Nieuw

1 op de 5 moslims heeft begrip voor IS

Eén op de vijf moslims in Vlaanderen en Brussel heeft begrip voor Islamitische Staat (IS) en haar manier van actievoeren. Dat blijkt uit een enquête van VTM NIEUWS en HUMO. Opvallend: het meeste begrip oogst IS bij oudere moslimmannen in Vlaanderen. Uit de enquête blijkt ook dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat niet-moslims te weinig begrip hebben voor moslims.

In september 2016 lieten VTM NIEUWS en HUMO iVox een representatief staal van 500 moslims uit Vlaanderen en Brussel ondervragen, tussen 15 en 55 jaar oud en van Noord-Afrikaanse of Turkse origine. Meest opvallende resultaat: twintig procent van de ondervraagden heeft begrip voor IS. Zestien procent zou geradicaliseerde jongeren ook niet aangeven bij de politie.

VTM >>

Doe mee met 7.639 andere volgers

About Fubar (5090 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: