Nieuw

Opa en oma in het vervolg nog maar 1x per maand douche : Nog intensievere begeleiding statushouders in Arnhem

Arnhemse asielzoekers met een verblijfsvergunning (statushouders) gaan eerder, intensiever en langer begeleid worden. De gemeente gaat teams maken die statushouders begeleiden op het gebied van zorg en werk. 

„We willen dat nieuwe Arnhemmers snel een bijdrage gaan leveren aan de stad”, zegt wethouder Vluchtelingenbeleid Anja Haga. „Dat is goed voor henzelf. En ook voor de stad. Om geen tijd te verliezen is in Arnhem gekozen voor een nieuwe aanpak van statushouders, waarbij zowel diensten binnen de gemeente, als externe partners betrokken zijn.”

Uitbreiding
In de teams zitten ambtenaren en medewerkers van vluchtelingenwerk. Woningbouwcorporaties en vrijwilligersorganisaties zoals Arnhem voor Vluchtelingen worden nauw betrokken. De begeleiding vanuit Vluchtelingenwerk wordt uitgebreid van acht naar achttien maanden en kan nu al in de opvang beginnen. Dat geldt voor statushouders die nog in een opvang wonen maar wel aan Arnhem zijn gekoppeld.

verder lezen : http://www.gelderlander.nl/regio/arnhem-e-o/arnhem/intensievere-begeleiding-statushouders-in-arnhem-1.6499413

Doe mee met 7.636 andere volgers

About Bolo (1842 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Trackback / Pingback

  1. Intensievere begeleiding statushouders in Arnhem | E.J. Bron

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: