Nieuw

Erdogan citeert Ottomaans manifest om aanspraak te maken op Mosul

Vorige maand maakte Erdogan al de opmerking dat de Griekse eilanden voor de kust eigenlijk Turks zijn. Op de kaart zijn ze ook roze gekleurd. Ook het vasteland van Griekenland is voor een deel ingekleurd. Zijn mohammedaanse vluchtelingen stoottroepen zijn inmiddels al aanwezig. Ook Syrië is die al binnengedrongen met zijn leger, om delen van IS-gebied over te nemen, zodat die de handen vrij hebben zich te concentreren op de verdediging van Mosul en Raqqa. De sjiitische Iraakse milities (aangestuurd door Iran) zullen geen Turkse aanwezigheid tolereren bij Mosul.

Erdogan Cites Ottoman-Era Manifesto To Make Case For Mosul

Turkish President Recep Tayyip Erdogan has cited an Ottoman-era manifesto to make a case for his country’s participation in a campaign to flush out Islamic State militants from Iraq’s second largest city, reinforcing suspicions about Ankara’s intention for expansion.

Two days into the long-awaited battle to reclaim Mosul from ISIS, the dispute between Turkey and Iraq shows no signs of subsiding. The American-backed operation saw steady military gains against the extremist group as Kurdish peshmerga forces and Iraqi forces push from different directions toward the Iraq’s largest Sunni city.

On Wednesday, Turkish president argued for Turkey’s involvement in Mosul once again, claiming that Washington agreed to let Turkish fighter jets participate in the Mosul air campaign. Prime Minister Binali Yildirim said Turkish warplanes took part in the air bombardment of ISIS targets in Mosul on Tuesday.

Turkey Times >>

 

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6483 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

5 Comments on Erdogan citeert Ottomaans manifest om aanspraak te maken op Mosul

 1. De fascistische turk laat zijn masker vallen.

  Like

 2. Turkey’s Land-Grab Wish List

  Erdogan looks determined to fight any war in the hope that all will end with Turkish-Sunni dominance in the region. He is wrong.

  Turkey’s “National Contract,” Misak-i Milli, also claimed the former Ottoman province of Mosul as a Turkish province. There is one complication, though. Mosul is not Turkish territory, as envisaged in Misak-i Milli, but Iraqi territory. And the Shiite-controlled Iraqi government does not want Turkish or Turkey-backed Sunni boots on the ground.

  “Certain historians believe that the borders set by the National Contract include Cyprus, Aleppo, Mosul, Erbil, Kirkuk, Batumi, Thessaloniki, Kardzhali, Varna and the [Greek] islands of the Aegean.” — Turkish President Recep Tayyip Erdogan.

  Erdogan hopes to build a pro-Ottoman, Sunni region against Iranian dominance.

  A few hundred Turkish soldiers in Iraq have been training Sunni militias to help retake Mosul from ISIS. Baghdad wants the Turkish troops out, but Turkey refuses to go.

  https://www.gatestoneinstitute.org/9155/turkey-land-grab

  Like

 3. Like

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. KebengBoem, Wapengekletter. Rusland start invasie van Engeland … Of ? – Fubar
 2. Turkije dreigt met invasie Griekse eilanden
 3. Why Turkey Wants to Invade the Greek Islands

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: