Nieuw

Wallonië, het klinkt als een pretpark

We hadden de Efteling en Walibi en ongetwijfeld nog veel meer pretparken die ik maar even niet allemaal noem en nu hebben we dus Wallonië. Het doet een beetje denken aan de verhalen van Asterix. Wat een mens ook mag denken van een handelsverdrag met Canada, het is natuurlijk fnuikend voor de EU dat een regio binnen een EU land een heel verdrag kan tegenhouden. Daarbij is Wallonië zeg maar een Derdewereldland binnen de EU, nou ja niet eens een land maar een regio. 3,5 Miljoen Walen houden een verdrag voor +/- 500 miljoen Europeanen tegen. Het doet een beetje terugdenken aan “Zij zijn groot en ik is klein en da’s niet eerlijk. o nee”. Wallonië is al decennia een blok aan het been van de Vlamingen, sinds het instorten van de industrie zijn ze continu in staat van faillissement, alcoholisme viert hoogtij, de regio is compleet verpauperd maar gek genoeg zitten de Belgen wel iedere keer met een Frans sprekende premier.

Grappig in dit verhaal is ook dat Wallonië helemaal geen partij was binnen de onderhandelingen, ze hebben helemaal niet aan tafel gezeten bij het samenstellen van het verdrag, nou ja behalve die paar Walen die namens België in de EU zitten dan.

Goed, Schulz en met hem de hele EU zit dus met een probleem want als zelfs een piepkleine regio een compleet verdrag van de EU kan tegenhouden dan toont dat aan dat het onmogelijk is voor de EU om welk verdrag dan ook met het buitenland kan maken, altijd zal er wel een land of een regio de hele zooi tegenhouden. Een ketting is zo sterk als de zwakste schakel en aan zwakke schakels geen gebrek. Het toont aan dat de hele EU aan elkaar hangt als los zand.

Of ik dat persoonlijk erg vind? Nee in tegendeel, hoe eerder de EU uit zijn lijden verlost wordt hoe liever het mij is, en als de Walen daar een belangrijke stap voor zetten ben ik ze daar alleen maar dankbaar voor. De EU heeft zich met dit akkefietje gediskwalificeerd als serieuze gesprekspartner voor welke grote mogendheid dan ook en is nu een lachertje op het wereldtoneel. En de Canadezen? Ach die zeggen u gewoon; “Jongens het verdrag ligt er, laat maar horen als jullie eruit zijn, dit is het en iets anders gaat het niet worden, zoek het verder maar uit”.

Ben zo benieuwd of Verhofstadt en van Baalen straks een plein gaan uitzoeken om de Vlamingen op te hitsen voor een revolutie!

 

 

 

 

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

14 Comments on Wallonië, het klinkt als een pretpark

 1. Leuk stukkie Tijl.
  Edoch……zo iets heet democratie. Meestal is het goed, maar soms erg vervelend.
  Dat hebben ” we ” nu eenmaal afgesproken, die spelregels.

  Waarom schrijf je niet een stukje over het Oekraine referendum in NL?
  Het nee van de Nederlanders is geheel onbelangrijk in Brussel.
  Je kunt er vergif op innemen dat dit verdrag er door zal worden gedrukt.
  Waarom? Omdat Rutter geen ruggegraat heeft. Nee = NEE.
  Die Wallonen hebben gewoon poep aan dat Canada gebeuren.
  Ze willen extra centjes zien, extra geld uit Vlaanderen, de EU vetpotten
  ( lees de belasting betalers ). Een extra viaductje, bruggetje, autoroute,
  mooi museumpje, en alles is weer goed.
  Dat verdrag met Canada ( goed of slecht ) gaat er toch wel komen.

  Denk aan het 3 x ( DRIE ) referendum over de EU grondwet in Ierland.
  Twee keer was het nee, nog een keertje en met veel dreigen en pushen
  werd het uiteindelijk ja. Toen was Brussel tevreden en was het goed.

  Dan hebben onze Britten toch wat meer lef: nee is NEE!
  Daar hebben ze in Brussel slapeloze nachten van, dat verzeker ik je.
  Want dat smaakt naar meer…..

  Like

 2. Wallonië is een stout jongetje. Erg, erg stout. Ze willen het verdrag tegenhouden puur om die lieve Vlamingen te pesten want die zouden er het meest van profiteren binnen België. Het is gewoon pesten. Foei! Vader Juncker was erg geduldig met het stoute kind maar is nu diep teleurgesteld. Dit kán zo niet langer. Ome Canada, toch de zachtmoedigheid zelve (ik zie Trudeau nóg staan met zijn jellabaatje aan moslims knuffelen) die zachtmoedige oom is ONTGOOCHELD. (Ja, stap er maar luchtigjes over weg!)

  Vader Juncker heeft zich opgemaakt (extra fles jenever?) om het stoute kind eens streng toe te spreken. Er gaat wat zwaaien!!! En de EU vindt dat ze nu hoognodig hervormingen moeten doorvoeren. Verdragen met buitenlandse mogendheden konden tot nu toe alleen worden aangenomen met unanimiteit van de stemmen. Zodoende kon Wallonië stout zijn. Dat moet maar eens veranderd worden naar een meerderheid van stemmen. Zodat we tenminste zeker weten dat Duitsland en Frankrijk altijd hun zin krijgen.

  Wat is dat verdrag CETA nu eigenlijk? Nou, als bijv een internationale onderneming in Brabant schaliegas wil winnen (op een niet al te schone manier) en de Nederlandse overheid verbiedt dat (dit is een theoretisch voorbeeld, in werkelijkheid zout onze overheid wel buigen) dan kan dat bedrijf naar een nieuw soort in te richten “rechtbank” stappen en die kunnen dan Nederland een fikse boete opleggen. Is al gebeurd in andere landen. CETA = TTIP met een andere naam.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 23, 2016 om 15:38 //

  Waarom ik niet een stukje schrijf over Oekraïne? Ja kom op zeg daar schrijft heel Nederland al over! Ik wil wel een beetje exclusief blijven natuurlijk 🙂
  (En alleen te lezen op Fenixx hè?) (Nou ja tot ik weggekocht wordt voor een gigantisch bedrag natuurlijk!)
  Dromen mag toch?

  Like

 4. Naarmate de linksen (inclusief D66 en VVD en confessionelen) meer en meer op god menen te lijken en meer en meer hun terreur ontplooien, zijn stoute kinderen meer en meer onze enige hoop op redding.
  Ik denk dan ook dat onze blanke cultuur uiteindelijk vrijwel ten onder zal gaan met uitzondering van wat groepjes érg stoute kinderen: hooligans en motorbendes.

  Like

 5. Duchesne // oktober 23, 2016 om 15:47 //

  😝

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // oktober 23, 2016 om 15:55 //

  Lach je me uit of toe Duchesne?

  Like

 7. Volgens mij steekt hij zijn tong naar mij uit!

  Like

 8. Volgens armstrongeconomics Europe will crash and burn.

  Daarna, alleen dan zullen allen die schuldig zijn aan de ontwrichting van Europa en het stoken van oorlog in het midden oosten hun tribunaal aanschouwen.
  Die dag komt.
  Onafwendbaar, waar ter wereld ze zich dan ook bevinden.
  There is always hope.
  Die dag komt.

  Like

 9. Moet niet leuk zijn voor Rutte, die staat nog verder in zijn hemd. Beweert de hele tijd dat één land geen verdrag tegen kan houden, Oekraïne, en nu blijkt dat zelfs het meest onbeduidende stukje België dat gewoon wél kan.

  Like

 10. CETA, TTIP, dumpen. Laat de corpocratie maar de tyfus krijgen.

  Like

 11. @ virgo, waar slaat dat nou op?

  Like

 12. “Wanneer het verdrag definitief uit de startblokken schiet, zal een permanente rechtbank worden opgericht met vijftien beroepsrechters die door de EU en Canada worden aangeduid. Alle zittingen worden openbaar. “Een soort van Publiek Investeringshof dat de weg opent naar een Internationaal Investeringshof”, aldus een Europese onderhandelaar. “

  Like

 13. Corpocraten als Pechtold en Verhofstadt moeten ze verbannen naar Spitsbergen, dan hebben de ijsberen er nog wat aan.

  Liked by 1 persoon

 14. Tijl Uylenspiegel // oktober 24, 2016 om 00:05 //

  Wat ik me dan weer afvraag ; weten de Tweede Kamerleden eigenlijk wat er in dat verdrag staat en zo ja, wisten ze dat vooraf of achteraf? Of is dit pur sang door de EU bekonkeld en moet de Tweede Kamer gewoon jaknikken en tekenen bij het kruisje? Of hoeven ze zelfs niet te tekenen en mogen ze vol bewondering kijken hoe de EU het laatste restje zelfbeschikking heeft geannexeerd?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: