Nieuw

Brein achter euro: Munt is kaartenhuis dat op instorten staat

De euro is een mislukt experiment en de monetaire unie staat op instorten. Het zijn de woorden van Otmar Issing, invloedrijk econoom en architect van de Europese munt. In het tijdschrift Central Banking zegt hij:,,We modderen maar wat aan en belanden zo van de ene crisis in de andere.”

AD >>

Otmar Issing wijt het vervolgens aan de steun die aan Griekenland is gegeven, maar dat is natuurlijk maar één onderdeel. Het grootste punt is dat het een dwingend opgelegde eenheidsmunt is aan landen die geen eenheid zijn. En de Duitsers kunnen beter eerst naar zichzelf wijzen, want zij waren het samen met Frankrijk die als eerste de regels aan hun laars lapten. Maar ook als ze zich wel aan de regels van het ‘stabileitspact’ gehouden zouden hebben was de euro gedoemd. Zuidelijke landen, inclusief Frankrijk en België (want die zitten met een zwikkie Fransen opgescheept) waren gewend hun munt eens in de zoveel tijd te devalueren, terwijl de Noord-Europese landen dat niet deden. En dat, gaat niet as je samen in één munt zit.

Hoe eerder de euro instort, hoe beter. Het lijkt nog de beste kans om van de EU-dictatuur af te geraken.

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7173 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

10 Comments on Brein achter euro: Munt is kaartenhuis dat op instorten staat

 1. Republikein // oktober 17, 2016 om 20:23 //

  Voor de zoveelste keer werd laatst de Europese Begroting afgekeurd, waarom eigenlijk, alles sukkelt gewoon verder, de show must go on.
  Maar weet de Europeaan hoeveel leipenisten in Brussel uit de ruif vreten?
  Hoeveel hoofd- en zijtakken heeft dat waterhoofd en nog dorst.
  Het zijn gigantische aantallen, het is een volk op zichzelf.

  Wat ze verdienen kan je zelf opzoeken, goed, het is wat speurwerk maar dan heb je ook wat.

  De ERK werkt als een college van 28 leden, één per lidstaat. De leden worden door de Raad na raadpleging van het Europees Parlement benoemd voor een hernieuwbare termijn van zes jaar. Uit hun midden kiezen de leden voor een hernieuwbare termijn van drie jaar de president.
  Op 13 september 2016 werd de heer Klaus-Heiner Lehne, het Duitse lid, tot elfde president van de ERK verkozen.

  Dan heb je daaronder de leden, ze noemen zich het college.

  Dan krijgen we de secrtaris-generaal. De secretaris-generaal is ook verantwoordelijk voor het secretariaat van de Rekenkamer. De huidige secretaris-generaal, Eduardo Ruiz García, werd op 16 maart 2009 benoemd. Zijn mandaat werd op 16 maart 2015 verlengd.

  Vervolens het “gewone” personeel.
  De ERK heeft ongeveer 900 personeelsleden op het gebied van controle, vertaling en administratie. De controleurs hebben de meest uiteenlopende professionele achtergronden en ervaring in de publieke en particuliere sector, bijvoorbeeld op het gebied van accountancy, financieel beheer, interne en externe audit, recht en economie.

  Wat zijn zo’n beetje de taken van deze minkukels.
  [ik wil er op wijzen dat de Europese bevolking grotere minkukels zijn]

  Het verbeteren van de publieke verantwoording in de EU.
  Het opstellen van verslagen voor EU‑beleidsmakers en burgers.
  Nauw samenwerken met andere hoge controle‑instanties.
  Het bepalen van standaarden voor de controle van openbare financiën.

  Onze impact.[ nee, niet de onze, de hunne]
  De ERK wordt gesterkt door de resultaten die zij in de loop der jaren heeft geboekt.

  Toekomstige uitdagingen hebben ze ook, dat noemen we ambitie.

  De ERK gaat de uitdaging graag aan om de verantwoording van de EU jegens de burgers over de openbare middelen die zij verschaft om haar doelstellingen te behalen, de komende jaren te helpen verbeteren.

  We hebben ze niet gekozen, kunnen ze niet gewoon naar huis, dan worden ze loodgieter, of bakker, of boekhouder.

  Nog ff dit.
  In Mosul gaan ze terroristen verdrijven
  Ik zou zeggen, vermaal ze want dat is de enige garantie dat ze niet weer ergens anders opduiken.
  Maar dat mag niet van die hoofdkokosnoot in de USA, en de EU loopt hand in hand met deze booslim.

  En zo is de vicieuse cirkel weer rond.
  Het is een duivels dilemma.

  Ga ik morgen bruine bonen eten of witte in tomatensaus.
  Wat een dilemma.

  Like

 2. Republikein // oktober 17, 2016 om 23:05 //

  Hier zit iets achter, we noemen het geld.
  Met speculatie kan je veel verdienen, vraag het aan Soros.
  Daarom moet er chaos en oorlog komen, het makkelijks te bereiken door hele continenten met azieligen vol te proppen.
  Dan krijg je chaos en dat heeft oorlog tot gevolg , het levert nog meer geld op.
  Slechts 5% van de wereldbevolking bezit 90% van alle bezittingen op de planeet
  Globalisering is niks anders dan verdeel en heers.
  Weten Henk Lul en Ingrid Kut niet, uitzonderingen benoemen we niet, ist nicht im Frage.
  Nee, we kijken naar voetbal of Linda de Mol, dat is belangrijk, er is al gnoeg ellende op de wereld.

  Wie zijn die duivels, onze globalisten.
  Nou, even een inkijkje dan voor de fans van Linda en Johnny.

  We leven in een tijdperk van globalisering.Dat wordt ons constant verteld. We horen dingen als: we zijn een globale wereld, we leven in een globaal dorp. Maar wat betekent dit eigenlijk?

  De term ‘globalisering’ is een eigen leven gaan leiden. Het is uitgegroeid tot een soort mystieke, romantische uitfrukking. Globalisering wordt gezien als een positieve zaak, zelfs een kosmopolitische zaak, een ‘hip’ ding. Het wordt gezien als een onmisbaar onderdeel van ons leven anno moderne samenleving.Veel mensen hebben het gevoel dat de globalisering een grote kracht is die ons dichter bij elkaar brengt. Er zijn zelfs nieuwe wollige uitdrukkingen als ‘global village’ die ons een goed gevoel over de globalisering geven om ons allemaal dichter bij elkaar te brengen. Maar als we nadenken over wat globalisering echt is,als we kijken onder dit oppervlak glamour, kunnen we de ware betekenis van het woord en de ware voorstanders van dit fenomeen te zien.

  Helaas is de globalisering niet veroorzaakt door kinderen van de lagere school die via het internet met pen-pals correspondeerden(zo gezellig als dat klinkt). De echte agenten van de globalisering zijn onze vrienden van de multinationals – de ‘super-bedrijven’. Globalisering is niets meer dan het product van de zoektocht van de multinational voor de winst. Dus, in plaats van gedreven door positieve dingen zoals een wens om de wereld dichter bij elkaar te brengen, wordt de globalisering gedreven door bedrijven op zoek om de winst te maximaliseren, en een deel van die zoektocht naar de winst gaat naar de zoektocht van goedkopere arbeidskrachten. Veel bedrijven verhuizen naar minder ontwikkelde landen om te profiteren van het gebrek aan controle van de arbeid die het mogelijk maakt dat deze bedrijven onder het bestaansminimum-niveau lonen betalen.

  Dus in plaats van het veranderen van de wereld tot een meer vriendelijke plek leidt globalisering tot dingen, zoals ‘Export Processing Zones “- plaatsen waar miljoenen mensen – voornamelijk vrouwen – producten maken die vervolgens in de meer ontwikkelde landen worden verscheept en verkocht voor een enorme winst. Deze zones zijn een integraal onderdeel van wat globalisering is en doet. Dus de volgende keer dat iemand praat over de wereldwijde gemeenschap, vraag jezelf af of dit is iets wat we echt willen.

  Gestolen van Emily McMillan,
  Environmental Studies, Dalhousie University.

  U aangeboden door Pierpomp i.s.m Pizzahut.

  Liked by 1 persoon

 3. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DE EURO STAAT OP INSTORTEN! NU NOG DE EU!

  Like

 4. Esperanza // oktober 17, 2016 om 23:29 //

  Republikein, prima samenvatting. Had er nooit van gehoord van die Dalhousie University maar hij blijkt echt te bestaan inclusief die Emily. 😉

  M’n moeder, zij ruste in vrede, zei ’t altijd.

  Like

 5. Republikein // oktober 17, 2016 om 23:46 //

  Ja Esperanza, die houten pyjama.
  En mijn vrouw maar aan me’n kop zeuren, jongen geniet toch eens.

  Like

 6. Republikein // oktober 18, 2016 om 00:37 //

  Het was natuurlijk bierpomp ipv pierpomp, dat hadden jullie wel begrepen.
  Tsa, zit hier maar een beetje op die toetsen te rammen, k doe maar wat, druk op enter en zie, vol fouten.
  Heb in de oudheid nog zo’n certificaat gehaald, blind typen met 10 vingers.
  Is nog nooit wat van gekomen.

  Like

 7. Republikein // oktober 18, 2016 om 03:03 //

  Over geld gesproken.

  Zijn collega’s hebben geen idee waar hij is, de Belg die vorige week 168 miljoen euro won in de EuroMillions-loterij. De straatvegers van Bruxelles-Propreté hebben hem al vier dagen niet op zijn werk gezien. “Ach ja, hoe zou je zelf zijn”, klinkt het daar.

  “Van de ene dag op de andere is hij niet meer komen opdagen”, vertellen zijn collega’s. Ze hebben geen idee of hij ooit nog terugkomt. Voor het geld hoeft hij het niet meer te doen. Al raden ze bij de loterij wel aan om niet direct je hele leven om te gooien. De schok is zo al groot genoeg.

  Like

 8. Republikein // oktober 18, 2016 om 14:01 //

  Tenslotte nog even dit.

  Het Marshallplan maakte Europa afhankelijk van de VS.
  De petrodollar als belangrijkste ruilmiddel moest het middelpunt blijven van de financiële wereld, want geld is macht.
  We lezen o.a.:

  Het Marshallplan, dat officieel het European Recovery Program (ERP) heette, is vernoemd naar de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken George Marshall (1880-1959). Tijdens de oorlog had hij als stafchef van het Amerikaanse leger al aangetoond over veel organisatietalent te beschikken en na de oorlog zou hij dat als minister op een heel andere manier nog eens bewijzen. Door het Marshallplan uit te voeren brak Amerika definitief met de isolationistische traditie.

  George Marshall introduceerde het Marshallplan op 5 juni 1947 aan de Harvard universiteit in Massachusetts. Hij ontving daar die dag een eredoctoraat en hield een opvallende toespraak. Hierin stond hij stil bij de slechte economieën van de West-Europese landen. Marshall stelde dat er een grootscheepse hersteloperatie op gang moest worden gebracht. Over de problemen in Europa zei hij onder meer:

  De kern van het probleem is dat de Europese behoeften in de komende drie of vier jaar met betrekking tot buitenlands voedsel en andere essentiële goederen – in het bijzonder uit Amerika – zoveel groter zijn dan de financiële draagkracht van Europa, dat dit werelddeel hulp van buitenaf nodig heeft ter aanvulling van de eigen bronnen, en dat zonder die hulp Europa economisch, sociaal en politiek zal verkommeren.

  http://historiek.net/het-marshallplan-of-hoe-amerika-het-westen-won/22754/
  http://historiek.net/george-marshall-1880-1959/220/

  ‘Wie had dat gedacht van een drugsverslaafde.

  Like

 9. Republikein // oktober 18, 2016 om 14:13 //

  Beste lulhannes,

  De eerste spelweek van de Slimste Belegger ligt alweer achter ons. Dat betekent ook dat er een weekwinnaar bekend is: De heer Brunink uit Oldenzaal. Hij behaalde een rendement van maar liefst 45% in de eerste spelweek en wint daarmee een Ipad mini. Van harte gefeliciteerd!

  Hoe meneer Brunink dat voor elkaar heeft gekregen? Wij vroegen het hem.

  “Het is misschien wat gek om te zeggen, maar ik kies volledig één kant: of long, of short en ik ga er dan vol in. Ik maak niet echt gebruik van technische analyse, het is meer een gevoelskwestie”, vertelt Brunink.

  Lees hier het hele interview met Brunink. Gaat u voor de volgende weekprijs of voor een van de andere vele prijzen?

  Heer Brunink alias Rutte.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. Brein achter euro: Munt is kaartenhuis dat op instorten staat | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: