Nieuw

Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij?

In Amsterdam daar stond een universiteit, een hele grote. De UvA is de grootste grootgrondbezitter in de stad. Tegenwoordig heeft die universiteit gebedsruimtes, want geloven schijnt ook iets met wetenschap te maken te hebben in 2016. Het aantal prulstudies neemt ook al jaren toe. Zo kun je er Theaterwetenschap studeren en Future Planet Studies, hier de hele lijst.

Die universiteit geeft ook een blaadje uit. Bekende schrijvers hebben daar in het verleden aan meegewerkt  Theo van Gogh, Simon Vestdijk en zelfs ’s lands mooiste schrijver Slauerhoff meen ik. Folia heeft ook mislukkelingen gehuisvest zoals Beau van Erven Dorens en Joris Luyendijk. En nog niet zo lang geleden kwam Folia in opspraak omdat er heuse tietjes op de cover stonden. Het blaadje werd uit de schappen gehaald tijdens de open dag, want zou wel eens aanstootgevend kunnen wezen voor de zwarte kousen burka’s. De universiteit ontkende dat het te maken had met de preutse profiteurs van de profeet.

Nu wil het blaadje graag de nieuwe Nederlanders ter wille zijn en heeft een opvoedkundige meerkeuzetoets gefabriceerd, zodat u op uw eerst volgende verjaardagsfeestje niet met uw mond vol tanden hoeft te staan als het over de urgente problemen van deze tijd gaat. Want op elk verjaardagsfeestje gaat het tegenwoordig over de ‘interlocking matrix of oppression’, TOCH ? Dat is de eerste vraag die mijn buurvrouw me stelt tegenwoordig.

Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij?

Zat u ook al eens met de mond vol tanden op een verjaardag, toen de buurvrouw vroeg wat u eigenlijk vindt van de ‘interlocking matrix of oppression’ op de universiteit? Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij? Test jezelf!

Nou okay, gewillig als ik ben heb ik de test even gedaan.

Wanneer ben je cis-gender?

*Als je in een mensenlichaam geboren bent maar je wel een slang voelt.

Wat is People-First Language?

*Taalgebruik waarin je in eerste instantie mensen aanspreekt, en dan pas de planten en dieren in je kamer.

Wat is een Safe Space?

*Een ruimteraket waar de astronauten eerst een diversiteitscursus moeten volgen.

Wanneer is er sprake van identiteitspolitiek?

*Wanneer een debat onmiddellijk gekaapt wordt door diversiteitsfundamentalisten.

Welke van de onderstaande is geen White Privilege?

*Je niet meer hoeven schminken als Zwarte Piet straks is afgeschaft.

Wat wordt er bedoeld met White Fragility?

*Als witte vrouw niet snappen dat het een compliment is als er naar hun borsten wordt geloerd.

Wat is Cultural Appropriation?

*Het juiste antwoord staat er niet bij, maar het heeft te maken met dat ons land bezet wordt door mensen die hier geen ene moer te zoeken hebben. En waardoor we nu dus met dit soort achterlijke taalkundige kul geconfronteerd worden.

U dacht dat de huidige intellectuele elite ze niet allemaal op een rijtje had ? Berg u dan maar, want tegen de tijd dat deze generatie afgestudeerd is en de macht heeft gegrepen is de gekte compleet. Ik ben een ander continent uitzoeken, deze is overleden.

Via de link in de tweet hieronder kunt u de test zelf ook bekijken. Ze hebben verzuimd er een bijsluiter bij te voegen, maar het is verstandig eerst twee of drie diazepammetjes fijn te stampen en door uw thee te roeren alvorens u er aan begint.

Headerfoto via you-tube.

 

Doe mee met 8.365 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7211 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

30 Comments on Hoeveel diversiteitsterminologie ken jij?

 1. Duchesne // oktober 20, 2016 om 20:44 //

  9×19, 7,62×51, .223, .50 BMG, 12 gauge, .45 ACP, 7,62×39, 7,92×33, 8x57IS, 7×57, 7TCU, 380super auto, eargesplittenloudenboomer……over diversiteit gesproken.

  Like

 2. Magazijn vol, niet aarzelen, afdrukken.

  Like

 3. Like

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 20, 2016 om 23:36 //

  Ja hoor eens, dan moet je ook maar niet naar verjaardagen gaan waar alleen “intellectuelen” komen, dan kun je dat soort kreten verwachten!!
  Klein advies mijnerzijds, het is handig als je weet wat je te wachten staat om je vooraf even in te lezen op wikipedia of zoiets, beslagen ten ijs komen noemden ze dat vroeger, dan kun je zelf ook wat moeilijke termen instuderen zodat je zelf ook wat monden open kunt laten vallen, dat kunnen we vast wel aan jou overlaten gok ik 🙂

  Like

 5. Republikein // oktober 21, 2016 om 01:20 //

  Hoe noemen we dit stond er niet bij.

  Imaginaire sex na uittreding voor gevorderden.

  Like

 6. Republikein // oktober 21, 2016 om 01:57 //

  World Keffiyeh Day gathering in the Polak building

  “We are proud to be Erasmus students, but we are also proud to strive for justice”. Students got together in the Polak building to raise awareness on the Palestinian-Israeli conflict
  https://www.erasmusmagazine.nl/en/2016/05/12/world-keffiyeh-day-gathering-in-the-polak-building/

  Liked by 1 persoon

 7. Poging van Folia mislukt. Meisje met iets koloniaals in der stamboom loopt regelmatig gekwetst de klas uit. (vroeger hoefde je dan helemaal niet meer terug te komen, maar dat ligt tegenwoordig anders).

  Nou, dan maar geen Hegel en Kant meer onderwijzen, want dit moeten we niet willen met zun allun.

  Liked by 1 persoon

 8. Groot gelijk Fubar. Heb in mijn jonge jaren nog wel eens een boekje van Kant geprobeerd. Niet doorheen te komen. Afschaffuhhh!
  Hegel is nóg moeilijker. Zeggen ze. Nee, dit moeten we echt niet willuh metzunalluh.

  Een onderzoek doen onder 40 kleuters en daaruit concluderen dat Zwarte Piet tegen de Verenigde Naties is, kijk: daar kun je mee thuiskomen!
  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/10/onderzoek-naar-zwarte-piet-was-zeer-kleinschalig-en-anekdotisch-386564/

  Godverdomme, waarom heb ik nou weer net geen koloniale geschiedenis in mijn stamboom? Ik ben geschokt en verward terwijl ik toch integer zoekende ben. (kut)

  Like

 9. Nietzsche is overigens best goed te lezen, erg populair ook bij de allochtone ubermensch.

  Like

 10. Esperanza // oktober 21, 2016 om 17:50 //

  ‘In Nederland wil ik niet leven,
  Men moet er altijd naar iets streven,
  Om ’t welzijn van zijn medemenschen denken.
  In het geniep slechts mag men krenken,
  In Nederland wil ik niet sterven,
  En in den natten grond bederven …’

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // oktober 21, 2016 om 18:29 //

  Ja Esperanza hoor eens, jou rekenen we bij de andere kant, jij hebt gestudeerd dus met jou gaan we ook niet scrabbelen, dan kom jij ook met die moeilijke woorden! 😉

  Like

 12. Binnenkort mag je ook zonder woordenschat studeren, Tijl, zo eist ene Gloria Gekker (je moet je alleen wel verplicht als Zwarte Piet schminken):

  “Door het gebrek aan diversiteit is het voor de ene student makkelijker om een diploma te halen dan voor de andere, schrijft de commissie. Wekker: “Het meritocratisch ideaal berust op een misverstand. We denken dat we een egalitaire samenleving zijn, waarin iedereen met talent het uiteindelijk wel redt. Maar we zien talent op een bepaalde manier; getalenteerde studenten zijn bijvoorbeeld mondig en hebben een grote woordenschat. Ik zeg niet dat dat fout is, maar het bevoorrecht witte mensen uit de middenklasse.”
  http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4399875/2016/10/21/Gloria-Wekker-Ik-ben-optimistisch-ook-witte-student-wil-verandering.dhtml

  Die vreselijk foute witte kindjes toch die slimmer zijn dan Afrikaantjes. Het is oneerlijk. Gewoon alle toelatingseisen schrappen, maar selecteren op hoe donker je bent.

  In TPO wordt een ander stukje van deze heks met der omgekeerde witte puntmuts wat ze in de Volkskrant schreef gevierendeeld:
  http://politiek.tpo.nl/column/zwendelhoogleraar-gloria-gaslight-maling-aan-toekomst-studenten/

  (zo, kan ik die tab-bladen weer sluiten, heb ik ze gehad)

  Liked by 2 people

 13. delamontagne // oktober 21, 2016 om 21:58 //

  Ik begreep niet wat Slauerhof met de Universiteit te maken had.
  Als scheepsarts op de vaart in N.O.I, zal hij wel met die achterlijkheid in contact zijn gekomen.
  GEBEDSRUIMTEN in een Universiteit ?
  Gelukkig heeft de man het niet mee hoeven maken.
  Al die klagende moslima,s ? Al het onbegrip wat ze ervaren. ?
  Het wachten is op de afgestudeerde Hoofddoeken-generatie als ze zelf voor/ of achter de balie staan.
  Niet op met pruik, maar met hoofddoek.
  Dat zal tegen die tijd ook wel gemeengoed zijn geworden.
  Islamisering………………………….? Waar dan !

  Like

 14. Republikein // oktober 21, 2016 om 22:32 //

  Like

 15. delamontagne // oktober 21, 2016 om 21:58 /

  Ik begreep niet wat Slauerhof met de Universiteit te maken had.
  ———–

  Studie medicijnen.

  Liked by 1 persoon

 16. Lachen met wetenschapsclowns Essed en Wekker van het racismecircus

  Goed, dit speelde zich allemaal een eeuwigheid geleden af maar nu blijkt Essed dankzij fopwetenschapper Gloria Wekker een schitterende comeback te maken met haar spinazie-academietheorietjes. Het verbaast mij sowieso al dat Wekker – die Sylvana Simons min of meer als een intellectueel beschouwt – zoveel podia krijgt voor aantoonbare nonsens. U moet voor de grap is New Real Peer Review gaan volgen op twitter: @realpeerreview. Dag in dag uit geeft die club smakelijke voorbeelden van bespottelijke proefschriften en onzinnige wetenschappelijke onderzoeken, vrijwel altijd uit de gender/diversiteit/racisme-industrie. We zullen de komende tijd nog veel gaan horen van Essed en Wekker en zal mij niet verbazen dat zij Sylvana Simons – het omhooggevallen kapstertje – binnenkort tot bijzonder hoogleraar diversiteit (Leerstoel DENK) zullen bombarderen. Het zal mij mijn reet wel roesten maar dan ga ik hoogstpersoonlijk mijn bul terugbrengen naar de Universiteit van Amsterdam. Ik schaam me dood. Als racistische blanke man met de genen van een slavendrijver maar vooral om het academisch niveau van mijn oude alma mater.

  Don Arturito

  http://www.hpdetijd.nl/2016-10-21/lachen-met-wetenschapsclowns-essed-en-wekker-van-het-racismecircus/

  Liked by 1 persoon

 17. Om te lachen:

  Cursus Help! Ik ben wit.

  Help! Ik ben wit.
  Waarom?
  Racisme bestaat echt, en wit privilege ook. Maar hoe het precies werkt, is daarmee nog niet helder. Veel witte Nederlanders voelen zich daarom onzeker. We zoeken hulp bij niet-witte vrienden: doe ik het wel goed? Ik voel me schuldig. Hoe kan ik helpen?
  Kortom: voor je het weet worden onze zwarte vrienden en kennissen ook nog belast met witte (over) gevoeligheid, vragen en aarzelingen.
  Dat kan anders. Laten we als witte Nederlanders zelf aan de slag gaan om onze kennis en inzicht te vergroten en de gevoelens die dat oproept te bespreken. Tenslotte is het bestrijden van racisme (ook) onze verantwoordelijkheid.
  Wat is er te leren?

  http://www.anjameulenbelt.nl/weblog/2016/10/22/cursus-help-ik-ben-wit/

  Liked by 1 persoon

 18. Dat je daar je tijd aan besteed, Fubar.

  Liked by 1 persoon

 19. De link naar het blog van Anja Meulenbelt … ik aarzelde, maar kom tot de conclusie dat het niet wil. Zoals sommigen van ons een allergie hebben t.a.v. koran en/of bijbel, heb ik een allergie voor Anja. Het laatste blog, welke me onder ogen kwam, van de hand van deze persoon gaf een dusdanige allergische reactie dat ik niet heb verder kunnen lezen … Ik sla ‘m dus maar even over, maar in het kader van ‘waarheidsvinding’ vind ik ‘m; de link/de vondst, bij voorbaat geslaagd.

  Liked by 1 persoon

 20. Republikein // oktober 24, 2016 om 18:47 //

  Ik kan dicht bij huis blijven Fub.
  Mijn vrouw is in Jakarta geboren, k had dit al eerder aangegeven.
  Ze vindt mij een racist.
  Als het kwartje niet valt valt het niet.

  Like

 21. Greengo. Ik kan me je afweer-reacties wel voorstellen. Het is ook ongemakkelijk om onze witte privileges te doorzien, ter discussie te stellen en ze misschien wel op te moeten geven. Dit veroorzaakt diepe emoties. Het kan heftig zijn om onze witheid ter sprake te brengen in een samenleving waar spreken over racisme vaak tot grote verontwaardiging onder witte mensen leidt.
  Wij zijn allemaal koloniale slavendrijvers geweest, Greengo, maar dat hebben we diep verdrongen. Het zit in onze genen, Greengo, zelfs en vooral als we dat niet onder ogen willen zien.
  Dat en niets anders is de oorzaak van onze zgn allergieën.
  Laten we daarom samen met elkaar zelfhulpgroepen opzetten om aan de hand van korte colleges, literatuur, filmpjes onze eigen ervaringen te ervaren.

  Er is veel ruimte voor gesprek, liefde en reflectie. Laat ons bondgenoten worden.

  Liked by 1 persoon

 22. Edjan, geweldig 🙂 🙂 🙂 Bijna uit mijn stoel van het lachen! LOL. (Heb je al visitekaartjes laten drukken? – Gniffel)

  Like

 23. Dit is niet meer Edjan. Door mij spreekt het Universum. Of was het de PC. Universiteit? Nou ja, Greengo, je bent er misschien nog niet helemaal aan toe? Open je hart! Stel je in dienst van onze gediscrimineerde moslimbroeders. In Calais, bijvoorbeeld. Het zal je helpen. Het helpt ons allemaal!
  Edjan, de helderziende waarzegger.

  Like

 24. https://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/13/tilburg-geeft-toestemming-voor-teelt-medicinale-cannabis-a1521145 en er zijn een aantal gemeenten die (willen) volgen. Voor mij en misschien ook u de vraag: Hoe kom ik aan een medische verklaring? http://pgmcg.nl/
  Hmz, ik denk dat ik wel in aanmerking zou mogen komen. Bezoekje huisarts? Goed om te weten:
  http://medicalcannabissupplies.nl/het-gebruik-van-medicinale-cannabis-en-deelnemen-aan-het-verkeer-pgmcg-nl/

  Liked by 1 persoon

 25. NIET DOEN Greengo! Geen medische/ eigen verklaring invullen! Je zult NOOIT meer een rijbewijs krijgen en zo mogelijk NOOIT meer een baan. Ze zullen je kapot maken.

  Like

 26. Vorige week trof ik bij de CBR psychiater een jongen die ADHD zou hebben. Dat is een grotendeels verzonnen ziekte. Ons lager onderwijs is totaal gefeminiseerd en juf kan niet tegen drukke jongetjes. Die wil ze straffen en stuurt ze naar een idioot wijf dat binnen 10 minuten de diagnose stelt: ADHD. Dat komt mooi uit want de school van juf krijgt dan extra geld (rugzakje genoemd) In sommige klassen heeft bijna de helft van de jongetjes een rugzakje. Lekker poen voor de feministenschool. De pillen-industrie wrijft zich ook in de handen want die raken hun rotzooi kwijt (Ritaline = speed = pep)
  Deze jongen wilde een bedrijfje oprichten en had daarvoor een rijbewijs nodig. Dat zal hij vanwege deze kanker”diagnose” dus nooit krijgen. En hou er rekening mee dat deze “psychiater” denkt dat hij god is en dat je je op de vloer moet werpen om dankbaar zijn voeten te kussen. Ze maken je welbewust kapot alleen maar om hun kanker ego te strelen.
  Vertrouw geen enkele arts, vooral je huisarts niet.

  Like

 27. En nu wil je weten wat ik bij die psychiater moest?
  Dit voorjaar had ik een herseninfarct. Aanvankelijk werd de foute diagnose gesteld en was het belangrijk om te weten of ik alcohol dronk. Ik heb toen toegegeven dat ik elke avond een paar glazen bier dronk. Die gegevens zijn naar de huisarts gestuurd. Ik moest een “eigen verklaring” voor het CBR invullen omdat ik anders niet verzekerd zou zijn. Als ik een ongeluk zou krijgen, ook niet door mijn schuld, zou ik niet verzekerd zijn. Vanwege die eigen verklaring vroeg het CBR de gegevens van mijn huisarts op en daar stond in dat ik wel 30 glazen per week dronk. Ik werd opgeroepen voor een neurologisch onderzoek (zelf betalen, 100 Euro) en ik dacht dat dat over het infarct ging, maar ik werd op alcohol misbruik onderzocht. Daarna nog 2 onderzoeken bij zgn “psychiaters” die niets anders doen dan proberen je erin te luizen. Kostte elk 230 Euro. Rijbewijs? Na minimaal 1 jaar niet voor hun aantoonbaar gedronken te hebben.

  Geef zoiets, alcohol of drugs, NOOIT toe aan specialist en zeker niet aan je huisarts.

  Like

 28. Wantrouw artsen. Ze hebben het godscomplex

  Like

 29. @Edjan, dank je wel(!) voor je inhoudelijke, waarschuwende alsook persoonlijke reacties. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en ikzelf ben hiermee absoluut gewaarschuwd. E.e.a. in je verhaal herken ik wel vanuit de mij bekende praktijksituaties (…). Je eye-opener meer dan welkom.

  Like

 30. Like

1 Trackback / Pingback

 1. Gezellig – genocidefestival op de Universiteit van Amsterdam – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: