Nieuw

Foto’s van verloofde kinderen zorgen voor ophef in Egypte

Het was tijdens het huwelijksfeest van zijn oudste zoon dat de Egyptenaar Nasser Hassan besloot de pret te verdubbelen, zo zegt hij zelf. Hij kondigde het huwelijk van zijn zoon Omar met zijn nichtje Gharam aan. De gasten op het feest vonden daar niets vreemds aan, ze verklaarden achteraf tegen de krant Al Watan dat er “niets ongepast” aan was. “Het was slechts een verloving, geen huwelijk”. Omar is twaalf jaar, zijn verloofde Gharam is elf.

De wet in Egypte verbiedt de officiële registratie van huwelijken voor iedereen onder de 18 kaar, maar het gebruik blijft hardnekkig. Volgens UNICEF huwt 17 procent van de Egyptische meisjes voor hun achttiende. De meeste van die huwelijken worden in landelijke gebieden voltrokken.

HLN >>

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

1 Comment on Foto’s van verloofde kinderen zorgen voor ophef in Egypte

  1. Pedo’s!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: