Nieuw

Beste regering, als u CETA/TTIP tekent dan beginnen we binnen een minuut met een nieuwe referendumcampagne

Zodra het handelsverdrag met Canada (en/of de VS) wordt getekend, starten we de procedure voor een nieuw referendum over het verdrag: dat u het weet. Deze dame kan maar beter op haar schreden terugkeren.

In hemelsnaam, waarom? Wat is er mis met CETA, waarom kunnen we geen vrijhandelsverdrag tekenen met de Canadeze vrienden?

Met Canadezen is niks mis, integendeel. Alleen hebben de Canadezen een vrijhandelsverdrag met de VS, genaamd NAFTA. Als wij een vrijhandelsverdrag met Canada hebben en Canada met de VS, dan hebben de VS en de EU ook een vrijhandelsverdrag. Daar loopt al een procedure voor, genaamd TTIP. Dat is nogal omstreden. Via CETA krijgen we TTIP dus via de achterdeur binnen.

Maar wat is er dan mis met TTIP, wat ook slechts een vrijhandelsverdag is?

925 >>

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7183 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

12 Comments on Beste regering, als u CETA/TTIP tekent dan beginnen we binnen een minuut met een nieuwe referendumcampagne

 1. Wat er mis is met Canadezen?
  Dan moeten jullie toch echt wat vaker naar South Park kijken.

  Like

 2. Hier is toch al eerder een stemming over geweest in de EU, over dat verdrag.
  De PVV had toen besloten om maar niet te stemmen en zodoende er geen mening over na te houden.
  Die kan je trouwens ook nergens vinden ook, zo’n mening hierover van de PVV.

  Like

 3. Greengo // oktober 19, 2016 om 13:54 //
  Klopt, de Walen hebben het afgeschoten. Oeioeioei! Die gaan op hun flikker krijgen! Van de democratische eu! Ze mogen er nog heel even over nadenken om op hun fouten terug te komen …

  Like

 4. En zo, lieve mensen, durf ik u een voorspelling te doen:
  Ook het associatieverdrag met Oekraïne zal heel binnenkort getekend worden.
  Dat snappen jullie toch wel? Want als we dat níet tekenen, spelen we Poetin in de kaart en die gooit dan vacuümvaten op brandende baby’s in Aleppo. Terwijl ik toch echt dacht dat dat vacuüm in de hoofden van onze politici zit.
  Ai! Nog een beeld verschijnt! Rutte wordt iets heel hoogs bij de EU, heel binnenkort! Zijn wij even trots! Onze Rutte de nieuwe Juncker. Samen met elkaar.
  Shit, er is een barst in mijn kristallen bol gekomen.

  Like

 5. Daar heb ik geen glazen bol voor nodig om dat te voorspellen.
  Steeds een stapje verder tot dat er geen omkeren meer mogelijk is.

  Like

 6. Greengo // maart 25, 2017 om 14:13 //

  Zonet ontvangen (geen geintje): A.s. dinsdag 28 maart.

  ‘Actie! Overhandiging 200.000 handtekeningen voor CETA-referendum aan Tweede Kamer

  De nieuwe Tweede Kamer is gekozen en de coalitie-onderhandelingen zijn begonnen. Er breekt een spannende tijd aan. Want deze Tweede Kamer zal besluiten over het CETA-verdrag.

  Dit is voor ons het moment om tegen de Tweede Kamer te zeggen: vergeet ons niet! Meer dan 200.000 Nederlanders hebben inmiddels getekend voor het CETA-referendum.

  Deze 200.000 handtekeningen gaan wij aanstaande dinsdag, de eerste echte werkdag van de parlementariërs, aanbieden aan de Tweede Kamer. We planten grote spandoeken en 20.000 vergeet-me-nietjes voor de hoofdingang van de Tweede Kamer, die elk 10 ondertekenaars symboliseren. En we delen een speciaal voor hen gemaakt boekje “CETA referendum voor Dummies” uit aan alle Kamerleden. Want bijna de helft van de Tweede Kamer is nieuw, en de meeste parlementariërs hebben het 1600 pagina’s tellende CETA-verdrag waarschijnlijk niet gelezen.

  Wilt u hierbij zijn?
  We realiseren ons dat niet iedereen in de buurt van Den Haag woont of op dit tijdstip tijd kan vrijmaken. Maar we verwelkomen iedereen die hierbij wil zijn. Met hoe meer mensen we zijn, hoe krachtiger onze boodschap overkomt. We verzamelen vanaf 9.00 uur ’s ochtends voor de hoofdingang van de Tweede Kamer (Plein 2, Den Haag). We hebben bordjes waarop u uw persoonlijke boodschap voor de Tweede-Kamerleden kunt schrijven. De actie duurt tot 13.30 uur.

  Doe mee aan onze Thunderclap!
  Kunt u niet komen maar wilt u wel iets doen? Registreer u dan voor onze Thunderclap. Met een muisklik geeft u ons dan toestemming om éénmalig een boodschap op uw Facebook-, Twitter- of Tumblr-account te posten. Daarmee bereiken we in één klap heel veel mensen. Klik hier:

  https://www.thunderclap.it/projects/54760-ceta-referendum-twitterstorm

  Hartelijk dank voor uw medewerking!

  Met vriendelijke groeten,
  Niesco Dubbelboer
  Woordvoerder Platform TTIP CETA Referendum’

  Sommige linken doen het hier niet aangezien ik e.e.a. vanuit mijn inbox heb gekopieerd. Maar ik ga er vanuit dat degenen die dat soort links kunnen hanteren de verdere weg ernaar toe ook wel weten te vinden.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: