits a little bit the fan. Vanaf 4.19; De Gucht in Terzake:

Als antwoord op het interview-vrouwtje:

“Wel, het is eigenlijk zo dat Juncker gezegd heeft dat het ‘gemengde’ akkoorden zijn, de nationale parlementen mogen daar in meebeslissen, maar dat zijn helemaal geen gemengde akkoorden dus hij gaat daar in tegen de verdragen. En als je een handelsbeleid moet gaan voeren waarbij dan achteraf elke lidstaat moet gaan ratificeren, en binnen België zijn dat dan ook nog zes parlementen, dan heb je natuurlijk geen handelsbeleid meer, vooral omdat dat handelsbeleid naast concurrentiebeleid, één van de twee is dat exclusief is, dat volledige bevoegdheid is van de Europese Unie, en met andere woorden dat de nationale parlementen zich daarover uit moeten spreken, dat klopt gewoonweg niet”

Interview-vrouwtje: Dus Juncker heeft eigenlijk een fout gemaakt zegt u?

“Volgens mij heeft Juncker een historische vergissing gemaakt. De standpunt van de Europese commissie is altijd geweest, al vijftig jaar, dat dit ‘Europe only’ agreements waren, dus akkoorden die alleen op Europa (EU, Fub) sloegen, soms wijzigde de raad dat wel, maar de commissie bleef bij zijn standpunt.”

Voor de rest van de tekst moet u maar het linkje aanklikken. Maar wat die dus zegt is, dat we al lang niks meer in te brengen hebben.

En hij schaamt zich er niet eens voor, hij is onverbloemd pissig dat de dictatuur niet grondig genoeg ten uitvoer gebracht wordt. Dát, is hoe de zaken er voor staan mensen. Zó is hoe de EU-fielen over nationale parlementen denken.

Het zijn sta-in-de-wegs, en illegaal, want dat had de ‘EU’, ooit besloten.

Schavot, schandpaal, galg en guillotine, en niet alleen omdat het zo mooi allitereert ….

Wel omdat de EU ons illegaal bezet.

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6136 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on De schokkende denkwijze van een EUrofiel -Karel de Gucht- over de zeggenschap van Nationale Parlementen

  1. Tijl Uylenspiegel // oktober 25, 2016 om 10:47 //

    Karel de Gucht is waarschijnlijk geen al te fris manneke maar in dit geval doet hij niet veel anders dan bestaande Europese regels uitleggen die zijn goedgekeurd met het Verdrag van Lissabon, u weet wel die Europese Grondwet die er eigenlijk niet kon komen omdat meerdere landen onder druk van hun kiezers niet wilden tekenen, men heeft toen gewoon een paar punten en komma’s anders gezet en het een andere benaming gegeven en onder anderen ‘onze’ Jan-Peter Bakellende heeft het getekend. Als de Gucht gelijk heeft dan is het dus een kapitale blunder van Juncker.
    Tegelijkertijd is het vreemd dat alleen de Gucht van deze regel af weet, dat zou betekenen dat het complete Europese parlement en de Europese Commissie hebben zitten slapen (en dat tegen een riante vergoeding, dat dan weer wel)

    Like

  2. Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: