Nieuw

Waarom oproep allahu akbar iets anders is dan klokgelui kerk

Godsdienstvrijheid is niet heilig en absoluut. Dat geldt ook voor alle andere vrijheden. Godsdienstige tradities mogen niet in strijd zijn met de openbare orde. Zo kunnen katholieken niet zomaar een processie uitvoeren in de publieke ruimte. Daarvoor moeten ze een vergunning aanvragen en ze mogen niet onnodig hinder veroorzaken.

De publieke ruimte is niet alleen bedoeld voor godsdiensten. In een pluriforme en seculiere samenleving moeten godsdienstige verschijningen rekening houden met andere meningen en stromingen. Zo acht de SGP de islamitische gebedsoproep in de publieke ruimte niet wenselijk. Volgens fractievoorzitter Kees van der Staaij ontvangt zijn partij ‘regelmatig klachten over het laten klinken van Allahu Akbar vanaf minaretten’.

‘We zijn hier niet in het Midden-Oosten’

We zijn hier niet in het Midden-Oosten. We hoeven het niet normaal te vinden dat er op zoveel momenten, met dat volume, Allah is groot door de straten schalt,’ aldus Van der Staaij.

Allah is niet grootse
Mohammed is niet een apostel van god
Haast je niet naar het islamitische gebed
Er zijn velen goden en godheden
Ook dit valt onder de godsdienstvrijheid.

Verderl lezen : http://www.elsevier.nl/opinie/opinie/2016/10/waarom-oproep-allahu-akbar-iets-anders-is-dan-klokgelui-kerk-385064/

 

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: