Nieuw

Regeren was toch vooruitzien?

Ja toch? Regeren is vooruitzien, een aloude spreekwijze maar op de een of andere manier schijnt dat niet meer zo te werken in de 21 ste eeuw.

Wat wil het geval, een (fors) aantal jaren geleden werd er voor melkveehouders een quotum ingesteld voor wat betreft hun melkproductie, “men” vond dat er teveel melk geproduceerd werd en daar moest maar eens een rem op. Oplossing ; de productie op een melkveehouderij werd gekoppeld aan het aantal hectare grasland dat een boer voor zijn koeien beschikbaar had. Slim hè? Zo’n twee of drie jaar geleden vond een van de bollebozen dat het nu zo’n vaart niet meer liep met die overproductie en dat het dus wel tijd werd het melkquotum af te schaffen. Leuk natuurlijk voor die boeren die vooruitlopend op die regeling alvast investeerden in grotere stallen en alles op de rit te zetten om straks meer te kunnen gaan produceren.

Slim toch? Nou ja en nee, ja dat zou slim geweest zijn als politici te vertrouwen waren geweest, wij als lezers van Fenixx weten wel beter maar ja, wij zijn geen veehouders nietwaar. Het bleek dus uiteindelijk minder slim dan je op het eerste gezicht zou denken want al rap na de afschaffing bleek de prijs voor melk wereldwijd plotseling in te storten en “men” ziet geen reden om aan te nemen dat dit zich snel herstelt en dus kwam Friesland/Campina een van de grootste zo niet de grootste melkverwerkende industrie al met een bonus als boeren minder zouden produceren ?!?

En als klap op de vuurpijl komen nu de politici met hangende pootjes terug uit Brussel want onze broeders uit de EU tikken Nederland op de vingers omdat we teveel fosfaatuitstoot hebben, en dat mag niet hè? Nee dat mag niet van Brussel! Oh ja, hoe komen we ook alweer aan fosfaatuitstoot? Nou simpel dat zit in de mest die koeien produceren. Hé dat is nou ook vervelend we hadden net de melkquota afgeschaft! En de boeren hadden net meer koeien in hun grotere stallen gezet.

Tja misschien is het een mooi item voor een nieuw programma van John de Mol, niet “Hoe vertel ik het mijn kinderen”?  maar “Hoe vertel ik het onze boeren”?, en niet te vergeten “Hoe vertel ik het de banken”? want het is natuurlijk niet zo dat die uitbreidingen die de boeren deden zomaar vanuit de achterzak werd betaald, daar hadden ze de bank voor die al of niet meedacht. Want alle prognoses kunnen natuurlijk ook gelijk bij het grofvuil.

Fijn hè al die slimme mensen bij de overheid, en oh ja, was onze minister van financiën niet toevallig afgestudeerd in landbouweconomie? Nou ja foutje, kan gebeuren toch?

Weet u, soms denk ik dat koeien intelligenter zijn dan de politici waarvan wij denken dat ze ons besturen, op bijgaande foto is in elk geval te zien dat ze slimmer uit hun ogen kijken dan onze politici….

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (486 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Regeren was toch vooruitzien?

 1. Friesland Campina, van de halal-kaas.

  Niet kopen mensen. Ook niet de melk. Beste is als het bedrijf spoedig komt te overlijden.

  Milnie, slankie en nog zo wat is van die toko. Zoek het nu niet op, mijn pauze zit er weer op …

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 22, 2016 om 00:28 //

  Wordt kaas geslacht? Weer wat geleerd!

  Like

 3. maak me maar belachelijk.

  Het is vandaag dus Nationale Halal dag. Na de kippentopic nu een kazentopic. Ik ben dus dankzij het lid Soulaf__20 terecht gekomen op de website van halalcorrect, en na wat rondkijken kwam ik bij dit filmpje aan : http://www.halalcorrect.com/articles/actualiteiten/45/1/ Wat blijkt? De kazen die frieslandcampina maakt zijn allemaal halal (dierlijke stremsel is halal), uit het filmpje worden er drie namen genoemd: Milner Slankie Frico Geweldig als de industrie zich aanpast aan onze wensen (ok het zijn eigenlijk meer de wensen vanuit de islamitische landen, wij hebben hier niks te willen :haha:) de uitzending is al 3 jaar oud, Ik heb kaas echt gemist, ik ga zo naar de supermarkt en haal wa7d grote wiel en eet alles op :haha:

  http://forums.marokko.nl/archive/index.php/t-4720016-kazen-van-frieslandcampina-halal-op-1-na-.html

  trefwoorden om zelf te googelen: kaas halal stremsel Campina. Ben ik weer laden stellen. (eerste keer dat ik ladenkast maak en het is wel leuk om 300 dingen te leren, maar dat betekent dat ik er ook 300 fout heb gedaan)

  Heb er regelmatig discussies over op twitter. Ja, kaas kan halal zijn.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 22, 2016 om 01:25 //

  Nou vooruit jij hebt gelijk, ik geef het toe, met tegenzin maar toch.
  Kijk wel uit met het eten van teveel kaas want dat werkt obstipatie in de hand, dat je straks niet komt zeuren dat je niet kunt schijten 🙂

  Like

 5. Je had het kunnen weten, Tijl 😉

  Wist je dat halal ook jihad financiert?

  2,5% minimaal van islamitische handelingen, de banvloek die de imam over het vlees uitspreekt (of dat ook bij kaas vereist is voor een halalcertificaat weet ik dan weer niet) moet minimaal afgedragen worden aan ‘zakat’ en daarvan gaat 1/8 naar ‘bevordering van islam’, een eufemisme voor jihad. In dit stukkie staat wat info daar over:

  Eerste Kamer sponsort jihad via halal
  https://fubar.mobi/2015/12/16/eerste-kamer-sponsort-jihad-via-halal/

  Meer over ‘islam en halal’:
  https://fubar.mobi/category/islam-en-halal/

  Like

 6. komt er dus op neer dat de mineralen balans is ingekrimpt? wanneer schiet er iemand op die godverse helicopters die de boeren in de gaten houden.

  Like

 7. On-topic again. Koeien ruften methaan en geen fosfaat, dat is een o- in plaats van e-missie in dit verhaal. Fosfaat is een belangrijk ingrediënt voor kunstmest, zonder welk de NL landbouw niet zou kunnen. Fosfaat wordt voor 90% gewonnen in de Spaanse/Westelijke Sahara, de belangrijkste reden dat Marokko het aanhoudt als kolonie. Wat Asscher overigens het perfecte excuus levert om helemaal geen uitkeringen naar Marokko over te maken , want je mag geen geld overmaken naar landen in oorlog/die een gebied bezet houden.
  Fosfaat is een zeldzame grondstof en komt bijna nergens anders voor, fosfaat is moeilijk terug te winnen. Dat knettergekke kunstmeisje, Tinkebel (misschien van gehoord toen ze een tas maakte van een kat) was niet zo gek toen ze daar een ‘actie’ tegen startte. Voor de voedselvoorziening en de wereldbevolking moeten we er zuinig op zijn/het niet meer gebruiken concludeerde ze. Nou, Tink, dat gaat niet gebeuren de mens kennende, zeg ik je. Maar terugwinnen kan misschien wel. Allereerst vreet je het op via voedsel en pis je het uit en verdwijnt het in de oceaan. je kan pis zuiveren/ontleden/bruikbare zooi uit filteren. En/plus soms zie je op het boerenland sloten met heel veel alg. Oorzaak is meestal de mest die op het land is uitgereden of anderszins gebruikt. De fosfaten daarin veroorzaken zeer voedingsrijk water waar algen op gedijen. Zeewier gedijt er ook op. Door zeewierkwekerijen te beginnen in de oceaan kun je dus fosfaat terugwinnen uit de oceaan.

  Jep, helemaal zelf bedacht. En zeewier is uitermate voedselrijk qua vitamines mineralen etc. Die zeewierkwekerijen halen ook CO2 uit de lucht, maar daar ben ik geen voorstander van, plantjes gaan namelijk helemaal te gek op CO2, dus maak je daar maar niet zo druk om als begaand zijn de met de environment.

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // oktober 22, 2016 om 02:51 //

  Ho ho, ze ruften inderdaad methaan maar in hun stront, je weet wel die grote plakkaten daar zit fosfaat in wat versterkt wordt door het krachtvoer dat ze te eten krijgen, het is dus niet of – of maar en – en. Overigens komt er ook als wij ruften methaan vrij en een gezond mens schijnt dat twintig keer per etmaal te doen.
  Weet je trouwens waarom een scheet zo stinkt?
  Nee?
  Dan hebben doven er ook wat aan!

  Like

 9. Fosfaat dus. Kunstmest wat koeien binnen krijgen via hun vreten. Zuiver het uit je water. Ik ben niet tegen het milieu, we kunnen niet leven op een vertiefde Aarde dus we moeten er goed voor zorgen, en fosfaat is eindig. Ipv. koeien beperken kun je beter het aantal mensen beperken, Hallo Afrika, want mensen houden koeien. En maar janken hier dat we hier vergrijzen en zonder kanslozen-import zouden uitsterven. We zijn in dit land beter af met 10 miljoen (en toen was het al vol en werd men aangemoedigd te emigreren) dan met de 20 miljoen die voor de deur staat.

  ” je weet wel die grote plakkaten ”

  Ja ik weet. De herinnering is zo vaag dat ik niet weet of die echt is of dat ik hem heb van mijn moeder die het me heel lang geleden in herinnering bracht. We woonden in Wapenveld en op mijn vijfde ben ik daar vandaan verhuisd (niet op mijn initiatief), dus het was voor die tijd. Ikkes bij de achterdeur met laarzen: Ma: “ho stop, je hebt stront aan je schoenen”. Ikkes: “Ja, vol-enthousiast, echte koeiestront, dat is nog eens een binnenkomer (dat laatste zei ik er waarschijnlijk niet bij)”. Mijn pa had me meegenomen naar de veemarkt in Zwolle, de stad waar ik later aan de rand woonde, en vele weilanden en sloten doorkruist heb. En soms stonden daar ook koeien in ja, tot in onze tuin. Ghe:

  http://fubarfubar.blogspot.nl/2012/12/dit-is-het-land-mijn-land.html

  Like

 10. Alle merken die bij campina vandaan komen.
  Bijna iedereen heeft er wel iets van thuis staan.

  https://www.frieslandcampina.com/nl/merken-categorie/consumentenmerken/

  Like

 11. Bier moet duurder, melk moet duurder, tijd voor een opstand.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: