Nieuw

‘Ruim honderd meisjes willen niet weg bij Boko Haram’

Meer dan honderd van de door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes willen niet terug naar huis. Dat zegt een lokale leider uit Chibok tegen persbureau AP. De meisjes zouden wellicht geradicaliseerd zijn of zich schamen om terug naar huis te keren vanwege hun gedwongen huwelijk met een strijder.

Volgens Bitrus vertelden de bevrijde meisjes dat ze vlak na hun ontvoering de keus kregen als slaven van Boko Haram door het leven te gaan of zich aan te sluiten bij de terreurbeweging. Zijzelf en de meisjes over wie nu onderhandeld wordt kozen ervoor zich aan te sluiten; de overige meisjes hebben ze sindsdien niet meer gezien. Zeker zes ontvoerde meisjes zouden tijdens hun gevangenschap overleden zijn.

Volkskrant >>

Doe mee met 7.627 andere volgers

About Fubar (5074 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: