Nieuw

women’s self defense Rape Defense

Doe mee met 8.088 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6116 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

23 Comments on women’s self defense Rape Defense

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 14, 2016 om 01:24 //

  Toen ik nog trainde op de sportschool was er naast de karatelessen een (groter) aantal lessen in Jiu-Jitsu en daar deden ze bijna niks anders dan op dit soort toneelstukjes oefenen. Ik ben ervan overtuigd dat het geen enkele zin heeft, een echt gevecht verloopt niet volgens een vast stramien, een forse poeier tussendoor gooit de hele strategie overhoop. Je kunt wel losse verdedigingstechnieken leren maar niet het verloop van een heel gevecht ensceneren simpelweg omdat elke keer weer anders verloopt. Als hij dit en als hij dat, maar wat nou als hij heel wat anders doet? Je kunt leren een rechte stoot naar voren af te weren of een schop naar je zij maar je kunt niet leren wat je tegenstander daarna doet want dat ligt bij elke tegenstander anders. Een van de vele onderbelichte facetten is het gewicht van de tegenstander, niet voor niks zijn alle vechtsporten onderverdeeld in gewichtsklassen. Je moet wel heel erg goed zijn in ontwijken wil je een gevecht winnen tegen iemand die twintig kilo of meer weegt dan jij, zo niet dan ben je gezien. En elke ontwijking of afweer moet direct gevolgd worden door een tegenaanval om te voorkomen dat hij weer terugkomt of als hij toch terugkomt verzwakt is door jouw tegenaanval. Het meisje in het filmpje heeft overduidelijk al de nodige lessen gehad maar men heeft vergeten haar te leren hoe je moet stoten, je ziet duidelijk dat ze dat doet met gebogen polsen en dat is niet de manier. Een meer fundamentele en grove fout kom je niet gauw tegen.

  Like

 2. Republikein // oktober 14, 2016 om 01:45 //

  Dat is theorie, in de praktijk breekt er paniek uit.
  K ben het met Tijl eens.
  Heb wat lessen gevolgd op een boksschool, heel lang geleden.
  Lekkere broodjes worst hadden ze daar, die bloemkooloren lustten er wel pap van.

  Like

 3. Ik vertrouw meer op een vuurwapen dan mijn eigen lichamelijke capaciteiten. Komt bij dat ik een aversie heb om andere mensen aan te raken. Tenzij het lekkere wijven zijn. Dan trek ik mijn bazooka uit de gulp.

  Like

 4. Republikein // oktober 14, 2016 om 02:25 //

  Bazooka kocht ik ook soms, was toch kauwgom?
  Zaten plaatjes bij, k geloof niet van blote grietjes.
  Weer van vroeger, jiezus, alles van vroeguh.

  Like

 5. Republikein // oktober 14, 2016 om 02:43 //

  Ja, dat klopt, het was een verrassing voor de meisjes.

  Liked by 1 persoon

 6. @Tijl Uylenspiegel // oktober 14, 2016 om 01:24 /

  Het is een hypothetische situatie, maar ik ben er voorstander van dat we zo ruim mogelijk voorlichting geven over zelfverdediging. We zullen het namelijk nodig hebben.

  In het Eemland hebben boeren bijvoorbeeld een app, om elkaar snel bij te staan als er weer eens een schaap gestolen wordt.

  Kom maar op met die reclames voor schietverenigingen en Krav Maga clubs. En buitenlandse ‘resorts’ voor hen die willen vluchten.

  War is coming.

  En de pest is dat de meesten van ons al ‘oud’ zijn.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 14, 2016 om 03:16 //

  Inderdaad, oud en kreupel, maar ik vrees toch dat er zelfs na jaren toch nog wat verdedigingstechnieken en trucs zijn blijven hangen, of het voldoende is bij een serieuze aanval? Geen idee, dat hangt ook sterk van de aanvaller af maar ik ga vechtend ten onder.

  Liked by 1 persoon

 8. ik speel al een tijdje met de gedachte om een ‘zelfverdedigingsrubriekje’ te starten, net als dat we een AXsie https://fenixx.org/category/axsie/ rubriekje hebben. Dan kan men kiezen wat passend is. Eventueel contact leggen om elkaar bij te staan, of advies geven/delen. De islamitische ellende is nog maar net begonnen. De krankzinnige EU importeert 10.000 jihadisten per dag.

  Like

 9. Enkel Bruce Lee kreeg het voor mekaar om 30 man tegen de vlakte te slaan in z’n uppie.
  Daarna ben ik het niet meer tegen gekomen ergens.

  Like

 10. Je mag niet met een honkbal knuppel over straat gaan maar wel met b.v. een basgitaar koffer waar je er 1 perfect in kan opbergen.

  Like

 11. Neem dan wél een handschoen mee. Dan kun je staande houden dat je gaat honkballen.

  Like

 12. Een kleine priem, goed geslepen, geen genade, maar hard in zijn oog steken.

  Like

 13. Tijl Uylenspiegel // oktober 14, 2016 om 10:55 //

  Tip 1) Een opgerolde krant kan als wapen dienen, niet door met de zijkant te slaan maar door te stoten met de punt.
  Tip 2) Bij een frontale aanval zetten mensen zich vaak schrap terwijl het beter is zijwaarts de aanval te ontwijken (stapje opzij), als dat geheel of gedeeltelijk lukt is het wel aardig om hem nog een zetje mee te geven, het resultaat kan verbluffend zijn.
  Tip 3) Het aloude spreekwoord “aanval is de beste verdediging” bevat meer waarheid dan menigeen vermoed, als duidelijk wordt dat een confrontatie onvermijdelijk is kan een eerste klap doorslaggevend zijn. Het is daarbij goed enkele zwakke plekken van het menselijk lichaam te kennen ( zoals bijvoorbeeld het strottenhoofd en de solar plexus oftewel het middenrif)
  Tip 4) Een stoot naar het gezicht van een tegenstander kun je vaak beter met de binnenkant van de hand doen dan met je vuist, als je met de vuist stoot kun je je hand lelijk en langdurig blesseren.
  Ik heb me tijdens mijn karatetraining vaak verbaasd over Japanse vechttechnieken, volgens mij zijn er Japanners een jaar of langer op een berg aan het mediteren geweest om die rot trucs uit te denken. Voorbeeld; bij een aanval heeft een mens de ongecontroleerde reflex de kin naar de borst te brengen, het strottenhoofd is een zeer kwetsbare plek, zelfs een niet zo heel harde stoot daarop kan de dood tot gevolg hebben. Om deze reflex te omzeilen leren karateka te stoten met de eerste kootjes van de vingers in plaats van met de knokkels van de vuist, de stoot kan daarbij het beste licht van onder naar boven gegeven worden om op die manier tussen de kin en de borst door te komen. Bij een aanval van opzij wordt er geslagen met de zijkant van de hand met hetzelfde doel namelijk om tussen die barrière van kin en borst door te komen.
  Helaas zijn veel van de technieken pas na heel veel training goed uit voeren, punt is namelijk dat je er niet meer bij na moet hoeven denken maar dat het een reflex wordt en dat vergt training en veel, heel veel herhaling, zolang je na moet denken om een techniek uit te voeren heb je hem nog niet onder de knie.

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // oktober 14, 2016 om 11:01 //
 15. Ik had geleerd dat je je vingers strak moet ombuigen (geen vuist maken) en je duim in je palm vouwen en dan je hand strak aanspannen.
  De buitenkant van je hand is dan net een plank.
  Dus dan sla je met de buitenkant ban je hand, komt keihard aan.
  En je kan geen vingers breken.

  Like

 16. Zoals nr 11 op dit plaatje. Teisho schijnt dat te heten.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // oktober 14, 2016 om 12:05 //

  Stoot naar het strottenhoofd/adamsappel iets schuin van onder naar boven met de hand als nummertje 8 hiraken.
  Schoppen zoals afbeelding 16 met de bal van de voet vereist oefening waarbij je de grote teen zoveel mogelijk omhoog moet strekken en je kleine teen naar beneden moet drukken.
  Een stoot moet een eind hebben of zoals boksers zeggen je moet trekken aan een stoot, doe je dat niet dan val je achter je stoot aan waardoor je als je mist volledig uit balans raakt.
  De kreet die karateka slaken bij een aanval (kiaï) heeft bij een ongeoefende vechter een verbluffend effect, de eerste keer dat je dat overkomt schrik je je de pleuris!

  Like

 18. Republikein // oktober 14, 2016 om 12:36 //

  Een upperkut helpt ook vaak.

  Like

 19. “De kreet die karateka slaken bij een aanval (kiaï) heeft bij een ongeoefende vechter een verbluffend effect, de eerste keer dat je dat overkomt schrik je je de pleuris!”

  Zullen ze daarom zo schreeuwen bij tennissen tegenwoordig.
  Het heeft er wel wat van weg.

  Like

 20. Claudia M. // oktober 15, 2016 om 17:14 //

  Er ooit wel eens over nagedacht gewoon een paar gordijnloodjes (13/25/50 gr.) in je “handtasje” te naaien? Of in een paar wollen sokken… nog een zakje zand erin en klaar is je ploertendooier en je stopt het zo lekker weg in je jaszak.

  Like

 21. Republikein // oktober 15, 2016 om 17:16 //

  Pletten werkt ook, in een panty schijten en dan zwaaien en meppen.
  Ook mooie afdrukken.

  Like

 22. Claudia M. , of een zeer korte hondenketting.
  Die heb je bij je voor als je een los lopende hond ziet en even moet aanlijnen.

  Like

 23. Claudia M. // oktober 16, 2016 om 10:46 //

  @Republikein; dat kun je niet in je zak stoppen en het spettert…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: