Nieuw

Als de jeugd ‘genoeg heeft van de zwartjes’

Varkenskoppen bij asielzoekerscentra, vluchtelingenhaat op Facebook, een groeiende intolerantie in de klas. Radicalisering is een groeiend probleem, constateert Statenlid Jan van de Ven, en met name de jeugd is daar vatbaar voor. Député Marleen van Rijnsbergen (SP) deelt zijn zorgen, en gaf opdracht aan Jongeren Netwerk Limburg om een project op te zetten met als doel radicalisering onder jeugd aan te pakken.

Lees het nieuws hierover op 1Limburg.nl

Op het mbo in Kampen leidde de actualiteit met de aanzwellende stroom vluchtelingen afgelopen september tot verhitte discussies tijdens een les burgerschap. De docent probeerde de studenten kritisch te laten nadenken, maar hun angst en onzekerheid belemmerden hen. Een leerling stelde: ‘De bijbel roept niet op tot geweld, de islam wel’. Een ander waarschuwde: ‘Nederland raakt overvol’. En hij wist zeker: ‘Buitenlanders hebben het beter dan wij, waarom kunnen we ze niet terugsturen?’ De docent wilde dat de leerling preciezer was: ‘Wie bedoel je dan exact?’ De leerling besloot: ‘Degenen die niet in Nederland zijn geboren moeten terug’.

Verder lezen : http://www.limburger.nl/cnt/dmf20161011_00025402/als-de-jeugd-genoeg-heeft-van-de-zwartjes?utm_source=1limburg&utm_campaign=redactionele_verwijzing&utm_medium=article_link&utm_content=Zorgen%20over%20toenemend%20rechts-extremisme%20onder%20jongeren

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Als de jeugd ‘genoeg heeft van de zwartjes’

 1. Wat anders kan je verwachten met regeringen die dit zelf in gang gezet hebben? De linkse zaadnekken zouden zich beter kunnen inzetten de oorzaken te bestrijden ipv nieuwe nietszeggende projecten op te zetten. Maar ja, de belastingbetaler moet de rekening toch betalen.
  Zoals Margareth Thatcher ooit heeft gezegd… Socialisten zijn meesters in het uitgeven van andermans geld…… Totdat het op is natuurlijk. Dat dan weer wel…

  Like

 2. De SP 🙂
  Ja we zien de problemen en blijven de problemen in de zorg o.a. goed in de gaten houden.
  Als men de SP blijven zien hoe “de SP” de problemen goed in de gaten houdt,
  dan moet men wel in de gaten hebben,
  dat de SP het goed in de gaten heeft.
  Natuurlijk moet men niks van de SP verwachten, dat heeft men inmiddels goed in de gaten!

  Like

 3. ieznogoedh // oktober 15, 2016 om 07:01 //

  Tsja, dan zijn er dus toch ook nog Nederlandse kinderen die nu al blijk geven van een goede kijk op het immigratievraagstuk. Laten we hopen dat DIE jeugd de toekomst heeft.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: