Nieuw

Een morbide partij

En voor het geval dat u uit de titel niet direct snapt wie ik bedoel, ik heb het over D66.

Hoe ik daar zo bij kom? Nou dat zal ik uitleggen;  Els Borst was het die de euthanasie wetgeving door de Kamer haalde, dat is geen waardeoordeel maar gewoon een feit.

Daarnaast hadden we Laurens Jan Brinkhorst die in 2001 tijdens de MKZ crisis vee preventief liet ruimen. De beelden dat afgemaakte dieren met een shovel in containers werden gedumpt staat nog altijd op mijn netvlies gebrand. Waren die dieren ziek? Nee hoor, maar om te voorkomen dat ze ziek zouden worden vond Laurens-Jan het beter ze te laten vermoorden dan in te laten enten.

En nu hebben we dus Pia Dijkstra die voor elkaar wil krijgen dat de lichamen van overledenen eerst naar een sloperij gaan om nog bruikbare onderdelen eruit te vissen en te hergebruiken. Dat zijn dus drie belangrijke onderwerpen uit de politiek van de laatste decennia, en precies bij die drie onderwerpen was D66 van doorslaggevend belang.

Hou me ten goede, ik begrijp best dat er mensen zijn die voorstander zijn van die mensensloperijen alleen ik val daar niet onder. En zodra de wet eventueel door de Eerste Kamer zou komen is tevens de dag dat ik me daarvoor uit laat schrijven. Beetje gek misschien voor sommigen maar ik zou voorstander zijn van een wet die regelt dat alleen toekomstige donoren in aanmerking komen voor transplantatie. En dat dan ruimschoots vooraf kenbaar maken, dus niet als pressiemiddel gebruiken bij terminale patiënten. Zo in de trant van “u bent terminaal doordat uw nieren niet meer naar behoren functioneren en we zouden u kunnen redden met een donornier maar dan moet u even tekenen dat als u overlijd wij de nog bruikbare onderdelen uit uw lichaam mogen peuteren”.

Nee gewoon bij leven en welzijn tekenen dat men na uw overlijden de handel eruit gesloopt mag worden, heb je dat niet dan kom je ook niet in aanmerking voor transplantatie van enig onderdeel. Geen gezeur van “ja maar dat wist ik niet”, nee gewoon keihard “dat had u kunnen weten”. Wil ik dan niet in aanmerking komen voor transplantatie? Nou niet als daar tegenover staat dat mijn lichaam na mijn overlijden uit elkaar wordt gesloopt, dat bij wijze van spreken de chirurg zijn messen al staat te slijpen op het moment dat ik me niet lekker voel.

Nou weet ik ook wel dat velen het niet met me eens zullen zijn op dit onderwerp, maar hé, dat is nu eenmaal hoe ik erover denk, en nee, ik heb er geen probleem mee als ze op het moment dat ik me niet lekker voel de oven vast op een laag pitje aanzetten. Net zoals ik er geen probleem mee zou hebben dat ze me straks een spuitje zouden geven als ik ergens in een hoekje kwijlend in een stoel hang. Het leven is eindig en voor mij hoeft het einde niet tegen beter weten in opgerekt te worden.

Vreemd genoeg denken mensen vaak van mij dat dit stoere grootspraak van mij is en dat ik er wel anders over zou denken als het eenmaal zover is maar ik kan u verzekeren dat dit zeker niet het geval is. En geloof mij; dit dacht en vond ik al heel lang voordat het plotseling actueel werd dankzij Pia.

Nou dat is toch ook wat, zeg ik eerst dat D66 een morbide partij is en vervolgens ga ik zelf een morbide praatje zitten houden! Nou ja, het kan verkeren nietwaar?

Zouden mensen die achter de beoogde wetgeving van D66 er trouwens ooit bij stilgestaan hebben dat als hun wet straks werkelijkheid wordt er een overschot aan bepaalde lichaamsdelen zou kunnen ontstaan?. En wat denkt men daarmee te gaan doen, gooien we dat weg of gaan we die tegen betaling exporteren? Brengen we dat naar de dierentuin als voer voor leeuwen en tijgers of gaan we daar de internationale markt mee op?

U denkt dat ik een geintje maak? Het zou zomaar werkelijkheid kunnen worden…..

Doe mee met 8.050 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (465 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

39 Comments on Een morbide partij

 1. Gisteren stelde Schippers voor de euthanasiewet te verruimen, zodat je er ook een einde aan kunt maken als je het wel gezien hebt allemaal. Als je moederziel alleen bent geraakt en er niks leuks meer gebeurt. Ik gebruik mijn eigen woorden maar.

  Twee SP dames hebben toen een tweet (wat dat ook is) geschreven waarin ze zo ongeveer stelden dat deze wetsverruiming de regering goed uit komt: op de ouderenzorg wordt steeds meer bezuinigd, de ouderen worden steeds slechter verzorgd en mede daarom steeds depressiever,: het zou wel goed uitkomen (en een hoop geld schelen) als je die ouwetjes kon opruimen. Ze schreven het veel beleefder hoor, maar ik zie die tweet nergens meer staan.

  Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik dat ze een punt hadden. Ook ik vind het verdacht om in een tijd van steeds meer ouwetjes en steeds minder verzorgingstehuizen en personeel opeens de euthanasiewet te “verruimen”. Ik moet dan denken aan de film “Soylent green”. Eerder had Pia Dijkstra dat al geprobeerd, een maand of 2 geleden.

  Maar de voltallige “volksvertegenwoordiging” is in “woede” uitgebarsten en eist op hoge toon excuses van de dames.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26805019/__Kamer_wil_excuses_om_tweet__.html
  Hoe durven die twee een link te leggen tussen “de slechte kwaliteit van zorg in verpleeghuizen en de wens van sommige mensen om uit het leven te stappen.”
  Vooral Kamerlid Vera Bergkamp (D66) vindt dat de SP excuses moest maken. VVD’er Potters noemde de tweets ’walgelijk’. CDA, GL en PvdA lieten eveneens hun afkeuring blijken.

  Godverdomme. Het lijken wel turken! Als je ergens op betrapt wordt, ga je gewoon heel hard janken en krijsen en excuses eisen. Wat een hypocrisie.

  Liked by 2 people

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 13, 2016 om 12:39 //

  Die laatste zin met name slaat de spijker op zijn kop. Dit ondanks dat ik denk dat de beweegredenen van Schippers oprecht zijn. En ja, ik ben voorstander van het verruimen van de euthanasie wetgeving. Dit ondanks het feit dat ik wel zie dat dit heel nauwkeurig gedaan moet worden, het moet niet zo worden dat er straks een medicus door de gang van het ziekenhuis gaat lopen en beslist; “oh spuit die maar af en laten we bij die nog even aankijken of hij het red”.
  Hoe dat bij wet geregeld moet worden dat weet ik niet, dat is een moeilijke opgave maar daar zullen academici best wel een antwoord op hebben.

  Like

 3. Van mij mogen ze me slopen, maar het idee dat onderdelen van mij in een moslim zouden kunnen eindigen vind ik onverdraaglijk. Dus nu krijgen ze helemaal niks meer van me.

  Liked by 2 people

 4. Fortuyn over oa. verzorgingstehuizen (zijn ouders) en Els Borst:
  http://www.dbnl.org/tekst/fort010puin01_01/fort010puin01_01_0002.php

  Like

 5. bedonderde burger nr 16.000.001 // oktober 13, 2016 om 12:51 //

  In principe heb ik geen bezwaar tegen ‘hergebruik’ van wat dan ook als ik dood ben, maar daar zit het probleem: ik vertrouw de overheid en hun vazallen voor geen millimeter. Zeker niet als ik dat namaak links hoor.

  Daarom teken ik aan dat ik niet wil worden hergebruikt om hopelijk te voorkomen dat ik, als ik ooit in het ziekenhuis wordt opgenomen en men erachter komt dat ik alleenstaand ben, direct wordt gestript.

  Niet omdat ze zielige zieke mensen met mijn organen willen helpen, nee, omdat die organen lekker veel geld in het ziekenhuis laatje brengen. Dus nee, dank u Demonen 666 en nee dank u namaak socialisten van SP.

  Net als euthanasie, daar ben ik vanaf mijn twintiger jaren voorstander van, maar niet op de manier zoals dit nu geregeld is, niet in handen van bureaucraten en technocraten, zie wat in de periode 40-45 onder euthanasie werd verstaan, dit soort zaken mag nooit in handen zijn van politici, Opnieuw nee dank u Demonen 666 en hersenloze aanhang van wat ooit socialisme was.

  Like

 6. Een lijstje van de nog rendabele en de onrendabele is op deze manier erg simpel op te stellen door bureaucraten en technocraten.
  En anders treiteren ze je net zolang zodat je zelf er om gaat smeken.
  Iets wat ze nou al doen in bejaarden en verzorging tehuizen.

  Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 13, 2016 om 13:10 //

  Nou burger daar is een kleine correctie op zijn plaats, D66 was niet links, wat Hans van Mierlo voor ogen stond was een links-liberale partij en dat was indien het mogelijk was geweest een loffelijk streven geweest. In de loop der tijd is men steeds echter meer naar links opgeschoven en werden de belangrijke punten van van Mierlo steeds verder uitgehold en zo kwam het tot de gebakken lucht partij die het nu is. Op dit moment zijn ze niet links en niet rechts en ook niet precies er middenin het zijn politieke opportunisten die zeggen datgene te willen wat ze denken dat burgers van dit land dat willen. Helaas blijft het bij beloven want eenmaal op het pluche doen ze uitsluitend dat wat ze in het pluche houd. Een belofte van D66 is zo mogelijk nog minder waard dan een belofte van Rutte.

  Like

 8. De aanpassing van de hergebruikingswet vind ik een toppunt van cynisme. Okay, er zijn te weinig donoren, al heel lang. Dan regel je dus gewoon per wet dat iedereen donor is, tenzij je je ergens uitschrijft. Dat uitschrijven heb ik gedaan en dat is zo gebeurd als je dat ID nummer bij de hand hebt. En ik was de enige niet: sinds die tijd hebben zich (geloof ik) iets van 65.000 mensen uitgeschreven, waaronder mensen die zich eerst vrijwillig ingeschreven hadden. Maar het is natuurlijk een lachertje. De staat heeft met één pennestreek 17 miljoen lichamen binnen geharkt en kan er daar wel 65.000 van missen. Ze lachen ons vierkant uit.

  Ik ben altijd voorstander geweest van de mogelijkheid om vrijwillig uit het leven te kunnen stappen wanneer je dat wilt. Bij de oude Grieken en Romeinen was dat “normaal”: het was hun goed recht. De gelovigen zijn het gaan verbieden maar aangezien kerk en staat gescheiden zouden moeten zijn, moet dat verbod verdwijnen. Maar om dat nu net te doen als er steeds meer ouwetjes in steeds minder verzorgingstehuizen moeten die steeds minder geld krijgen? Dat wekt de indruk van een cynische bezuinigingsmaatregel. Opruimen die ouwe hap, spaart geld.

  En dat hergebruik heb ik ook altijd prima gevonden. Maar toch niet onder dwang? Want hou er wel goed rekening mee, weigerdwarsliggertjes, dat als jullie je uitschrijven, je ook geen reserve-onderdelen zult krijgen.

  Overigens wantrouw ik de overheid inmiddels zo diep, dat ik binnen de kortste keren een organenstroom zie ontstaan van het volk naar de elite. En omgekeerd een klein geldstroompje. Om te beginnen zal het over hooguit 10 jaar “vrije markt” gaan worden (veel beter en goedkoper, u kent het wel) en dan kunnen organen dus verhandeld worden. Degenen met geld zullen ze kopen en degenen zonder geld zullen ze verkopen. Het volk als onderdelen-magazijn voor de elite.

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // oktober 13, 2016 om 13:33 //

  Nou Edjan als “weigerdwarsligger” heb ik al aangegeven dat ik daar geen enkel probleem mee zou hebben, dan maar geen reserveonderdelen.

  Like

 10. Of hij organen zal achterlaten weet ik niet, wél een Nobelprijs. 😉

  Liked by 1 persoon

 11. @Edjan oktober 13, 2016 om 12:25 /

  De bewuste tweet:

  Liked by 1 persoon

 12. Republikein // oktober 13, 2016 om 14:04 //

  Dood is dood, en dan valt er niks te halen.
  Necrofilie vind ik vies.

  Liked by 3 people

 13. Dit hele plannetje is zeer zorgvuldig voorbereid enuitgewerkt om het vervolgens in verschillende fase’s naar voren te brengen.
  Eerst geld afpakken, buurtzorg verminderen en duurder maken, bejaardenhuizen sluiten, ze daar verder treiteren en ze vervolgens een oplossing aanbieden aan het uitzichtloze bestaan wat er dan nog rest.
  En dan even afwachten wie er ja of nee zegt.
  Doel bereikt.

  Like

 14. Elisabeth // oktober 13, 2016 om 14:09 //

  Mensen worden misleid dat er na hun dood organen worden verwijderd. Heb het vorig jaar met mijn tante mee gemaakt. Organen wegnemen na je dood kan dus niet omdat het niet bruikbaar is, simpel omdat het dan al dood is. Alleen levende organen kunnen worden gedoneerd, dus bij een nog levende donor die de medici hersendood hebben verklaard. Dit heb ik dus uit eerste hand van de medici die betrokken waren bij de hersenbloeding van mijn tante. Die in “leven” werd gehouden door machines. Veel mensen die hersendood waren verklaard en die toch weer bijkomen. Denk hier maar eens over na.

  Elisabeth

  Liked by 1 persoon

 15. Esperanza // oktober 13, 2016 om 14:11 //

  Maar even de naam corrigeren hierboven.
  En overigens geen gesol met lijken zonder nadrukkelijke toestemming.
  , https://youtu.be/AgAYRilUM38

  Like

 16. Republikein // oktober 13, 2016 om 14:15 //

  Gaat geld ook dood?

  Like

 17. Laat die reclame maar weg.
  Dat bespreekbaar maken zijn ze al mee bezig in Den Haag.
  En wat betreft je geld, dat hebben ze al voor je geregeld.

  Like

 18. Republikein // oktober 13, 2016 om 14:22 //

  Zo is het Bert, dat heb je goed onthouden, lol roflol!
  Cheers.

  Like

 19. Esperanza // oktober 13, 2016 om 14:25 //

  @Elisaneth

  Hoornvliezen en ook huid kan nog na dood van donor worden getransplanteerd.
  Is met onze toestemming gebeurd na overlijden van onze vader.

  Like

 20. @ Esperanza, dat zal misschien dan het enigste zijn.
  Ze hebben je toch echt veel liever op de tafel liggen op het moment dat je nog niet helemaal dood bent.

  Like

 21. Republikein // oktober 13, 2016 om 14:32 //

  Over de kip zonder kop zijn de meningen ook verdeeld.

  Liked by 1 persoon

 22. Ik ben helemaal niet achterdochtig of zo hoor.
  Maar zou dit hele verhaal niet schitterend passen in het idee over orgaan donatie en de handel daarin.

  https://www.security.nl/posting/488785/Ziekenhuizen+gaan+pati%C3%ABntengegevens+met+buitenland+delen

  Like

 23. Esperanza // oktober 13, 2016 om 14:40 //

  By the way, onze ouwe heer was bij leven brandweercommandant.
  Huid van een donor kan o.a; dienen als een tijdelijk biologisch verband, omdat het lichaam het transplantaat uiteindelijk zal afstoten. Afweeronderdrukkende middelen worden bij mensen die ernstige huidwonden hebben niet gebruikt, omdat deze patiënten al een verminderde afweer hebben tegen infecties.
  Huid van overleden donoren kan worden opgeslagen in een huidbank.

  Like

 24. Esperanza // oktober 13, 2016 om 14:48 //

  @BertG

  Dat organen ook te gelde kunnen worden gemaakt ligt voor de hand.
  Termen als het ‘oogsten’ van organen en orgaan’bank’ spreken voor zich..

  Like

 25. Als ik een orgaan donatie kan weigeren met als enigste uitzondering dat ze mijn huid afstropen en aan mijn ogen gaan zitten peuteren NA mijn dood, dan zou ik daar geen enkel probleem mee hebben.

  Like

 26. Esperanza // oktober 13, 2016 om 14:57 //

  Er bestaan twee soorten orgaandonatie: heartbeating donatie en non-heartbeating donatie. Heartbeating donatie wil zeggen dat een donor hersendood is met een intacte circulatie (de donor wordt dus beademd op een intensive care). De circulatie wordt pas stop gezet na de donatieprocedure. Omdat de functie van de organen bij heartbeating donoren intact is heeft deze vorm van orgaandonatie de voorkeur boven non-heartbeating donatie.

  Bij een Non-Heartbeating donor is de donor overleden. Er is geen circulatie.
  Na het stoppen van de circulatie is de tijd waarin organen geschikt zijn voor donatie beperkt. Onder de juiste omstandigheden kunnen de nieren bijvoorbeeld maximaal 2 uur zonder circulatie. Bij de overige organen is deze periode 1 uur.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Donor_(geneeskunde)#Donatie_van_een_persoon_die_overleden_is

  Liked by 1 persoon

 27. Beste beheerders, is dat nou echt niet te veranderen, dat, Je vind dat leuk.
  In dat vind ik goed of waardevol of weet ik veel waar in.
  Ik vind niet alles leuk, maar ik heb geen keuze hierin.

  Liked by 1 persoon

 28. Elisabeth // oktober 13, 2016 om 15:28 //

  Ik reageerde alleen op de orgaandonors omdat ik het persoonlijk mee maakte dat het heel anders is dan men ons voorhoud. Over de menselijke maat hier, dacht dat het toch allang duidelijk is dat die niet bestaat. Vroeger al niet en tegenwoordig ligt het er duimendik op dat het om de centen gaat. Het koninkrijk der Nederlanden is een handelsfirma, niet meer en niet minder. Het handelswaar van deze firma is het volk. Wat die politieke partijen betreft zijn het in mijn ogen jan klaasens en katriens die poppenkast spelen voor vermaak, doch in dienst zijn van degenen die het voor het zeggen hebben.

  Elisabeth

  Liked by 2 people

 29. D66 is onder het juk van Alexander P. verworden tot een semi fascistoïde partij.

  Like

 30. @ BertG. // oktober 13, 2016 om 15:01

  Nee helaas, kan niet.

  Like

 31. Republikein // oktober 13, 2016 om 18:19 //

  Technisch gezien, het zal wel.
  Toch heeft Bert een punt, wat niet kan gaat niet door.
  K heb meer verstand van bier en tabak.

  Like

 32. Ik heb tabak van bier, drink alleen nog maar wijn.

  Like

 33. Van denken krijg ik een zere kop. Ik kijk liever televisie. Zit ik te kijken: op 4 kanalen schieten ze mekaar verrot om iets wat ik niet begrijp en op 12 (zegge: twaalf) kanalen propaganda. Heilig verontwaardigde dames en heren spuwen op de SP dames die het gewaagd hebben te zeggen dat onze ouwetjes slecht behandeld worden, daar depri van worden en dat nu de overheid uit kostenoverwegingen ze wel wil “helpen”. Met euthanasie.

  Gelukkig zijn de Rolling Stones op de radio. (you’re two thousand lightyears from home)
  Verder komt de zin van een van de dames die Trump heeft aangeklaagd: “My god, he was like an octopus, hands all over the place” uit een elpee van Lou Reed: White light, white heat, The Gift.

  Maar vreest niet, lieve mensen, op de radio nu ook propaganda.

  Like

 34. Klinisch dood wordt bepaald door een EEG daarna mag er gesneden worden (bloedcirculatie wordt kunstmatig in gang gehouden, rondgepompt). Hierbij worden grote organen als lever, nieren evt.hart, longen eruit gehaald, meestal nieren omdat de vraag en wachtlijst van mensen die gespoeld moeten worden zeer hoog is. Donatie wordt vaak met klem gevraagd gezien bovenstaande en vaak ook in omstandigheden die voor familie slecht uitkomen (bericht van ongeluk/traumatisch ongeval of aneurisma = gesprongen aorta of in de hersenen slagader die is gesprongen met acute dood), verwerken van bericht en nog helemaal niet klaar op de vraag of er donatie mag plaatsvinden. Dit is het dilemma voor veel families. Is van te voren ruimschoots vastgelegd is er vaak geen dilemma. Met huidige vraagstukken is met deze regering niet te zeggen of alles integer geregeld gaat worden. Het neigt naar meer druk van bovenaf om aan de vraag te kunnen voldoen. Maar dit is mijn persoonlijke mening.

  Liked by 1 persoon

 35. Like

 36. Like

 37. Tijl Uylenspiegel // oktober 15, 2016 om 00:24 //

  Dat is pas echt griezelig Greengo 22.49, om te beginnen kan een leidinggevende letterlijk alles zien wat een werknemer doet, hoe vaak hij naar het toilet gaat of naar een afdeling waar hij niks te zoeken heeft, hoelang hij lunchpauze houd en god weet wat nog meer. Daarbij kun je niet weten wat die geïmplanteerde chip nog meer aan informatie verzend en aan wie. Wie zegt dat er buiten het pand van Walmart geen ontvangers staan die registreren of je naar de kroeg gaat of naar een voormalige vriendin waar je op gezette tijden nog mee de koffer induikt. Brrrrrr!

  Like

 38. Ho ho ho.

  Rond 5.50 gaat het over RFID chips. En zomaar out of the blue worden die geïnjecteerd. Ja RFID is in opkomst, als het alarm afgaat als je met spulletjes proletarisch naar buiten wandelt, als je contactloos betaalt. En ja, er zullen machthebbers zijn die er van smullen om het te injecteren. Maar ze laten hier een injectie zien en maken op generlei wijze aannemelijk dat er RFID geïnjecteerd is.

  Bullshit detector gaat rinkelen hier.

  En het laatste argument, wat je moet lezen, wat ze niet uitspreken, maar ze laten het lang genoeg in beeld.

  “waarom zouden ze goedkopere papieren barcodes vervangen door RFId?”

  Allereerst is het een vraag en geen argument. En na de rest van het filmpje is de bedoeling dat je het antwoord zelf invult, maar het is vast niet de bedoeling dat je invult: Omdat je met RFID je spullen veel beter kunt ‘tracken’. want dat is natuurlijk zo.

  Ik wil best geloven dat ze er op uit zijn de mensheid te ‘taggen’. Maar dan moet je niet met dergelijk amateuristische filmpjes komen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: