Nieuw

Proces Asia Bibi houdt Islamabad in de greep

Met 3000 politiemensen en soldaten op straat en een cordon van 100 agenten bij de ingang van het Pakistaanse hooggerechtshof, waren de veiligheidsmaatregelen in Islamabad donderdag ongekend zwaar. Toch besloot één van de drie leden van het hof om, onder druk van islamisten, zich terug te trekken.

Hij hoopte op een zorgvuldige behandeling van de zaak maar Saif-ul-Mulook, de advocaat van Asia Bibi, kon bij het verlaten van het hooggerechtshof in de Pakistaanse hoofdstad slechts teleurgesteld zijn. Doordat rechter Iqbal Hameed ur-Rahman zich donderdag direct na de opening van de zitting terugtrok, is de zaak tegen de 51-jarige christin opnieuw een speelbal geworden van krachten in Pakistaanse samenleving.

De Pakistaan meent dat Ur-Rahman, één van de drie rechters in de zitting tegen Bibi, zich moet hebben teruggetrokken uit angst voor een aanslag op zijn leven. Radicaalislamitische leiders van de beruchte Rode Moskee in Islamabad lieten woensdag weten dat ieder die het opnam voor Bibi zijn leven niet zeker is. „Ieder die een godslasteraar verdedigt of beschermt, beschouwen we eveneens als een godslasteraar”, zo stelde woordvoerder Hafiz Ihtesham Ahmed van de moskee.

RefDag >>

Heel wat meer stukjes over Asia Bibi heb ik op ‘Fubar‘ staan.

De gouverneur van de staat Punjab, die zich uitsprak tegen het misbruik van de Pakistaanse blasfemiewetten werd vermoord door Mumtaz Qadri. Predikers die deze moordenaar verheerlijken lopen ook de deur van Nederlandse moskeeën plat (en in de rest van Europa) zonder dat de Nederlandse overheid of de NCTV ingrijpt. Moordenaars van christenenverdedigers verheerlijken mag in Nederlandse moskeeën van de overheid.

Volg @SheikWatch om op de hoogte te blijven …

Qadri werd eerder al opgehemeld in: “Na Eindhoven, Zwolle (geboortedorp wtf happened), Rotterdam, Den Haag, Almere enAmsterdam wordt deze moordenaar nu weer geëerd in Den Haag.”

Wie is Mumtaz Qadri?

Qadri is de moordenaar van de gouverneur van de staat Punjab, Salman Taseer.

Aan het begin van vorige maand schreef ik er dit over:

Gelukkig is het merendeel gematigd

Pakistan.

Asia Bibi. Een christelijke vrouw die op een dag water ging halen met der kruik of kan bij de rivier. Zo’n riviertje waar uit gedronken wordt en de was in gedaan stel ik me voor, dat gezapig meandert tussen groene weides terwijl de lakens liggen te drogen in de vrolijke zon, of een open bruin riool in een ghetto in de derde wereld waar het enige dagelijkse water doorsijpelt. In een land als Pakistan met 97% mohammedanen (hoe zou dat nou komen, vragen die islam-apologeten zich dat nooit af, dat er niet één ander geloof/cultuur meer over is?) heb je dan hoogstwaarschijnlijk wel ergens wat moslimburen die ook dat riviertje gebruiken.

Dan hoeft er maar iets te gebeuren en het gezeur begint dat het water onrein wordt door de christin. En als je der echt iets aan wilt doen, verzin je dat ze een koran bezoedelt heeft. Daar staat de doodstraf op in Pakistan (en niet alleen in Pakistan). Asia Bibi is al jaren geleden tot de doodstraf veroordeeld en wacht daar al die tijd al op in een Pakistaanse cel. Ga er maar van uit dat dat geen pretje is om daarin als christen te moeten verblijven. De doodstraf is waarschijnlijk ook geen pretje.

Al jaren geleden stelde de gouverneur van die staat, Punjab, Salman Taseer, zelf een moslim, voor om de blasfemie-wetten van Pakistan aan te passen, omdat die dit specifieke geval toch ook wel heel ver vond gaan. Jamaat-e-islami, dat zijn die lui van die 3 miljoen moorden in Bangladesh en 300.000 verkrachtingen in 3 dagen, die hier een keldermoskeetje hebben aan de Baarsjesweg naast de Westermoskee en die het christelijke oorlogsgevallenenkruisje weg wilden hebben. Die ja. Die riepen vervolgens op om de gouverneur te vermoorden, en zo geschiedde, door zijn eigen beveiliger.

De gouverneur kon niet begraven worden, want Jamaat, die hier om de hoek in de stad van Eberhard van der Laan (en een beetje van mij) dus een moskeetje hebben, dreigden iedereen die op die begrafenis kwam op te blazen.

De moordenaar van die gouverneur werd ter dood veroordeeld. Dat dan nog wel. Deze week werd het vonnis uitgevoerd. vandaag werd Mumtaz Qadri begraven. En omdat de meeste mohammedanen gematigd zijn, kwam er bijna niemand de laatste eer bewijzen aan deze moordenaar van een gouverneur die een christelijk meisje wilde beschermen in Pakistan.

Er kwamen dus bijna 1 miljoen Pakistanen opdagen om deze moordenaar de laatste eer te bewijzen. Voor de filmpjes daarvan en de rest van het verhaal kunt u hier verder lezen >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (10115 Articles)
Na meer dan 10.000 kortere en langer artikelen op dit blog en 10.000 op andere blogs ga ik langzamerhand afscheid nemen. Dit blog is in goede handen. De populariteit én onbemindheid nemen in gelijke mate toe. Een mooiere bevestiging van onze onafhankelijkheid kunnen we niet wensen. Ik blijf meekijken, en af en toe wat publiceren, maar andere projecten roepen...

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s