Nieuw

‘Met zaklantaarn kun je ook flinke klap verkopen’

16 miljoen crimefighters

De politie is afwezig of ‘doet geen reet’ en zo zijn er overal buurtpreventie teams gevormd om het ‘schorem’ aan te pakken. Daar kleven risico’s aan, maar de mannen van het team in Maassluis zijn heel tevreden.

Als Martin Romeijn zijn donkerblauwe jas met de tekst ‘Attentie Buurtpreventie’ aantrekt, zijn grote zwarte zaklantaarn pakt, en bij het invallen van het duister zijn huis verlaat om door de straten van Maassluis te patrouilleren, dan gebeurt er iets met hem. Alsof hij een paar centimeter groeit en zijn borst iets verder vooruit gaat staan. Van zichzelf is de 52-jarige heftruckchauffeur en Feyenoord-hooligan-in-ruste al geen type waar je zomaar aan voorbij loopt, al is het maar vanwege die enorme armen, die ruimte bieden aan een indrukwekkende verzameling tribals, de skyline van Rotterdam en negentien sierletters die samen You’ll Never Walk Alone spellen.

Maar toch, hoe de mensen tegen hem doen sinds hij met het buurtpreventieteam op pad gaat, vindt hij ‘gewoon kicken’. Romeijn: ‘Als ik vroeger mijn hond uitliet, keken ze me niet eens aan. Tegenwoordig is het vaak: ‘Hé Martin! Dag Martin!’ Dan merk je dat ze respect voor je hebben.’

Volkskrant >>

Doe mee met 8.098 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6136 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on ‘Met zaklantaarn kun je ook flinke klap verkopen’

 1. Hoe zal zo’n buurtpreventie eruit zien in moslimbuurten?! Soort van Sharia-politie denkelijk….

  Alle bewonerscommissies ooit deelgenoot van buurtpreventie teams. alleeen er werden hekken geplaatst om poorten achter huizen af te sluiten en je had geregeld contact met een politie-depandence……………………………Alles op paier en de buurtagenten hielden toentertijd ook niet zo van verhalen ( delicten) van en over moslims……..want discriminatie en hun vrouwen zijn hooggeschoold enzo…………………..Je schoot er niet zoveel mee op, maar je had er veel werk aan en zowel gemeente, als politie hadden weer een goed ‘kijkcijfer’ gehaald.

  Liked by 1 persoon

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 23, 2016 om 18:40 //

  Mooi ook die foto bij de Volkskrant zo met die aangeklede spijker met zijn djellaba erbij om even te laten zien “ze zijn niet allemaal zo”. Nou goed, dan hangen we die apart!

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. ‘Met zaklantaarn kun je ook flinke klap verkopen’ | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: