Nieuw

Podcast van Erkenbrand

We kregen het ingezonden, en als redactie moeten we het natuurlijk eerst helemaal af luisteren voor we iets plaatsen. En we zijn niet echt praatprogramma-radio-mensen en dan is een uur en drie kwartier wel lang. Onze fanatiekste radio-luisteraar is ongetwijfeld Bolo en dat heeft te maken met de beroepen die we uitoefenen. Bolo zit veel op de weg om de propagandakastjes van de overheid bij de mensen thuis te repareren. Ik zet muziekjes op als ik aan het werk ben en geen praatprogramma’s, dat leidt me teveel af.

Wat mij opviel was dat de heren, die zichzelf als ‘altright’ kwalificeren,  er voor pleiten dat ‘rechts’ elkaar onderling niet aanvalt. Dat het me opviel komt allicht, doordat ik zelf vandaag tegen GeenStijl aanschopte. En al een klein beetje langer tegen de individuele schrijvers. Sinds Hans Jansen tasten ze compleet in het duister qua islam en stellen ze zelfs moslims en antisemieten aan, en liegen zich uit hun voegen om de verdediger van het Vrije Westen, Trump, met leugens te besmeuren, net als de rest van de msm-Lügenpresse, waar GeenStijl blijkbaar heel graag bij wil horen.

Nog weer wat later bediscussiëren de heren van Erkenbrand etniciteit en ras (en dat schijnt nog al problematisch te zijn in Nederland) en ‘Nederlanderschap’ en vinden ze dat de PVV te beperkt is, met alleen kritiek op de islam.

Ergens rond minuut 50 komt een bekende van de redactie de discussie verrijken, Bart Bohemen van Curiales.

Vanaf 01.02 gaat het over Zwarte Piet. Na een tijdje komt dan de term; “institutioneel racisme”. Ja, het is een probleem. En onzin, in dit land. De enige racisten die in Nederland rondlopen zijn de blankenhatende Piet-activisten, die hun uiterste best doen deze samenleving langs etnische lijnen te polariseren. Een nog mallere term vind ik intersectioneel racisme, geen idee wat het betekent en het lijkt me totaal onbelangrijk, tenzij je het als instrument wilt gebruiken om ‘Nederland’ aan te vallen, en je schijnt het te kunnen studeren op een bepaalde Amsterdamse Universiteit tegenwoordig.

Het is de eerste keer dat ik een ‘podcast’ van een uur en drie kwartier helemaal geluisterd heb. Het is in ieder geval interessanter dan de meeste uitzendingen van dat programma dat afgelopen jaar op radio 1 uitgezonden werd op zondagavond wat mij betreft. Behalve natuurlijk die ene keer dat Wim van Rooy daar te gast was.

 

 

Erkenbrand heeft ook een website: http://www.erkenbrand.nl/

 

 

Doe mee met 8.345 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7183 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

6 Comments on Podcast van Erkenbrand

 1. Raar om SS rune tekens te verbinden met Erkenbrand is een personage uit de wereld van J.R.R. Tolkien.

  Liked by 1 persoon

 2. SORRY Fubar! Naast de schuld mijner voorvaderen heb ik nu schuld aan het NIET beluisteren van deze linkse, urenlang ehhh, ehhh, eh, eehhhhhehehe, ehh zeggende meneer. Je moet als intellectueel natuurlijk heel erg bedachtzaam zijn en weifelend spreken. Zoeken naar de echtheid en zo. En integer graven. Ik ben er te ongeduldig voor.

  Uit de stukjes die ik stiekem tóch gehoord heb, krijg ik de indruk dat linkse intellectuelen hééél langzaam een ietsepietsie aan het draaien zijn. Da’s mooi. Maar ze mogen natuurlijk niet Wilders in de kaart spelen. Dus dat gaat nog wel een jaar of 10 duren?

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // oktober 13, 2016 om 18:36 //

  Ruim 100 minuten luisteren.
  En wat krijg ik ervoor terug, ff, in een paar lettertjes plies!

  Like

 4. Edjan // oktober 13, 2016 om 14:57 /

  SORRY Fubar! Naast de schuld mijner voorvaderen heb ik nu schuld aan het NIET beluisteren van deze linkse, urenlang ehhh, ehhh, eh, eehhhhhehehe, ehh zeggende meneer.
  ————

  Je hoeft je niet te verontschuldigen hoor. Ik vind het ook lang zoals ik aangaf en ik ben al geen radioluisteraar, laat staan praatprogramma’s. Het is dat ik wat stom monnikenwerk zat te doen, waar weinig fout aan kan, stukjes hout schuren op de hand (met een machine zou ik het gesprek niet kunnen volgen), dat ik tijd had om tegelijkertijd iets te luisteren. Tijl had het na 20 minuten opgegeven zei die op de redactie.

  Maar links is het niet. Ze geven aan niet alleen met islam een probleem te hebben, maar ook met de instroom uit Afrika. Even een blik werpen op hun site geeft denk ik het snelst een indruk waar ze voor staan. http://www.erkenbrand.nl/ Ze voelen zich verbonden met nationalisten en de identitaire beweging.

  Liked by 1 persoon

 5. Borislav // oktober 16, 2016 om 12:12 //

  Intellectueel is het misschien, het is niet links. Ze benoemen de JQ, hebben het over ras als basis van nationalisme en zijn ronduit wat de MSM racisten zouden noemen.

  Ik vond hem lang, en de sprekers haperden inderdaad erg veel. Maar vond hem wel leuk.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: