Nieuw

FBI werd beloning beloofd als Clintons mail niet als ‘geheim’ zou worden aangeduid

Op een ogenblik dat WikiLeaks de interne keuken van de Clintoncampagne blootlegt, doet nu ook de FBI een duit in het zakje. Uit documenten blijkt dat de FBI van Buitenlandse Zaken te horen kreeg dat er een beloning zat aan te komen als men zich mild zou opstellen.

Zoals WikiLeaks mondjesmaat informatie lost over de Clintoncampagne, zo lost de FBI, de binnenlandse politiedienst in de VS, nog altijd materiaal over het onderzoek naar de e-mails die Hillary Clinton stuurde/ontving in de periode dat ze minister van Buitenlandse Zaken was. Ze gebruikte een privéserver en liet ongeveer de helft van haar mails uit die periode (2009 tot 2013) naderhand vernietigen.

Toen The New York Times vorig voorjaar bekendmaakte dat ze niet alleen een privémailsysteem hanteerde, maar ook een privéserver, bestond de eerste verdedigingslijn van Clinton erin dat er nooit geheim materiaal op haar server was gepasseerd. Volgens de Amerikaanse wet is het strafbaar om geheim overheidsmateriaal op een privésysteem te hebben.

Verder lezen : http://www.knack.be/nieuws/wereld/fbi-werd-beloning-beloofd-als-clintons-mail-niet-als-geheim-zou-worden-aangeduid/article-normal-765923.html?utm_source=Newsletter-18/10/2016&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBOCHKN&M_BT=13957857857476

Leestip : https://fenixx.org/2016/10/14/de-wikileaks-documenten-geen-boek-om-even-lekker-bij-weg-te-dromen-wel-een-naslagwerk-met-feiten-die-wij-eigenlijk-niet-mochten-ontdekken/

Doe mee met 7.639 andere volgers

About Bolo (1840 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: