Nieuw

Verspilling in de gezondheidszorg

U bent van mij min of meer gewend dat ik in mijn artikeltjes nogal eens wat persoonlijke dingen vertel, in dit geval heb ik een tijdje getwijfeld of ik het op zou schrijven en delen. Het is zoals gezegd nogal persoonlijk en ja dan is het internet misschien niet de manier om het ook persoonlijk te houden. Het is ook niet bedoeld om zielig te doen of zo, ik wordt ouder en krijg gezondheidsklachten, niks schokkends, duizenden anderen hebben dat ook.

Goed laat ik bij het begin beginnen; half december vorig jaar werd ik getroffen door een hartinfarct, ik was gelukkig nog in staat 112 te bellen en ik zal u de details besparen maar na enige tijd werd ik met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd en voor je het weet lig je op de operatietafel. Nou weet ik niet hoeveel ervaringsdeskundigen er hier zijn maar het meeste gaat aan je voorbij, het zal allemaal wel. Nou ja na verloop van een hele tijd bleek dat ze me gedotterd hadden en een stent geplaatst en werd ik naar de intensive care gebracht alwaar ik 3 dagen aan de monitor heb gelegen. Daarna mocht ik naar huis(?!?) met een afspraak voor de polikliniek. Daar bleek dat ik als patiënt was toegewezen aan een cardioloog, deze vertelde dat het dotteren en de stent nog niet afdoende was geweest en dat het team aan de hand van de uitslagen van de diverse tests ging beslissen wat er verder moest gebeuren. Ik verkeerde in de veronderstelling dat de keus was tussen een open hartoperatie of medicijnen maar ik zat ernaast. Ze besloten dat opnieuw dotteren een stukje verderop en een tweede stent afdoende moest zijn.

Aldus geschiedde en een tijdje na die opname kwam ik weer bij “mijn” cardioloog. Ik vind dat persoonlijk een beetje akelig volk maar dat komt waarschijnlijk omdat ik al heel lang onder behandeling ben bij een uitstekende reumatoloog die uitermate goed luistert naar wat ik te melden heb en min of meer samen met mij besluit welke behandeling gekozen wordt. Zo niet bij cardiologen, die geven het idee alsof zij het zijn die over leven en dood kunnen beslissen en als je al het lef hebt om te zeggen dat je een bijwerking hebt dan is het antwoord gewoon dat het niet anders kan. Discussie gesloten. Het is niet zozeer een spreekuur eerder een “monolooguur”, je mag wel wat zeggen maar ze hebben liever dat je je bek houd.

Nou hij kwam begin mei met de mededeling dat de situatie stabiel was, ik moest de (hele golf) medicatie blijven slikken en de volgende afspraak moest in februari 2017 (!) plaatsvinden.

So far so good zou je denken. Nou niet helemaal want eind juni bleek toch wel dat ik uitermate snel vermoeid was, en een uurtje uitrusten hielp niet, als ik eenmaal moe was dan duurde dat echt een hele tijd voordat dat weer over was. Op zeker moment liep het echt de spuigaten uit en werd ik toch wel een beetje ongerust. Dus wat doe je, ik belde de afdeling cardiologie en legde mijn klachten uit en verzocht om een consult met “mijn” cardioloog. Ja hoor dat kon wel, ik kon terecht op 24 november! Nee ik neem u niet in de maling, je belt eind juni en kunt pas na 4 maanden langskomen. Voor de zekerheid heb ik nog gevraagd of die muts het over 2016 had maar mijn cynisme kwam niet helemaal door, daar had ze kennelijk niet voor geleerd. Afijn vervolgens zei ik dat dit wel erg ver weg was en dat mijn klacht wel degelijk serieus was. Nou er was wel een mogelijkheid om eerder te komen maar dat moest dan via de huisarts. Okay nou dat moest dan maar, ik kom zelden bij de man maar als het moet dan moet het, gelukkig kon ik dezelfde ochtend nog terecht (bij hem wel!). Hij keek me globaal na maar kon niks vinden maar vond mijn klachten wel alarmerend en dus kreeg ik een verwijzing naar de spoedeisende hulp, de vroegere EHBO. Nietsvermoedend ging ik maar gelijk door, ik was nou toch van huis nietwaar? Groot was dan ook mijn verbazing dat ik het nog ternauwernood kon voorkomen dat ik in een ziekenhuisbed belandde. Ik werd zowat binnenstebuiten gekeerd zonder dat ze iets aan mijn hart konden ontdekken, de cardiologe vond wel een opgezette klier in mijn oksel(?!?)

Enfin, ik mocht weer naar huis en kreeg een afspraak bij een internist en meerdere afspraken voor cardiologische onderzoeken. De internist ( een bloedverziekend mooie vrouwelijke arts in opleiding. Ja hoor eens ik mag dan oud zijn, ik heb mijn ogen nog steeds niet in mijn zak zitten!) Zij besloot dat er een echo van mijn oksel nodig was en een echo van mijn buikholte. Nou ik vond het prima, je voelt er niks van dus ga je gang.

Aldus geschiedde maar zonder enig resultaat, daarnaast werden er oa. twee ongetwijfeld gigantisch dure tests gedaan voor mijn hart, de eerste keer na inspanning de tweede keer in rust.

En nou komt het! Afgelopen week moest ik dus langs bij “mijn” cardioloog en wat bleek; geen van de onderzoeken had iets opgeleverd maar de klachten die ik had (en heb) kwamen vaker voor bij een middel dat hij mij had voorgeschreven. Dat middel moest dus vervangen worden door een ander dat een zelfde uitwerking had.

Weet u, toen zakte mijn broek af! Als ze me dus gewoon binnen afzienbare tijd een consult bij hem hadden gegund waren al die peperdure onderzoeken  waarschijnlijk overbodig geweest en had hij me gewoon wat andere pilletjes kunnen voorschrijven!

Ik wil ook niet eens meer weten wat de “Myocardscintigrafie Adenosine” gekost heeft, het bestond uit twee onderzoeken los van elkaar en mijn inschatting is dat het enige tienduizenden euro’s gekost heeft. Voor de kat zijn viool! En laten we eerlijk zijn, op deze manier mag het geen raadsel heten dat de kosten  voor de gezondheidszorg de pan uitrijzen.

ziek-naval-medical-center-80380_1280

 

Doe mee met 8.259 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (497 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

54 Comments on Verspilling in de gezondheidszorg

 1. Republikein // oktober 15, 2016 om 04:06 //

  Moet je ook niet aan beginnen Tijl.
  K heb zelf een infarct gehad, k zal je de details besparen.
  Doet me herinneren aan de de wijze woorden van mijn vrouwtje.
  In het leven is alles zinloos.
  Als je de luiken sluit is er nog tijd genoeg.

  Like

 2. Heel HERKENBAAR van die specialisten……….

  Like

 3. Je bent niets meer dan een proefkonijn en die fascist van D666 kan je nu ongestraft uit elkaar snijden.

  Liked by 1 persoon

 4. De achterlijkheid is overall voorbeeldje de arts in opleiding de apotheek en drie pillen .
  Kom met klachten bij de huisarts die natuurlijk op vakantie is van zn zuur verdiende centen oer onze rug maargoed .
  Krijg ik een vervangende dokter in opleiding gaat nog een lang verhaal aan vooraf zal ik u besparen .
  Die schrijft mij na mijn tweede bezoek en op mijn verzoek een middel voor eerst krijg ik te horen van ik schrijf dit middel niet voor want het kan verslaend werken ??????????????????????.
  Echt de fucking kolder in de kop denk ik dan wat een debiel ………dus met andere woorden je kan dit middel temazepam dus nooit aan een van je patienten voorschrijven omdat het verslavend kan zijn ???????? ik vraag niet om een jaar voorraad maar gewoon om een paar nachten te kunnen slapen.
  Stress gerelateerd kom normal nooit bij die klojo’s en dit is weer ee prachtvoorbeeld van waarom niet.
  Schrijft ze me drie stuks voor ja je bedenkt het niet kom ik bij de apotheek ja die moet u zelf betalen ……….zucht ok wat kost me dat vraag ik .
  Dat is dan 13 euro tachtig ….. WAT!!!!!???????? ik denk die heft zich een komma vergist 1,38 euro maar nee hoor dertien tachtig .
  Dus ik vraag wat kost een hele strip dan wel niet van dertig stuks ik kwam op een snel in mijn hoof op ongeveer 130/140 euro uit .
  Antwoord dat kost u dan 15 euro ……………………………..???????????? snapt u het nog mensen ?
  dus drie pillen kosten 13,80 en 30 pillen kosten 15 euro .
  Ik terug naar de huisartsenpost en gezegd dat ik een volle doos wil en dat aangezien ik ze toch zelf moet betalen niet nog een keer opgelicht wil worden en bedankt voor het meedenken .

  Liked by 1 persoon

 5. hslot4, een tijdje terug had ik wat vitaminen pilletjes gehad, er scheen ergers een tekort aan te zijn. Ben soms een beetje slordig op mezelf.
  Gisteren kreeg ik de rekening, bijna €100,00 voor het meest normale wat je maar kan bedenken.
  Als het kruitvat dit zou flikken zouden ze voor het gerecht gesleept worden.

  Liked by 1 persoon

 6. hslot4, je vergeet dat bij die 3 pilletjes nog een extra bedrag zit.
  1x voor de 1ste uitgaven, iets van 6 euro, en dan nog een foldertje of een uitleg, nog iets van 6 euro wat er bij komt.
  Dus reken maar uit wat je extra betaald. Bij een hele doos zou dat er ook bij komen.
  Krijg je binnen een half jaar dezelfde pilletjes nog eens, dan hoef je deze extra bedragen niet meer te betalen.
  Ben je 1 dag voorbij dat half jaar komen die bedragen er weer opnieuw bij.

  Liked by 1 persoon

 7. Leef helemaal met je mee Tijl, in 1989 hartaanval, toenmalige huisarts gebeld (stom,beter gelijk 112)deze kwam niet , had ook zijn nachtrust nodig, gelukkig blijven leven. Na diverse onderzoeken in 1990 geopereerd 3xCBAG+aneurisma aorta, levensgevaarlijk alleen een ZuidAfrikaanse chirurg wilde opereren, dus overleefd. De eerste jaren was ik als nieuw. Na 18 jaar dezelfde klachten, pijn borst, vermoeidheid.Cardioloog wilde niet luisteren, naar huis tot 3x toe. Nieuwe hartaanval naar ziekenhuis, toch maar een catheterisatie en ja hoor het zat weer dicht. Acad.zkh. kreeg 2 x dotter + stent in de bypasses!! Hierna steeds meer klachten, onderzoeken etc. diagnose “hartfalen” . Hart capaciteit minder dan 50%. Daar voel je je dan heel onzeker bij. Je kan overal doodvallen. Ik was erg nerveus door die tikkende tijdbom.
  Nu heeft men een ICD (defibrillator) geïmplanteerd, die elk halfjaar gecontroleerd wordt, Voel me veel rustiger, nu ik weet dat ik bij stilstand een opdonder krijg. Maar Tijl veel mensen begrijpen de geestelijke impact niet, die dit alles op je heeft. Zelfs sommige cardiologen niet.
  Wat de kosten betreft, kijk maar eens bij MCD ziekenhuizen(Lelystad, Dronten ) die hebben een tarievenlijst gepubliceerd. Als ik die bekijk kan ik alleen concluderen, dat we niet door de medische stand, maar wel door de zorgverzekeraars belazerd worden d.m.v. de overhead kosten. Ik wens je heel veel sterkte, vooral psychisch Tijl, want het gaat je niet in de kouwe kleren zitten. Ik weet er alles van.

  Liked by 2 people

 8. Zeer herkenbaar Tyl, helaas. Wat ook verasnderd is in de gezondheidszorg zijn de partime huisartsen ( al een tijd overigens) en hun functie. Allerlei assistentes in de vorm van verpleegkundigen of administratieven, die de huisarts dan zouden onderstuenen, krijgen een steeds grotere rol. Voor elke gezondheidsklacht heeft men wel een assistent, bij wie je dan opnieuw een afspraak moet maken en het liefste geregeld terug moet komen……………..in het kader van monitoren……..Dit monitoren kan natuurlijk op zich een goed iets zijn en een verpleegkundige is goedkoper dan een arts……………vermoedelijk de reden waarom hbo-ers en mbo-ers nu over je gezondheid gaan…………..

  Had een oom die in het ziekenhuis gelegen had o.a. via intensive care en zo naar een verpleegafdeling. De cardioloog had gezegd voor ontslag gemeld dat bij thuiskomst direct afspraak met huisarts gemaakt diende te worden om de tnesie ( bloeddruk) op te meten en in de gaten te houden. Toen ik dat deed, zei men doodleuk dat de huisarts daar niet voor kwam en dat meneer maar naar de praktijd moest komen. Ik ging dus naar de praktijk toe om verhaal te verduidelijken. Meneer was immers o.a. 25 kilo afgevallen en te zwak na zijn ziekenhuisopname van bijna een maand. Niets mee te maken, hij moest zelf maar komen. De manier waarop dat gezegd werd, deed me rillen, alsof ik een zeikerd was.

  De praktijk was niet ver van zijn huis, ongeveer 5 minuten lopen. Maar hij was zo zwak en zijn broek zakte iedere keer af ( ondanks een riem), dat ik hem al ondersteunend schorvoetend naar de huisartsenpraktijk bracht ( hij wilde geen taxi of rolstoel want de praktijk was te dichtbij, maar praktisch viel dat tegen) met tussenposen van rust. Na ruim 20 minuten!! kwamen we aan en moesten nog wachten ook………………… Toen de arts naar beneden kwam naar de wachtruimte en hem ontbood, zag ik aan haar gezicht dat ze erg schrok ( zou ik ook doen als ik me als arts totaal niet bemoei met patienten) en hij mocht beneden ( zodat ie de trap niet op hoefde) in een ruimte spreken met de huisarts.

  De huisarts beweerde dat ze niets wist van zijn ziekenhuisopname, terwijl ik dat dus zowel door telefoon als aan de balie had gemeld) en dat ze nog geen papieren ontvangen had van dat ziekenhuis ( kan kloppen, zijn niet al te snel daarmee). Maar gelukkig bleef zijn bezoek aan de huisarts eenmalig, daar de huisarts verder naar hem toe zou komen…..terchet natuurlijk.

  Enfin later toen mijn oom weer was opgenomen en zijn gezichtsveld voor een deel verloor ( eerder gemeld in reactie op uw artikel Tyl) heb ik de huisarts gebeld in het ziekenhuis en heb de verpleging en artsen daar totaal genegeerd, nadat bleek dat mijn oom op sterven lag ons niets gemeld had want dat zou hij zelf moeten doen terwijl hij haast niet kon ademen en te zwak was, decubitus ( doorligwonden) had enzo.

  Ik wilde hem naar huis hebben, want dat was zijn wens, maar het ziekenhuis wilde hem niet laten gaan want risico ( tja dan hadden ze hem nadat ze hem van de groepskamer afgehaald hadden alwaar ze hem voor een open raam!!! hadden gelegd en naar een eenpersoonskamer brachten zonder anti-decubitus matras, die risico’s ook maar moeten inschatten). Toch stond ik erop en heb ambulance laten bellen, na overleg met zowel ambulancebroeders en artsen en verpleegkundigen en uiteraard mijn oom voor zover hij dit nog meekreeg, mocht hij op eigen risico met de ambulance mee naar huis ( mijn huis). Huisarts verwittigd en die zou this klaarstaan………..

  Maar goed dat de huisarts daar stond ( enige minuten later), want de zuurstoffles moest gecheckt worden en de grote tas met wel 40 doosjes medicatie ( veel dubbel) en incontinentie materiaal en asperientjes zouden deze stervende man niet veel helpen. Wat ik allemaal heb moeten regelen nog aan hulp…………….en wederom de juiste medicatie halen na recepten van de huisarts……….medicatie die wel hielp de pijn en benauwdheid te verlichten, opiaten……….dat was wat hij nodig had….

  Die tas vol met medicatie kon zo de prullebak in. Mijn oom stierf in die hele late avond, hij wilde niet meer en schoof zuurstofmasker iedere keer van zijn mond en neus……..had dat maar op den duur op zijn borst gelegd, met kapje open richting zijn neus en mond………….

  Het ziekenhuis dacht alleen aan zichzelf en heeft ons laten vechten voor zijn wens ( die we al van begin af aan gemeld hadden) thuis te sterven……………..ze hebben ons tot het laatste moment laten wachten, zodat ze dan zogenaamd reden hadden hem in het ziekenhuis te houden………….Hij zou te ziek zijn, tja dat wisten we en ook dat hij geen onderzoeken meer wilde, maar lieten hem met koorts en vocht tekort zelfstandig naar een ander ziekenhuis gaan per taxi voor onderzoek wat ze zelf niet konden doen, ze lieten hem met koorts voor een open raam liggen en ze lieten hem met zijn magere lijf en doorligplekken gewoon op een matrasje liggen, want decubitus verhelp je door je lakens glad te strijken zei één van de nitwit vrouwlijke artsen aldaar, waarop ik in lachen uitbaste natuurlijk, want dat is pure kul……..ze hadden geen tijd om hem een antidecubitusmatras te geven…………maar wel tijd om ik weet niet hoeveel onzinnige medicatie voor te schrijven en ………..ach wat…ik draaf weer door………………

  Sorry Tyl……………Ik leef met u mee, vroeger werd je gewoon opgenomen zolang de nodige onderzoeken duurde, nu moet je al strompelend en regelend langs vele hulpverleners…je zou is iemand overslaan zodat die niet kan verdienen……………

  Heel veel sterkte Tyl…………gooi deze bijdrage maar weg indien deze te langdradig is enzo….maar u maakte weer iets in mij los………………

  Like

 9. Oh wat ik nog wikde vertellen is dit. Toen mijn oom via brancard het ziekenhuis uitgereden werd op de afdeling naar de lift toe, zag ik mijn oom zijn middelvinger opsteken naar verplegend personeel wat hem achterna keek………………..heerlijk gevoel was dat te weten dat mijn Oom dus toch de gesprekken had meegekregen en achter dit besluit stond………..

  Excuus voor de vele typefouten shit……

  Liked by 1 persoon

 10. Jo, heftig verhaal wat ze allemaal geflikt hebben met je oom.

  Als een assistent aan mijn vraagt over het waarom ik iets wil, vermeld ik altijd dat het haar helemaal niets aan gaat wat ik met de huisarts te bespreken heb, en wat haar medische functie is om eventueel te kunnen begrijpen waar ik het over wil hebben met een arts.
  Vinden ze niet leuk, maar het werkt wel.

  Liked by 1 persoon

 11. BertG. // oktober 15, 2016 om 12:06 //
  bij de huisartsenpraktijk van mijn Oom toen, ging het zo: als je een afspraak maakt voor huisbezoek moet men de reden weten. In het ziekenhuis toen ik de huisarts belde en een privékamer daarvoor nodig had, werd de verpleging en de artsen angstig en stonden ze allemaal in een kantoortje naar mij te kijken terwijl ik in een leeg kamertje naar de huisarts mocht bellen…. De huisarts het een en ander verteld en ze kon niets doen in het ziekenhuis zelf ( geen bevoegdheid) maar daarbuiten wel, vandaar dat we afgesproken hadden dat ze klaar zou staan bij mij thuis als mijn Oom per ambulance zou arriveren…….

  De geldverspilling om een stervend man een grote tas vol met medicatie mee te geven die niet eens te gebruiken waren in zijn toestand………………..

  Like

 12. Republikein // oktober 15, 2016 om 12:58 //

  Ik ging in 2003 met 300 blauwe pillen naar Indonesië om gehoor te geven aan de bijbelse spreuk “ga heen en vermedigvuldig je”.
  Ze zijn me daar nog dankbaar.
  In zekere zin ben ik eigenlijk schuldig aan de bevolkingsaanwas.

  Liked by 1 persoon

 13. Republikein // oktober 15, 2016 om 13:17 //

  In Follow the Money stond een interessant stukkie over Edith&Co!

  Liked by 1 persoon

 14. Republikein // oktober 15, 2016 om 12:58 /

  Ze zullen in Indonesie geen kosten voor IVF in de basis zorgverzekering hoeven te betalen, als ze die al hebben. Dus geweldig toch Republikein dat u uw ‘geneesmiddelen’ kwijt kon ( ongetwijfeld op den zwarte markt) en de al bestaande overbevolking toch nog een handje verder hielp. Volgende keer misschien wat condoompjes meenemen…….;)

  Like

 15. Republikein // oktober 15, 2016 om 13:25 //

  Kreeg zojuist per post een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik.
  Ook mijn dure hospita kreeg er één.
  Er is daar een huisartsenpraktijk van drie artsen.
  Er is een negerin bij die in een rode Tesla rijdt.
  Zo iets!

  Like

 16. Dan heb jij de meest exclusieve Porsche van mijn apothekeres nog niet gezien.
  Daar verbleekt die hele Tesla bij.
  Soms, heel soms heb ik het idee dat ik toch iets verkeerds gedaan moet hebben in mijn hele leven en een andere afslag had moeten nemen.

  Like

 17. Republikein // oktober 15, 2016 om 13:31 //

  Jo, laten we hier geen ruchtbaarheid aan geven.
  Geen slapende honden wakker maken.

  Liked by 1 persoon

 18. Republikein // oktober 15, 2016 om 13:38 //

  Een soort broederschap van 3 chirurgen op de hartbewaking/intensive care, waaronder een Vlaming. zijn Porsche stond op de parkeerplaats.
  Als ie wist dat je rookte schold ie je verrot.
  Daar lag ik dan, met zo’n kastje op je pens.
  Ik ging rokend naar de huisarts en rokend naar het ziekenhuis.
  In mijn kastje bevond zich een slof zware shag, ik rook er soms aan, heerlijke luchten.
  Na 3 dagen eindelijk dat kastje opgetiefd, dus naar buiten in de rookzone.
  Dat was het begin van herstel, 3 dagen later mocht ik naar huis.

  Like

 19. Republikein // oktober 15, 2016 om 14:06 //

  Ik wil jullie verwijzen naar de info van Siegfried Bok.
  Dat is een herhaling, doe het of doe het niet, maakt me geen moer uit.
  Veel ontzettend interessante onderwerpen vind ik toch.
  http://wetenschapeindtijd.blogspot.nl/
  Einde bericht, de mazzel.

  Like

 20. Haha wat herkenbaar😀
  ik ging begin 2009 naar huis met een tas vol pillen en 6 bypassen.
  Het was me al snel duidelijk dat die pillen de oorzaak waren dat ik als een zombie met spierpijn al hoestend rondstrompelde.
  Bijwerkingen bestonden volgens de cardioloog niet, wat een asemmer, ik verdenk hem nog altijd van belangen in de farmaceutische maffia.

  Dus ..ben ik bijsluiters gaan lezen en heb stap voor stap de pillen vervangen voor bepaalde voedingsmiddelen.
  Knoflook als bloedverdunner ( omeletje met 5 tenen knoflook ,mm lekker) maagzuuremmer kon ook gelijk weg😄
  Cholesterolverlagers ( echt rotzooi) weg ermee, dan maar geen koekjes met transvetten maar havermoutkoekjes met banaan enz. Fff wennen maar heerlijk.

  Hoe minder ik aan pillen overhield hoe beter het met me ging, ik had met mijn “eigenwijze ” gedrag wel continue “gedoe” met cardiologen.
  De enige nu overgebleven medicatie is een bloeddrukverlager, nou daar kan ik mee leven.😊.
  Uiteraard heb ik iets aan capaciteit ingeleverd maar ik struin weer lekker met mijn witte herder door het bos.

  Liked by 2 people

 21. Republikein // oktober 15, 2016 om 17:14 //

  Rommel I presume?

  Like

 22. Veel neuken, is goed voor de hartspier.

  Like

 23. Esperanza // oktober 15, 2016 om 20:10 //

  Hier enige onderbouwing en nuancering bij je stelling, Bert. 😉

  There appear to be differences in energy expenditure during different types of sexual activity: self-stimulation, partner stimulation, and coitus with man on top and coitus with woman on top. Again, significant variability exists, but on average, in healthy young volunteers, peak heart rate was greater for man on top coitus than with woman on top (heart rate 127±23 vs. 110±24).

  It should be emphasized that coital death is a rare event, with only 0.6% of sudden death cases attributable to sexual intercourse.

  http://www.medscape.com/viewarticle/450572

  Like

 24. Esperanza // oktober 15, 2016 om 20:20 //

  Like

 25. Esperanza // oktober 15, 2016 om 20:27 //

  Vreemd, m’n tekst die vooraf ging aan die Pusher-clip hierboven is niet weergegeven.

  Dit was het ongeveer:
  Ook weer niet zo heel vreemd, Tijl; dat je daar in dat machien werd geschoven.
  Zoaks een slager zijn vlees moet verkopen om zakelijk gezond te blijven, dient de chirurg te snijden en zijn afdeling met ziekenhuisbedden gevuld te houden, en moet zo’n kostbaar medisch apparaat in gebruik te zijn om rendabel te blijven.
  But the pusher don’t care if you live or if you die.

  Like

 26. Ik zie niks in het filter hangen.

  Like

 27. Esperanza // oktober 15, 2016 om 20:52 //

  Ok, Fub, zit hier in Spanje op een zwakke WIFI verbinding die regelmatig uitvalt, zal daar wel mee te maken hebben.

  Like

 28. @ Esperanzo. De film Easy Rider vond ik nogal zwak en de Steppenwolf te commercieel. Maar ik had/heb? een LP waarop ze 20 minuten maar wat aan het pingelen zijn en experimenteren (ik ben de officiële term vergeten) en opeens komt het thema van Goddamn the pusherman eruit. Zonder zang. Het dreunt er pikzwart uit.

  Like

 29. Early Steppenwolf
  Recorded live at the matrix in San Fransisco, May 14, 1967
  Improvising, jamming ….. for 20 minutes and brake finally into the pusher,

  Like

 30. Esperanza // oktober 15, 2016 om 22:05 //

  Edjan, ik weet niet in welk jaar de film zag, maar eind jaren zestig toen hij uitkwaam was het een geweldig succes bij toenmalig publiek.
  By the way, een van de motoren uit de film bracht nog niet zo langgeleden een leuk bedag op. Kun je nu best wel een paar bypasses of open hart operatie met de nodige pillen van bekostigen. 😉

  http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-hy-easy-rider-captain-america-bike-sold-20141019-story.htm

  http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-hy-easy-rider-captain-america-bike-sold-20141019-story.htm

  Like

 31. Esperanza // oktober 15, 2016 om 22:13 //

  Ah, link naar de bike hierboven werkt niet, zie ik.
  Hier ander linkje naar prijskaartje van die Harley:

  http://www.maxim.com/entertainment/battle-over-captain-america-chopper-easy-rider

  Like

 32. Tijl Uylenspiegel // oktober 15, 2016 om 23:01 //

  Alle reageerders heel erg bedankt voor jullie inhoudelijke reacties, dat ik mijn aanvankelijke schroom van mij afgegooid heb heeft jullie kennelijk geïnspireerd dat voorbeeld te volgen door ook voorbeelden uit jullie omgeving te geven, ik ben vandaag weg geweest en heb dus nog niet de gelegenheid gehad alles te lezen maar ik kom er nog wel op terug.

  Like

 33. Republikein // oktober 16, 2016 om 05:30 //

  Nou, nog ééntje dan.

  Een rekenvoorbeeld: een pakje Marlboro (het populairst in Nederland) kost 6,30 euro. Ervan uitgaand dat daarvan driekwart (4,72 euro) naar de schatkist vloeit, blijft er 1,58 euro over voor het ongezonde en verslavende produkt.

  Daarvan is 1,09 euro voor fabrikant. Anderhalve cent voor de groothandel. 44 cent voor de winkelier. Hoeveel van dat bedrag winst is, is lastig te berekenen: een sigarettenautomaat brengt minder kosten met zich mee, dan het hebben van een sigarenspeciaalzaak.
  http://www.rtlnieuws.nl/geld-en-werk/roken-brengt-ook-de-portemonnee-ernstige-schade-toe

  Like

 34. delamontagne // oktober 16, 2016 om 08:59 //

  Republikein // oktober 16, 2016 om 05:30 //
  Was het niet zo dat de prijs van één pakje “North State”cigaretten in 1953 werd verlaagd van f 0.65 naar f 0.60 ?
  En dat toen de slogan ontstond:”Ik ren m,n benen uit mijn ree[d]t voor NORTH STATE”.

  Liked by 1 persoon

 35. Esperanza // oktober 16, 2016 om 12:37 //

  Anno 2016 is de slogan: ‘Zitten is het nieuwe roken’.

  http://www.menshealth.nl/Gezondheid/Waarom-zitten-het-nieuwe-roken-is

  Like

 36. Republikein // oktober 16, 2016 om 13:04 //

  delamontagne // oktober 16, 2016 om 08:59 //
  Dat kan ik me niet herinneren, ben van 1949.
  Wat wel vroeg in me opkwam was het feit dat we werden opogelicht, en nog steeds, show must go on.
  Veel mensen zijn daar blind voor, of het interesseert ze niet, en dan is dat dommig.
  Tijdens mijn avontuur in het ziekenhuis, zie boven, liep ik als lopend patient naar een abri-achtige overkapping zijnde het rookgedeelte.
  Er stonden patienten als ook bezoekers te paffen.
  Fijn he zei ik tegen een roker met een infuus in z’n donder, eten en drinken op een roller en tegelijk roken.
  Hij keek me aan alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.
  Om het praatje in een richting te duwen riep ik dat het bezopen was om parkeergeld te betalen als je naar het ziekenhuis moest.
  Dat komt omdat de mensen hier parkeren om dan met de sprinter verder naar hun werk te gaan antwoordde de man met een bek van opperste intelligentie.
  Dat is snel opgelost door een controleur in dienst te nemen zei ik terug, maar dat kost geld en het is de bedoeling dat het geld oplevert.

  Like

 37. Dat bezoekers en patiënten parkeergeld moeten betalen is op zich al een lachertje, alsof je voor je plezier naar zo’n instelling gaat, maar wat dacht je van die ziekenhuizen die zelfs invaliden laten betalen en wel de volle mep, terwijl in die gemeentes waar diezelfde ziekenhuizen staan het invaliden parkeren geheel gratis is tot 3 uur.
  Dus als je door toedoen van diverse chronische ziektes en/of dialyse 2 a 3 maal per week naar zo’n ziekenhuis moet, ben je een godsvermogen aan parkeergeld kwijt en wij weten allemaal dat gehandicapten/chronisch zieken het financieel niet goed hebben.
  Hoezo schofterig??
  Ander voorbeeldje, moest een tijdje geleden naar Ahoy, Rotterdam. Omdat ver lopen(meer dan 100 meter) voor mij niet meer is weggelegd, ging ik met de auto. Er waren voldoende invaliden plekken, maar die zijn allemaal gesitueerd op een gigantische loopafstand (800 meter) van de hoofdingang !! Onbegrijpelijk en daarnaast ook onbetaalbaar € 25,– voor 3 uurtjes parkeren.
  Dit was dus eens maar nooit meer. Oh ja en in deze invalide vriendelijke Abouthaleb stad mag je als invalide ook niet gratis parkeren, waar dit dus in bijna alle steden wel is toegestaan, want je vraagt er niet om, nietwaar. Dus het kan altijd nog schofteriger, na het eigen risico, bij mij 2 personen € 770,–.
  Hoe komt het toch dat gehandicapten hun sociale contacten kwijtraken? Nou daarom dus.
  Daar heeft de moslim Abouthaleb met zijn dienstauto geen last van.

  Liked by 1 persoon

 38. delamontagne // oktober 16, 2016 om 13:56 //

  Republikein // oktober 16, 2016 om 13:04 //

  1949……? Heerlijk jong.
  Ben van 1938, iets ouder.
  Ik herinner me ook nog
  dat in de winkel van een oom/tante van mij ( zo,n ouderwets “Vivo-winkeltje” een bord hing:
  “HET IS GEEN MAN DIE NIET ROKEN KAN”.
  Andere tijden andere gewoonten !
  Nu is alles beter ?

  Like

 39. Alles wat beter tot de linkse partijen en de multinationals tot de conclusie kwamen dat de Europese bevolkingen minder en minder slaafs werden en meer en meer gingen verdienen.
  Dat monsterverbond heeft geleid tot de import van een slag mensen, dat gewelddadig en extreem onverdraagzaam is.
  Nu weren we langer voor minder geld en de kwaliteit van het leven holt achter uit.

  Like

 40. @Jan Chik: Hier in Deventer precies hetzelfde. Wij hebben dus een IPV en een IVK. Bij het ziekenhuis staan bovengronds ( gratis )2 invalidenparkerplaatsen, Helaas worden die gebruikt door het merendeel van de mensen die GEEN IVK hebben. Maar goed. Dan maar naar de parkeerkelder. Staan een stuk of 12 -14 plaatsen
  met een rolstoelteken, dus ivalidenparkeerPLAATS, dicht bij de ingang,maar………………daar staan inmiddels alleen maar auto’s zonder een IVK. Ooit wat van gezegd . Maar het mocht dus gewoon………….terwijl er hier en daar wel ‘handhavers “rond lopen. Maar die moeten het wiel nog uitvinden………….Sinds het voor iedereen BETAALD parkeren is. Er rijdt wel een soort golfkarretje rond, om de patienten/beoekers naar de ingang te brengen…… maar die zie je niet als WIJ in het ziekenhuis moeten zijn. In Apeldoorn bij het Lucas precies het zelfde. Je betaald je scheel aan die parkeertijd. Laatste keer was het voor ons 4,50 !!!!!!!!, omdat de specialist nog wel lang met ons bezig was…………
  Jaren geleden zetten wij de auto neer op een parkeerplaats tegenover het Politiebureau. In Apeldoorn. Met de IVK netjes zichtbaar . Toen wij terug kwamen van het bezoek , zat er bon op a 40 €…………het bureau was er tegenover , Dus wij er naar toe……………………ze konden aan de handtekening zien wie ons had bekeurd………….wat dacht je………..”ze konden ONS nummer NIET lezen……………..terwijl die toch duidelijk en wel achter het raam zat. Bekeuring verscheurd ! Wij hebben dan wel een IVK en een IVP, dan denkt men al gauw dat men gek is…………………Ja, ja…………….zelfde op de scootmobiel…………..Voordeel van de scootmobiel is wel, dat men altijd in de winkel bereidt is jouw te helpen………….want ze denken die man of vrouw is ook zielig………….MAAR WIJ ZIJN NIET GEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 41. delamontagne // oktober 16, 2016 om 14:18 //

  Jan Chik // oktober 16, 2016 om 13:49 //

  U is naar ik me herinner, ook al op leefdtijd.
  2x reactie gelezen.
  Als je in NL dus “gedialiseerd” moet worden, moet je zelf naar Ziekenhuis???????
  Ik ken mensen hier, zowel Fr als NL die dat moeten.
  Ze worden door een speciale taxi-dienst opgehaald en er naar toe gebracht.
  Het is hier zelfs zo dat je een z.g.n. “Bon-de_Transport” kunt aanvragen bij de huisarts als je vaak naar b.v. ziekenhuis moet.
  Dan krijg je de koste [ ged.] vergoed door de CPAM, het landelijke Ziekenfonds.
  BON DE TRANSPORT

  Like

 42. @delamontagne
  Ik ben van 1942/43. dus nog niet echt bejaard, maar door mijn chron.ziektes(o.a. hartfalen,diabetes, en nog 5 andere) voel ik me meestal wel zo. Ook wij hier hebben dit soort busjes, en niet alleen voor dialyse patiënten, maar ook voor ouderen en minder validen.
  Omdat je met meerdere mensen in zo’n busje zit, maak je i.v.m. met ophalen en afleveren op diverse plekken iedere keer weer een soort “sightseeing through the city” en dit terwijl het ziekenhuis op 1 1/2 kilometer afstand is. Busje is dus voor mij duurder(eigen bijdrage) dan mijn auto (indien je het parkeergeld niet meetelt) en het duurt 10x zo lang. Diverse malen te laat bij de specialist, dus nee niet meer.
  Daarnaast wil ik dus zolang als dit mogelijk is, de regie zelf in handen houden

  Liked by 1 persoon

 43. Overal zijn het vooral veel ouderen die op sites reageren.
  Met me 53 jaar ben ik wat betreft bijna een jonkie te noemen.

  En nou even lekker pesten…………………………

  Liked by 2 people

 44. Oudjes kennen geen angst meer.

  Like

 45. Republikein // oktober 16, 2016 om 15:14 //

  Zorg, zonder eigen risico

  In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Zo simpel is het.

  Maar er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.

  Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal ZorgFonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.
  https://nationaalzorgfonds.nl/
  Kost niets!

  Liked by 1 persoon

 46. delamontagne // oktober 16, 2016 om 15:56 //

  Republikein // oktober 16, 2016 om 15:14 //
  ////
  In Fr heb je dat al, één Nationaal ziekenfonds.
  Het CPAM :
  http://www.ameli.fr/
  Als ik nu, behalve m,n naam ook mijn wachtwoord zou geven, kan men zien wat er is uitgegeven aan Ziekte-kosten tot aan 2 jaar geleden aan toe.
  Niet dat je het zelf moet betalen, dat wordt onderhands geregeld tussen arts, ziekenhuis apotheek etc.
  Maar je kunt wel zien wat ze voor je hebben betaald.
  Alles wordt tot 70% vergoed.
  MAAR als je een chronische ziekte hebt, voor mij “hart-dingetjes” m,n vrouw iets met suiker, dan wordt alles 100% vergoed.
  Voor de gevallen dat je maar 70% vergoed krijgt, moet je aanvullend verzekerd zijn bij een “Mutuelle”.
  Dat zijn dan dat soort maatschappijen die in NL alles verzorgen, dus privé.
  Is niet verplicht.
  Ook de basis-verzekering, de CPAM is niet verplicht. Je moet je er zelf aanmelden.
  Ik moet de eerste NL-gepensioneerde die hier in Fr woont [ veel ouderen] mee maken, die klachten heeft over de ‘ZORG’ hier………….

  Like

 47. Republikein // oktober 16, 2016 om 16:08 //

  De Fransen hebben toch allemaal een vergrote lever?
  Dat is m.i. chronisch, ’s lands wijs ’s lands eer.
  Niemand daar dat zich daarover druk maakt.
  Ik praat regelmatig tegen mijn fles Merlot, alles is energie.
  De response is in mijn levensvisie, er is meer tussen hemel en aarde.
  Santé!

  Liked by 2 people

 48. delamontagne // oktober 16, 2016 om 16:15 //

  Jan Chik // oktober 16, 2016 om 14:40 /
  Ik voel mezelf ook niet oud met m,n 78, maar wel als ik in de tuin e.d. werk.
  ( wij sparen zelfs nog enigszins voor de “oude-dag”…..! )
  Ook als ik van parkeer-garage bij Ziekenhuis zo,n 100-tal meters moet lopen, voel ïk me oud.
  Dat gaat dan in “etappes”, het lopen. Rollators kennen ze hier niet, wel wandelstok. En zelfs die wordt vergoed door de CPAM. = ziekenfonds.
  Maar als er plaats is mag je vlak voor de deur parkeren
  van het Ziekenhuis.
  (na hefboom en door mic. geroepen te hebben dat je er mag staan ).
  Verder komen voor de om-de-zoveelste-tijd” om het bloed afnemen, de verpleegsters aan huis langs met hun
  “gereedschap”.
  En dat gezien de afstanden hier. !
  Ik weet niet hoe ze ,t allemaal organiseren.
  Maar als ik zo de artikelen lees en de reacties, in NL draait ,t allemaal om GELD, daarna de patiënt.

  Like

 49. delamontagne // oktober 16, 2016 om 16:23 //

  Republikein // oktober 16, 2016 om 16:08 //
  ////////////
  Zou die “vergrootte” lever door de wijn komen. ?
  We hadden vanmorgen bezoek. De wijn komt hier uit 2 kraantjes in de keuken.
  Links is rose en de rechts rood.
  Maar na het zoveelste glas, vergiste ik me.
  Maar alle gek… etc, die wijn is hier wel een probleem [ in het verkeer ].
  Veel eten buiten de deur in restaurant, ook de gewone werknemers.
  En aangezien je ,t voor de prijs niet hoeft te laten staan, 1/2 l Rouge kost Euro 2.50, zal er weleens teveel worden genuttigd.
  en de wegen zijn hier nogal “bochtig”
  en omhoog/laag, dus er ligt zo nu en dan een in ,t ravijn.

  Liked by 1 persoon

 50. Republikein // oktober 16, 2016 om 16:39 //

  Ja heer “van de Berg” gnif, betrap me maar op de fouten, vergrote en vergrootte, da’s een groot verschil.
  Ooit, tig jaar geleden was ik met gezelschap in de Dordogne, we gingen lekker eten en drinken.
  Nee nee, ik werd vervoerd, zat niet achter het stuur.
  Men beweert dat een trauma o.a. er voor zorgt dat je vreemde dingen overkomt.
  Zo is bekend dat het spreken en verstaan van een vreemde taal spontaan ontstaat.
  Nou was het “Mamma fume la Pipe de Pappa”mij niet geheel onbekend.
  K had sowieso een hekel aan school.
  Zo ging ik met een zwaar gemoed naar het examen voor de HBS, en ging zingend, neuriend naar huis met een liedje van the Shadows, ik dacht “Wonderful Land”.
  Enfin, ik had de hele avond tot de kleine uurtjes geluld met die franse herbergin, was nog een lekker wijf ook.
  Hoe komt het, zei ze midden in de conversatie, dat je zo goed La Langue parleet.
  Weet ik veel zei ik, komt door de Heilige Geest.
  In mijn vakantei te Indonesië trok ik op met een leraar Engels.
  Jij spreekt veel beter Engels dan ik verweet ie me.
  Ja man, adoe, je praat met de verkeerde geesten.
  Amen en eet smakelijk allemaal, ik trek nog een fles Merlot open.

  Like

 51. Denk je aan je lever??? Medicijnen en alcohol zijn een zeer slechte combinatie Neem dat maar van mij, als oud Horeca ondernemer, aan.
  Ik ben zelf een matige drinker geweest en nu al 27 jaar geen druppel. Tís net als met roken, even doorzetten. Maar ja ik moet wel, helaas.

  Like

 52. @de la montagne
  ik moet zeggen, dat het er in Frankrijk dan veel beter aan toe gaat, als hier in NL.
  Wij zijn die zakkenvuller en zogenaamde liberaal Hoogervorst dan ook zeer dankbaar, dat hij ons ouderwetse ziekenfonds vakkundig om zeep geholpen heeft, ten faveure van het oud politici old boys bestuurders netwerk. Je hoort niks meer van deze zak, heeft zijn zakken gevuld via de zorgverzekeraars. Zal nooit onderzocht worden VVD weetjewel. En zo ken ik nog een paar van die VVD graaiers. Niet dat linkse politici beter zijn, die zijn nog rotter zeker op bestuurlijk niveau.

  Like

 53. Republikein // oktober 16, 2016 om 17:32 //

  Nou Tijl, heb je een topic?

  Like

 54. Tijl Uylenspiegel // oktober 16, 2016 om 18:52 //

  Sorry reageerders ik had de afgelopen twee dagen bbhh (bezigheden buitenshuis 🙂 )
  Ik zal vanavond eens kijken of ik wat antwoorden en wat aanvullingen kan geven, eerst even mijn luiken sluiten want ik ben kapot.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: