Nieuw

‘Ruim honderd meisjes willen niet weg bij Boko Haram’

Meer dan honderd van de door Boko Haram ontvoerde schoolmeisjes willen niet terug naar huis. Dat zegt een lokale leider uit Chibok tegen persbureau AP. De meisjes zouden wellicht geradicaliseerd zijn of zich schamen om terug naar huis te keren vanwege hun gedwongen huwelijk met een strijder.

Volgens Bitrus vertelden de bevrijde meisjes dat ze vlak na hun ontvoering de keus kregen als slaven van Boko Haram door het leven te gaan of zich aan te sluiten bij de terreurbeweging. Zijzelf en de meisjes over wie nu onderhandeld wordt kozen ervoor zich aan te sluiten; de overige meisjes hebben ze sindsdien niet meer gezien. Zeker zes ontvoerde meisjes zouden tijdens hun gevangenschap overleden zijn.

Volkskrant >>

Doe mee met 8.049 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6070 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: