Nieuw

Wij moeten ons schamen

Tenminste als we de Turken in ons land moeten geloven! Waarom? Nou ze voelen zich namelijk ‘niet gehoord’.

Ja daar bent u even stil van hè? Ja ik ook moet ik bekennen. Wat een schande dat wij Turken het gevoel geven niet gehoord te worden!

Geen moment dat het in die platte achterhoofden opkomt dat de oorzaak daarvan bij henzelf ligt. Nee het is een stuk makkelijker om de schuld buiten jezelf te leggen, er gemakshalve even vanuit gaande dat er een probleem is. Als het al een probleem zou zijn dan is het toch dat Turken zichzelf zelfs na decennia lang hier gewoond en gewerkt hebben nog altijd Turk voelen. Dat Turken zelfs na decennia nog nauwelijks de taal machtig zijn, dat Turken daar ook geen moment moeite voor doen, dat ze het liefste in een buurt wonen waar heel veel ander Turken wonen, dat Turken naar een moskee gaan waar uitsluitend Turks gesproken wordt.

Laat ik mij dus eens richten tot de Turkse lezers en lezeressen van deze site….

Weet u meneer of mevrouw Turk, u gedraagt zich na decennia lang hier te hebben gewoond en gewerkt, na jarenlang optimaal gebruik/misbruik van onze sociale verworvenheden te hebben gemaakt, nadat uw kinderen er blijk van gaven niet mee te kunnen komen in een westerse maatschappij en massaal voor een leven in de marge kozen gedraagt u zich nog altijd als een toerist. U heeft er blijk van gegeven niet voor een nieuw vaderland te hebben gekozen, u heeft geprobeerd uw land te exporteren, u heeft geprobeerd uw cultuur aan de oorspronkelijke bewoners hier op te dringen. Kennelijk vond u die beter dan wat u aantrof.

En langzaam maar zeker dringt het nu tot die botte hersenen van u door dat wij daar niet van gediend zijn, wij zijn het namelijk niet met u eens, sterker nog wij vinden uw cultuur, voor zover daar al sprake van is, ver minderwaardig aan de onze. Wij stellen het ook niet op prijs dat u ervoor kiest om zelfs na decennia nog altijd in de klederdracht van uw verre voorouders rond te banjeren. U heeft er niet voor gekozen om Nederlander onder de Nederlanders te worden, u heeft ons land niet omarmd als uw nieuwe vaderland, u heeft ervoor gekozen om te proberen vast te houden aan uw armzalige cultuur. Dan moet u ook niet verbaasd zijn als Nederlanders dan op hun beurt vinden dat als u alles uit uw vaderland zo fantastisch vind het tijd is om terug te keren. In Turkije bent u uiteindelijk onder gelijkgestemden, mensen die dezelfde als religie verkleedde ideologie aanhangen. Het wordt, vinden wij, tijd dat u een keus maakt, blijft u Turk of wordt u Nederlander, het paspoort heeft u al maar aangezien u ook nog een Turks paspoort bezit hebben wij er geen probleem mee als u het onze inlevert. Even goeie vrienden, nou ja dat moet u niet te letterlijk nemen hoor, dat is een uitdrukking. En uiteindelijk heeft u ervoor gekozen om geen vrienden te worden ondanks de vele handreikingen die daartoe zijn gedaan want weet u al die uitkeringen, al die subsidies waar u zo veelvuldig gebruik van maakte die werden opgehoest door hardwerkende Nederlanders. En dat terwijl u niet of nauwelijks daaraan heeft bijgedragen noch de intentie heeft dat ooit te gaan doen.

En inderdaad, wij Nederlanders moeten ons diep schamen. Schamen dat onze politici hebben toegestaan dat uw overheid hier moskeeën mocht bouwen met imams die opgeleid waren in Turkije, die elke week een door Turkije geschreven ‘preek’ voorlezen. Schamen dat wij het hebben toegestaan dat u alles in het werk kon stellen om uw oorspronkelijke cultuur te behouden zonder dat wij daar grenzen aan stelden. Schamen dat wij het hebben toegestaan dat u uw regionale oorlogen tegen minderheden in uw thuisland naar hier hebt kunnen exporteren. Zelfs het nakomen van Artikel 1 van onze grondwet was al teveel gevraagd, Alevieten, Koerden, Armeniërs en andere minderheden waar wij nog nimmer van gehoord hebben worden door u gediscrimineerd dat het een lieve lust is. Maar o wee als u een keer het waanidee heeft gediscrimineerd te worden, dan is Leiden in last!

Weet u het merendeel van de Nederlanders heeft het wel zo’n beetje gehad met de Turken en de Marokkanen die hier naartoe kwamen omdat ze in eigen land geen menswaardig bestaan op konden bouwen. U heeft hier een meer dan ruimhartige kans gekregen en u hebt die niet genomen. Dat is niet erg hoor, wij zijn daar niet boos om, wij willen alleen graag dat u daar dan ook de consequenties aan verbind, ga terug naar dat prachtige land van u, bid voor ons part twintig keer per dag, geniet van het gejammer uit minaretten, ga gezellig zondags naar een steniging of een afranseling, geniet van de hitte, bouw huizen van kamelenstront, huw je minderjarige dochter uit aan een neef van middelbare leeftijd maar val ons er niet meer mee lastig.

Weet u, wij hebben u namelijk wel gehoord maar het beviel ons gewoon niet, wij hebben namelijk een heel andere kijk op mensenrechten, wij vinden man en vrouw wel gelijkwaardig, wij vinden religie een bijzaak en geen hoofdzaak. Wij vinden de cultuur waar u zo trots op schijnt te zijn minderwaardig en aangezien we het op dat punt nooit met elkaar eens zullen worden is het beter afscheid te nemen, pak de hele handel die je hier bij mekaar hebt gescharreld op, laad het in die overjarige Mercedes en vertrek met de Noorderzon, wij zullen u uitzwaaien goed?

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (471 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

27 Comments on Wij moeten ons schamen

 1. Hun aanwezigheid hier bij ons is regelrecht tegen de 10 Geboden Exodus 20 vers 1-26.

  Like

 2. Ik probeer soms wel eens om een simpel fiets onderdeeltje te halen bij de Turkse fietsen handel hier vlak bij.
  Ik ben nou eenmaal te lui om een heel eind verder weg te fietsen voor een ventieltje.
  Maar het blijft handen en voeten werk om ze uit te legen wat je nou precies bedoeld, ondanks dat deze zaak hier al 25 jaar zit.
  Ze overleggen dan verder in het Turks over wat ik nou precies bedoel.
  Dan heb je toch iets niet goed begrepen.

  Liked by 1 persoon

 3. Man flikker toch op met je 10 geboden verhaaltje, sterf of zo een keertje.
  Daar doe je mensen een groot plezier mee.

  Like

 4. Als er mensen in de buurt van Dordrecht wonen, ik geef ze graag het adres van luckybee, om ze pc kort en klein te slaan.
  Ik heb ze adres al eens bij Bron geplaatst.
  Ik woon helaas zo’n 150Km daar vandaan, anders had ik ’t allang zelf gedaan.

  Liked by 2 people

 5. mamaamanda89 // oktober 11, 2016 om 15:06 //

  Ik ben trots op onze multiculturele samenleving en ik vind dat integratie van beide kanten moet komen om elkaar beter te brgrijpen en hetzelfde geld voor respect.
  Respect voor onze cultuur en ook die van hun.
  Zolang ze weten dat ze in Nederland zijn en weten dat wij dingen anders doen en velen van ons een ander geloof aanhangen en dat respecteren zijn ze van harte welkom!

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2016 om 15:07 //

  Ik was een poosje geleden op zoek naar stoffeerders naalden, je weet wel die kromme dingen. In mijn onschuld dacht ik dat oa. even te vragen bij een Turkse kleermaker. De man verstond me echter niet, ik hem ook niet maar dat terzijde, ik heb het nog met handen en voeten geprobeerd, wijzen naar een naald en dergelijke maar helaas hij had nog niet het begin van een idee waar ik het over had, net zo min als dat ik verstond wat hij brabbelde. Minderheid in eigen land was zelden zo dichtbij.

  Liked by 1 persoon

 7. Al iemand de tekst gelezen die ze bij haar avatar heb staan?
  Klik op het plaatje. “one love alluha akbar” .

  Liked by 2 people

 8. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2016 om 15:12 //

  mamaamanda. Ik verafschuw de ons ongevraagd opgedrongen multiculturele waanzin en weiger respect te hebben voor een cultuur die ver minderwaardig is aan de onze. Het is geen verrijking maar een verarming. Als daar bovenop de nieuwkomers keer op keer laten blijken dat ze onze cultuur verafschuwen dan wordt het tijd een verplichte keus voor te leggen, of je past je aan of je vertrekt, meer smaken zijn er niet.

  Liked by 2 people

 9. Je bent een Calais sletje of niet natuurlijk, mamaamanda89 .
  Daar moet je wat voor over hebben tenslotte.

  Liked by 1 persoon

 10. Weet je wat mohammedanen met jouw multicultuur doen mamaamanda van 89

  Liked by 1 persoon

 11. mamaamanda89 // oktober 11, 2016 om 15:06 //
  Dommemuts89. Zo mag ik je toch wel noemen?
  De multiculti samenleving heeft haar langste tijd gehad. Hoera roepen nu de dommertjes. En weet je ook waarom de multiculti samenleving haast voorbij is? Omdat de samenleving binnenkort geheel mohammedaans zal zijn. M

  Like

 12. Goed geschreven artikel (vóór ik het vergeet). Chapeau (petje af).

  Liked by 1 persoon

 13. Maar als er inderdaad een zakelijke deal achter die reusachtige import zit, als we inderdaad aan de meestbiedende (Saoedi-Arabië) verkocht zijn, dan zal die import natuurlijk gewoon verder gaan. De no-go-areas zullen groter en talrijker worden. Daar zullen de mohammedanen wachten op het signaal om hier de zaak over te nemen. Hun broedmachines zullen er weldra voor zorgen dat ze ons in aantal zullen evenaren. Misschien hoeven ze nog geen schot te lossen.

  Onze omgekochte politici maken het volk wijs dat het uit naastenliefde is. Ze spreken over “vluchtelingen”, en als het fout gaat over “criminelen” en “verwarde mannen”.

  Nog 5 – 10 jaar, dan hebben we weer een mono-cultuur: de mohammedaanse!

  Like

 14. @ mamaamanda89

  De islam verdient geen respect. De islam verdient grote minachting. Vooral van vrouwen.
  Die door de islam als minderwaardig dan mannen worden gezien.

  Liked by 1 persoon

 15. Nederland, een niet erg lekker klimaat.
  Een kleine oppervlakte. Turkije een beter klimaat.
  Een grotere oppervlakte en waar het paradijs moet zijn voor islamietjes.
  Dus wat doen ze hier.
  Vluchten voor de idiotie van hun leiders, vluchten omdat ze niet alles krijgen,
  Zie de Treitervloggers van Zaandam, die verstopt achter een zonnebril bij Pauw op 08-09-16 zendtijd kregen, die Ismail “liggen”!
  Dat commando heeft hij vast zo vaak gehoor, dat’ie zichzelf zo is gaan noemen.
  Liggen heeft’ ie misschien een beetje aangepast, of zijn Nederlands is niet zo goed, dat hij er ligun (lig-gun) van heeft gemaakt
  Waarom leeft dat in Nederland, omdat het op de Turkse keien geen leven heeft.
  Al lang gestenigd was omdat het ongesluierd met een ander gezien was.
  Als wij Nederlanders moeten schamen is dat voor de VARA, voor landverraders als Jeroen Pauw die van onze belasting centen zendtijd besteden aan deze fascisten.
  Het wordt hier in Nederland steeds onprettigger, maar het is niet zo dat wij kunnen vluchten naar die Turkse keien.
  Ze zijn zo achterlijk dat ze zich niet beseffen dat als ze er hier zo’n zooitje van maken als ze van hun allah-land maten, dat ze dan nergens meer naartoe kunnen rennen.
  Buiten hun grote bek en hun achterlijkheid hebben ze geen enkele kwaliteit om iets op te bouwen!
  Ze kunnen alleen maar vernielen en zijn te stom dit te beseffen.
  Dus toekomst hebben ze niet, wat ze zich verdomd goed beseffen.
  Daarom zijn ze zo gefocust op het hiernamaals.

  Liked by 3 people

 16. De VS en hun bondgenoten begonnen na WWII “een wereld zonder muren”, zoals zijn dat noemden, te bouwen. En ze zijn al een heel eind op de goede weg.
  Het begon met het organiseren van arbeidskrachten uit west-Europese landen richting Amerika, Canada, Australië. En direct daarna hadden diezelfde landen plotseling handen tekort om het werk te doen en daar kwamen ze. Turken en Marokkanen om het land te redden.

  Globalisering moet ervoor zorgen dat Amerika over de economie en de politiek van hun bondgenoten kan blijven heersen. En vooral voor het rendement dat daaruit voortvloeit.

  Oh nee, het waren geen bevrijders. Het waren de heersers die organiseerde, manipuleerde, en financierde.
  https://translate.google.nl/translate?sl=auto&tl=nl&u=http%3A//svpressa.ru/war/article/13438/

  Like

 17. ieznogoedh // oktober 11, 2016 om 16:34 //

  Ach, ze voelen zich niet gehoord. Gelukkig dat ze dat nu eens zeggen.
  Ik begreep al nooit waarom allahtonen nooit met een normaal stemvolume praten maar eigenlijk altijd schreeuwen (net als in veel tekenfilms en, niet te vergeten, nogal wat reclames, presentatoren van muziekvideos etc.) .
  Tja, als je niet gehoord wordt, dan moet je je volume bijstellen.
  Weer wat geleerd.
  Elke dag leer je iets in het leven.

  Like

 18. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2016 om 17:11 //

  Schreeuwen is tegenwoordig de norm. Kijk maar naar Paul de Leeuw of Jandino, het lijkt wel een uitzending voor doven en slechthorenden.

  Like

 19. Claudia M. // oktober 11, 2016 om 18:48 //

  Het is volgens mij iets moslimachtigs de schuld altijd bij de ander neer te leggen. Ze zijn zelf nooit fout en dat is niet iets specifieks Turks.

  mamaamanda89 // 15:06
  Ik was ook ooit trots op onze samenleving, of deze multiculti was weet ik niet, want mijn Indonesische vrienden, heb ik nooit als multiculti gezien dit zijn Nederlanders. Ik heb ook een Turkse vriendin, maar die is niet (goed) gelovig, ook haar beschouw ik als Nederlandse. Trouwens ze heeft een je reinste Utrechts “dialect”… Ook mijn Surinaamse vriendin heeft niets uitstaande met buitenlander voor mij. Al deze mensen doen gezellig mee!

  Kom je echter in aanraking met echte moslims, dan wordt het een heel ander verhaal. De koran stelt hun ver boven ons (wij: honden, varkens en zelfs onmensen). In datzelfde boekje staat letterlijk dat zij, op alle geboden manieren, werelddominantie moeten bewerkstelligen.

  Dat is geen multiculti dat is veroveringsdrang, vormt een parallelle samenleving en dit is overal in Europa gaande. Die no-go zone’s vallen niet uit de lucht. Islam verovert ons momenteel door ons te overspoelen met moslims, hun uitgebreide gezinsherenigingen, ongebreidelde geboortes en voortdurende dwang om alles, maar dan ook alles, uit de moslimhoed, maar te moeten accepteren. Wij en wat wij willen, wordt aan alle kanten onder het tapijt geveegd!

  Liked by 2 people

 20. Claudia M. // oktober 11, 2016 om 19:01 //

  @Tijl, waarom bestel je stoffeerder naalden niet via het Internet, gaat veel makkelijker. Met een beetje zoeken veelal ook goedkoper en gewoon in je brievenbus.

  OT, uitstekend stuk, vijf sterren en ik onderschrijf uw schrijfsel bij dezen bijzonder graag. U verwoord datgene wat ook ik denk!

  Like

 21. delamontagne // oktober 11, 2016 om 20:43 //

  BertG. // oktober 11, 2016 om 14:55 //
  Meneer “Harry” woont er niet zo heel ver vandaan.
  Maar waarom maak je je zo druk over die “geloofsverkondigers”!
  Laat toch lu..en.
  BertG. // oktober 11, 2016 om 15:10 //
  Bekeerlingster, die zijn het ergste.

  Like

 22. delamontagne // oktober 11, 2016 om 20:57 //

  Claudia M. // oktober 11, 2016 om 18:48 //
  Helemaal mee eens. Maar helaas zoals ,t spreekwoord zegt:”De goeden moeten met de kwaden lijden”.
  En het is nu eenmaal zo dat als je van buiten NL komt en een “kleurtje” hebt, je al bij voorbaat…………, wel enfin dat is duidelijk.
  Ik heb nooit onderscheid gemaakt tussen kleur of ras, maar als je je blijft afzetten tegen ,t land waarin je woont, moet je opr………….[Ruttes taal.]
  Er zijn echt wel landen waar verschillende etniciteiten samengaan, Brazilië.
  Maar daar zijn nauwelijks muslims, wel verschillende……………..
  http://us.123rf.com/450wm/andreypopov/andreypopov1502/andreypopov150200369/36498120-gelukkig-multi-etnische-groep-mensen-die-zich-voor-brazili–vlag.jpg?ver=6

  Like

 23. Tijl Uylenspiegel // oktober 11, 2016 om 22:52 //

  Nee Claudia ik wist helemaal niet dat die dingen moeilijk te vinden zijn maar ik wist ook niet goed waar te zoeken, ik was eerst naar een zaak van Roobol geweest maar zoals gebruikelijk springt de ‘verkoper’ van die zaak gelijk bij binnenkomst in je nek en bijna altijd zegt hij dat hij dat niet verkoopt, het is onbegrijpelijk dat die man ooit iets verkoopt maar goed dat is mijn zaak niet. Daarna was ik naar de schoenmaker gegaan aan de overkant en die verwees mij naar de markt en tenslotte kwam ik voorbij de kleermaker en dacht wat kan mij gebeuren ik probeer het eventjes.

  Like

 24. @ delamontagne // oktober 11, 2016 om 20:43 ,
  Waarom ik mij zo druk maak?
  Ze hebben mijn familie uit elkaar gesloopt. Ik kan ze niet zien of luchten meer.

  Like

 25. Republikein // oktober 12, 2016 om 00:19 //

  Ik zie er vaak uit als een Turk.
  Ik leef erg gezond, dat is dus verklaard..
  Teveel geneukt, ook dat nog.

  Het leven is kut, was kut en zal altijd kut blijven.

  Like

 26. Duchesne // oktober 12, 2016 om 13:02 //

  We keep giving candy and more candy and more candy to people who constantly want to annihilate us. It’s over.

  Like

 27. Republikein // oktober 12, 2016 om 14:00 //

  Er hangt een druppel aan m’n neus, haal jij h’m er ff af, je staat er dichter bij dan ik.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Wij moeten ons schamen – Maatschappelijke (r)evolutie
 2. WIJ MOETEN ONS SCHAMEN! | eunmask

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: