Nieuw

Gemeente Jönköping creëert goedkope woningen voor asielparasieten

Zweden – De Zweedse gemeentes hoeven niet meer miljoenen belastinggeld te spenderen aan het kopen van luxe villa’s voor asielzoekers. Jönköping is met een briljante oplossing gekomen om aan de eis van de regering te voldoen om elke asielzoeker een dak boven zijn hoofd te bezorgen.

De nieuwe wet die dwingt dat Zweedse gemeentes prioriteit moeten stellen voor asielzoekers om een woning te krijgen boven de eigen autochtone bevolking heeft ertoe geleid dat sommige gemeenten met belastinggeld dure appartementen kopen en asielzoekers voorrang geven in de wachtrij voor felbegeerde huurwoningen.

Maar in Jönköping is men tot een kosteneffectieve oplossing gekomen, met een gunstige neveneffect dat misschien de luxe immigranten laat overwegen huiswaarts te keren.

Geïnspireerd op de noodwoning van de vorige eeuw zijn er met houten wanden kleine kamers opgericht van tien vierkante meter, die met twee personen gedeeld worden. De kamers zijn voorzien van twee bedden, een tafel en een koelkast, maar badkamer en toilet worden gedeeld. Wat een eeuw geleden voor onze voorouders een luxe was. Maar de geïmporteerde klaagstenen zijn er niet tevreden mee.

– Als ik naar mijn familie bel kan iedereen horen wat ik zeg, er is geen privacy, zegt Hani Alhalak uit Syrië, die in de veronderstelling was dat hij meteen een eigen appartement in het beloofde land zou krijgen.

– Toen ik hier aankwam was ik danig verrast. Er is geen autogarage, geen woning, zegt hij.

Het socialistische raadslid van de gemeente Jönköping, Andreas Sturesson, verklaart dat dit een tijdelijke oplossing is.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=91&artikel=6537596

Doe mee met 8.062 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3915 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

3 Comments on Gemeente Jönköping creëert goedkope woningen voor asielparasieten

 1. Dat is altijd nog 1m2 groter dan een Nederlandse gevangeniscel. En dat is het oppervlak wat beschikbaar is per twee personen als de hele wereld besluit in Nederland te komen wonen.

  Ik stel voor zeecontainers te gebruiken, dat is handig ivm. het transport terug.

  Like

 2. delamontagne // oktober 20, 2016 om 09:57 //

  De “noodwoninkjes” in Fr zijn nog eenvoudiger, maar ook makkelijker schoon te houden……….
  ttp://s1.lprs1.fr/images/2016/03/07/5605039_camp-grande-synthe_1000x625.jpg

  Like

 3. trebor2110 // oktober 20, 2016 om 19:58 //

  En even naar de Ikea en ze hebben een mooi onderdak 🙂

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Gemeente Jönköping creëert goedkope woningen voor asielparasieten | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: