Nieuw

Peshmerga melden eerste successen in strijd om Mosoel (+video)

Na de start van het langverwachte offensief op het IS-bolwerk Mosoel in het noorden van Irak hebben Koerdische Peshmerga-strijders eerste successen gemeld.

Naar eigen zeggen namen ze op ongeveer 40 kilometer ten oosten van Mosoel zeven dorpen in. Eerder hadden Iraakse veiligheidstroepen, met bescherming van de nacht, de grootschalige operatie opgestart om Mosoel te bevrijden van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

De Amerikaanse regering noemde het offensief op Mosoel een “beslissend moment” in de strijd tegen IS. Hulporganisaties stellen echter dat meer dan een miljoen burgers in ernstig gevaar verkeren en eisen dat voor hen een veilige uitweg uit de stad wordt voorzien.

Verder lezen : http://www.knack.be/nieuws/wereld/peshmerga-melden-eerste-successen-in-strijd-om-mosoel/article-normal-765687.html?utm_source=Newsletter-18/10/2016&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBOCHKN&M_BT=13957857857476

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2098 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Peshmerga melden eerste successen in strijd om Mosoel (+video)

 1. ‘Hulporganisaties stellen echter dat meer dan een miljoen burgers in ernstig gevaar verkeren en eisen dat voor hen een veilige uitweg uit de stad wordt voorzien.’

  Die hulporganisaties toch …. die begrijpen er niet veel van, dat blijkt uit de ‘eis’ die men stelt. Zit Soros (USA) ook daar toevallig achter? Het lijken wel de huppelkutjes bij instituten als Unielever die nadat ze hun pc-systeem naar de klote hebben geholpen ‘eisen’ dat deze per direct wordt ‘gerepareerd’ en zonder akelige wachttijden toch zeker. Of er effe een miljoen mensen naar buiten kunnen voordat we oorlogje gaan ‘spelen’. Randdebielen. Krijgen de, overgebleven, mensen in en rond Mosul straks een uitnodiging hun heil in Europa te komen zoeken? En dan der Erdogan die de Koerden, in dit verhaaltje, broeders noemt? Scheurbuik van het lachen.
  Syrië – ondertussen:

  Like

 2. Like

 3. Niet alleen zitten er ca 1 miljoen burgers klem, die nu door IS als levend schild worden gebruikt, ook is er een corridor ingericht onder leiding van de VS om burgers af te voeren. Maar die burgers mogen voorlopig niet weg, dus mogelijk is die vluchtroute eerder voor IS strijders als ze gaan verliezen. Die vertrekken dan (bijna onder begeleidingen bewaking van VS en EU) naar Raqqa in Syrië om daar het leven van Assad zuur te maken. U kunt zich voorstellen dat de VS en EU daar niet mee zitten. Assad en Rusland zitten daar wél mee.

  Uiteindelijk gaan er wél 1 miljoen burgers op de vlucht. Via Turkije naar Europa. Met medenemen van de nodige goedgetrainde jihadisten. Daar lijkt Europa niet mee te zitten.
  En tot slot nog een laatste probleem: Iran (Shiïeten) vecht mee tegen IS (Soennieten) en krijgt zo meer invloed in Irak en Syrië. Net zoals Turkije.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: