Nieuw

‘De Wikileaks Documenten’ geen boek om even lekker bij weg te dromen, wel een naslagwerk met feiten die wij eigenlijk niet mochten ontdekken

De wereld volgens het Amerikaanse imperium is de subtitel van dit boek in Nederland uitgegeven door uitgeverij De Blauwe Tijger. Boek? Of kan ik beter de definitie naslagwerk gebruiken? Een verzameling gelekte berichten die ons de werking van het buitenlandbeleid van en door de Amerikanen laten zien en dit alles keurig netjes gerangschikt per land.

Ik kreeg dit boek thuisgestuurd als cadeautje en klom afgelopen zondagmiddag op de bank met een ijskoud glas Vodka Sprite binnen handbereik en een muziekje van Der Bote op de achtergrond om eens een paar uurtjes lekker rustig ontspannen te lezen.

Het begint met een voorwoord geschreven door Julian Assange om vervolgens uiteen te vallen in een verzameling verhalen dan wel gebeurtenissen die allen afzonderlijk van elkaar te lezen zijn. En dit laatste is in elk geval zeer prettig aangezien het zoals eerder reeds aangegeven niet bepaald een boek is dat je in één adem uitleest. Zelf betrapte ik me erop dat ik vrijwel meteen m’n Chromebook erbij haalde om op internet feiten uit de geschiedenis na te lezen en te vergelijken met de voorvallen zoals omschreven in dit boek.

Deel 1 dat is ondergebracht in de eerste 3 hoofdstukken las ik eigenlijk moeiteloos uit terwijl ik middels internet een en ander moest nazien.Dit ging over dictators, mensenrechten en oorlog dus dat leest wel lekker weg. Vervolgens ging ik in elk geval opzoek naar die hoofdstukken die mij echt aantrokken zoals een hoofdstuk over Amerikaanse oorlogsmisdadigers om vervolgens via Israël snel door te bladeren naar Irak en weer terug te keren via Rusland naar Turkije.

Zelf denk ik dat ik nog heel wat op en neer blader tussen de hoofdstukken wanneer ik weer eens op zoek ben naar informatie voor het een of andere artikel en ik ben Jolanda dan ook zeer dankbaar voor dit naslagwerk.

Het boek, De Wikileaks Documenten, is te bestellen bij  De Blauwe Tijger een uitgeverij die al meerdere interessante boeken voor een minder breed publiek vertaald en/of uitgegeven heeft in het verleden.

1

https://www.deblauwetijger.com/product/de-wikileaks-documenten-wikileaks-en-jullian-assange/

met groet Bolo

Doe mee met 8.088 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2046 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on ‘De Wikileaks Documenten’ geen boek om even lekker bij weg te dromen, wel een naslagwerk met feiten die wij eigenlijk niet mochten ontdekken

 1. De Nederlandse linkse partijen likken maar al te graag de reet van die corrupte teef.

  Like

 2. Ik heb het boek ook Bolo ;). Het is inderdaad te lezen als een soort naslagwerk. Een boek vol met gegevens en diplomatenkabels. Bij die kabels worden vraagtekens gezet, immers diplomaten-interventie is niet altijd wat het lijkt. Oorlogen worden gecreëerd om bepaalde groepen in die landen uit te schakelen………….

  Iedere keer als ik er een hoofdstuk of land erbij pak, denk ik aan het woord ‘vuchteling’ ……… de consequentie van die gecreëerde oorlogen………………….en aan die stromen ‘vluchtelingen’ die uit ‘niet -oorlog’ gebieden komen……..maar steevast betiteld worden als ‘vluchteling’………….

  Men heeft liever niet dat die kabels zichtbaar zijn voor het grote publiek, men heeft zelfs liever dat men er niet van weet…………………..dat geeft toch echt aan dat de inhoud van die kabels verder onderzocht moeten worden, en dat heeft men in dit boek denk ik willen opstarten.

  Diplomatie ( ik zie ook steeds die ophitsende van Baalen en Verhofstadt in Oekraine, onderdeel van diplomatie, je politici gebruiken ) ………….en Westerse bemoeienis in niet westerse landen, vooral dat opgestoken vingertje als het b.v. om mensenrechten gaat…………………maar zelf totaal geen kritiek kunnen verdragen………………critici worden immers zoals een Wilders, Wagensveld en Raffie vervolgd……………..

  Enfin, een boek wat zeker de moeite waard is.

  Liked by 1 persoon

1 Trackback / Pingback

 1. FBI werd beloning beloofd als Clintons mail niet als ‘geheim’ zou worden aangeduid – Fenixx.org

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: