Nieuw

“Daag ze dan ook niet uit” doe normaal : “fight for your right” zul je bedoelen!

Betrapte mezelf er vanmiddag weer eens op, ze kwamen thuis, waren gezellig met vriendinnen in Nijmegen geweest. Shoppen, kleren kopen en meer van die onzin en uiteraard moest er tegen een bal getrapt worden op het eerste het beste moment dat de mogelijkheid zich voordeed. 

En die mogelijkheid deed zich voor en zoals het inmiddels te voorspellen is ging een en ander niet helemaal zoals de bedoeling was en de verontwaardiging was bij thuiskomst op de gezichten van de dames af te lezen. Meisjes kunnen niet voetballen en nee jullie mogen niet mee doen. Ze durfden niet eens tegen ons te voetballen de watjes. Het feit dat ze uiteindelijk wel hadden ‘mogen’ voetballen op het veldje en de mededeling van één van de dames die klaagde dat ze nog pijn aan der hand en der duim had van die klap deed mij maar besluiten om ze maar gezellig met rust te laten en het gesprek wel aan te gaan wanneer hun vriendinnen naar huis waren vertrokken.

Vriendinnen, tja een leuk gezelschap dat dan weer wel en daar verbaas ik me wel eens over dat dit dus kennelijk wel kan. Komt tegenwoordig regelmatig ook een meisje van Marokkaanse afkomst bij ons over de vloer al heeft ze der een hekel aan wanneer je dat zo tegen haar zegt. “Ik ben meer Nederlands dan jullie, want allebei mijn opa’s en oma’s zijn in Nederland geboren en die van jou niet” Kon haar wel een kusje geven toen ze dit zo al lachende tegen me riep een paar weken terug, maar waarom zijn niet alle derde/vierde generatie Nederlanders van Marokkaanse afkomst zo? Ja het antwoord is heel simpel, dat heeft met opvoeding te maken. Niets meer en niets minder. Het is alleen zo jammer dat men dat in Den Haag niet wil snappen, zou zo veel problemen voorkomen wanneer kinderen gewoon een fatsoenlijke opvoeding zouden krijgen, maar ik dwaal weer af.

Ik maakte de fout op het moment dat ons eigen drietal nog over was en ik toch even informeerde wat er nou precies gebeurd was.

“Oh niks, was wel lachen” , “Ja die jongens zochten ruzie” , “Waren van die buitenlanders” , “We mochten niet op het veld van ze” , “Ze scholden en wij laten ons niet uitschelden” , “Nee hoor wij deden niets, echt niet”. Big smile “We hebben wel gewonnen” , “watjes zijn het¨.

En nu voel ik mij een geweldige eikel door die ene opmerking die ik maakte :  Daag ze dan toch ook niet elke keer weer uit!

Ja elke keer, ik maak me geen zorgen aangezien het vriendinnen groepje echt wel voor zichzelf en voor mekaar opkomt en kan komen, maar zoek het niet op is dan toch weer m’n eerste gedachten. Telkens weer, waarom zouden ze zich anders moeten gedragen wanneer ze vinden dat hun onrecht wordt aangedaan?

Op een verstandige manier opvoedkundig bezig zijn is echt moeilijk, zouden ‘me ouwe’ en ‘ons mam’ ook zulke lastige dilemma’s hebben gehad met mij? Kan het me niet voorstellen, de enige waar ik last van had was de plaatselijke veldwachter en m’n vader kon die regio wout echt wel aan. Het is ook wel weer anders wanneer het meiden zijn, toch?

Maar ik moet er wel mee stoppen, nooit meer zeggen dat ze niet moeten uitdagen, vechten voor je rechten en laten zien wie er de baas is. Dat is nou exact het zelfde als wat ik zelf een jaar of 35/40 geleden ook  moest doen en met het grootste plezier deed.

Wanneer je er even over nadenkt is dat opvoeden helemaal niet zo moeilijk. En de volgende keer wanneer je slaat niet je duim in je vuist klemmen want dan heb je er zelf ook last van en zeg dat ook even tegen dat meisje die er net over liep te klagen…..

 

 

met groet Bolo

 

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: