Nieuw

‘Krat bier moet minimaal 8,40 euro kosten’

Bier is veel te goedkoop in Nederland. Er moet daarom een minimumprijs worden ingevoerd om alcoholmisbruik drastisch terug te dringen. Dat vindt STAP, het Nederlands instituut voor alcoholbeleid.

Supermarkten stunten met bier. Bijna wekelijks zijn er wel aanbiedingen. Een kratje bier van 24 flesjes koop je al snel voor minder dan vijf euro, oftewel 20 cent per flesje. ,,Dat zijn echt bespottelijke prijzen”, zegt STAP-directeur Wim van Dalen tegen RTL Nieuws. STAP pleit voor een minimumprijs van zo’n 35 cent per flesje bier, waardoor een krat bier minimaal 8,40 euro zal kosten.

verder lezen : http://www.gelderlander.nl/algemeen/specials/gezond-en-wetenschap/krat-bier-moet-minimaal-8-40-euro-kosten-1.6557050

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

20 Comments on ‘Krat bier moet minimaal 8,40 euro kosten’

 1. Ik vind het best, ik drink wel uit blik.

  Like

 2. natuurlijk moet het duurder worden zodat mensen het zelf gaan maken.
  maak al een tijd eigen whiskey met een essentia distiller voor 10% van de winkel prijs.
  ze schieten hunzelf in de voet.

  http://www.essencia.co.nz/

  Like

 3. Esperanza // oktober 21, 2016 om 23:24 //

  Doe mij maar gin tonic..

  Like

 4. Ben ik niet mee eens. Bier moet m.i. nòg goedkoper worden. Dan kan ik daar tenminste mijn badkuip mee vullen!

  Like

 5. Esperanza // oktober 22, 2016 om 00:03 //

  Like

 6. Elke immigrant, die een kratje bier kan leeg tanken, binnen 2 uur, mag blijven.

  Like

 7. Bert, daar kan je je nog knap mee vergissen, want zuipen doen ze allemaal.

  Like

 8. Er is een lange reactie van mij verdwenen. Kunt u svp even in het filter kijken? Bedankt.

  Like

 9. Kan ik niet zien of vinden, hoop dat Fub of Rommel even kijken wanneer ze er zijn

  Like

 10. Bedankt Bolo. Ik zal het eens in 2 delen proberen.

  Like

 11. Begin maar vast te huilen, mensen, want de overheid wil alcohol min of meer verbieden, zo ongeveer net als nu de sigaretten. Daarna beginnen ze aan de zwaarlijvigheid. Onze overheid maakt zich oprecht zorgen om ons welzijn (!!!)

  Ik had dit voorjaar een herseninfarct. Het duurde dagen voordat de juiste diagnose gesteld was, maar voor één van die foute diagnoses was het belangrijk dat ze wisten of ik dronk. Ik heb toen toegegeven dat ik elke avond zo’n 4 – 5 glazen bier dronk. GEEF ZOIETS NOOIT TOE! VERTROUW GEEN ENKELE ARTS!

  Ik moest een eigen verklaring voor het CBR invullen omdat ik anders niet verzekerd zou zijn bij een ongeval, zelfs niet als het niet mijn schuld was . Maar alles is van de specialist naar de huisarts gegaan en die heeft het doorgestuurd naar het CBR. Dat schijnt verplicht te zijn, dus dat gebeurt altijd. Ze weten alles.

  Ik heb eerst een keuring gehad van een neuroloog, 100 Euro zelf te betalen. Ze hadden me niet eens verteld waar ik van beschuldigd werd dus ik heb daar ook weer toegegeven dat ik een paar glazen per avond dronk. Pas daarna werd het me duidelijk dat het daarom ging. Ook heb ik daarna nog twee keuringen gehad bij een psychiater (!) 230 Euro elk, ook zelf te betalen, om te kijken of ik alcoholist ben. Vóór de laatste keuring heb ik bijna 2 maanden geen druppel gedronken want ze tappen ook bloed af. En met die bloedproef kunnen ze meer dan 1 maand “terug kijken” of je veel gedronken hebt.

  Like

 12. Het is de regel dat ik een jaar in “remissie” moet zijn, een jaar niet voor hun aantoonbaar) mag drinken dus heel misschien krijg ik volgend voorjaar mijn rijbewijs terug. Maar net zo goed niet en blijven ze me bestelen met hun controles. Psychiaters zijn varkens. Mijdt ze als de pest. Ze hebben een nog groter godscomplex dan andere artsen. Ze proberen je erin te luizen en je te bestelen. Op dit moment heb ik zin om er een stel kapot te schieten. Maar dan krijg ik mijn rijbewijs zeker niet terug.

  De laatste had mijn bezwaarschrift tegen het CBR op zijn bureau en begon uit te leggen dat mijn klachten allemaal niet klopten, dat hij er ook niets aan kon doen, dat de regels van de politiek kwamen en dat ik het allemaal verkeerd zag. Een advocaat in de arm nemen! Hoe was ik op het idee gekomen!! Liefst had hij gezien dat ik hem dankbaar was.

  Ik ben nooit gepakt met drank op, reed ook niet met drank op.

  Like

 13. Derde en laatste deel:
  Deze regels bij het CBR bestaan al 1sinds ca. 2000. Ze zoeken nog niet actief maar passief: als ze er (bij een ziekenhuisopname) achter komen dat je (in hun ogen) teveel drinkt, dan hang je. Ze zullen je genadeloos uitschudden en vernederen. De hele gang van zaken lijkt als 2 druppels op de 16de eeuwse inquisitie. Aanklager en rechter zijn dezelfde, de beschuldigde ontdekt pas waarvan hij beschuldigd is, als hij al op de brandstapel staat. En ze hebben altijd gelijk en ze verlangen dankbaarheid.

  Like

 14. edjan, nou begrijp ik ‘m helemaal waarom jij al eerder zei, VERTROUW GEEN ENKELE ARTS!
  Wat een tyfus streek hebben ze jou geflikt.
  Zo iets had mij ook zomaar kunnen overkomen dus, iedereen eigenlijk die eerlijk is tegen een arts.

  Liked by 1 persoon

 15. Heren moderatoren. In 3 delen is de plaatsing gelukt. Laat het maar verder zo of vervang de 3 delen door het zoekgeraakte geheel.
  Dank u!

  Like

 16. BertG. // oktober 22, 2016 om 13:12 //
  Dank je, Bert! Overigens kan geen mens dit verhaal aanhoren zonder het hoofd te schudden.

  Het is voor mij een voorbeeld van een totaal ontspoorde overheid. Ze denken echt dat ze god zijn. Het is een vorm van krankzinnigheid. Nog een paar jaar, dan komen ze bij ons thuis kijken of wij geen mayonaise op de frieten doen want dat is slecht voor ons hart.

  Ze mogen onze computers hacken, onze mails lezen, onze telefoons afluisteren, ons volgen via pinpasbetalingen, bankopnames en mobieltjesgebruik. Het is de schofterigheid zelve maar in hun krankzinnige godscomplex durven ze ook nog te beweren dat het “goed voor ons” is.

  Like

 17. zat het te lezen, maar echt zwaar ziek en hieruit trek ik dus de conclusie dat ik indirect mijn baan kwijt kan raken aangezien wij na het eten gezellig ’s avonds op de bank een flesje wijn los trekken en dit samen met ons stap avondje op woensdag en de zaterdagavond vodka en/of bier mijn gemiddelde ruim over de 5 glazen per dag brengt. Dus tegen dokter zeggen is eerst rijbewijs kwijt en in mijn geval dus ook mijn baan kwijt!

  Like

 18. Niets toegeven aan de dokter is het beste. Ook bloedproeven verbieden want ze testen op alcohol zonder dat aan jou te vertellen. Zeg maar dat het om geloofsredenen niet mag. Moet er perse getest worden, stel het dan 1 maand uit en drink geen druppel in die maand.

  Overigens denk ik dat de problemen voornamelijk ontstaan als je een “eigen verklaring” voor het CBR moet invullen. Bijv als je een hersen-infarct – bloeding had of een hartinfarct of wat dan ook. Die eigen verklaring brengt de bal aan het rollen.

  Kijk uit met huisartsen. Ze bewaren alles en sturen alles door. Vermoedelijk ook naar de zorgverzekeraar en waarschijnlijk over een paar jaar ook naar je baas.

  De grens ligt bij ca 25 glazen per week en je mag ook niet elke dag drinken. Je moet na 1 glas al wat voelen anders heb je tolerantie ontwikkeld. Niemand zegt ooit wat van je drinkgedrag en je maakt jezelf er ook nooit zorgen over. Anders weet je dat je afhankelijk bent. Het beste is om ca eens per maand een paar glazen op een verjaardagspartijtje te drinken en anders NOOIT.

  Zeg maar aan de huisarts dat je al een tijd geleden gestopt bent en dat je daar helemaal geen moeite mee hebt.

  Liked by 1 persoon

 19. In Limburg hebben ze tegenwoordig ook een oktoberfeest.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: