Nieuw

1 op de 5 moslims heeft begrip voor IS

Eén op de vijf moslims in Vlaanderen en Brussel heeft begrip voor Islamitische Staat (IS) en haar manier van actievoeren. Dat blijkt uit een enquête van VTM NIEUWS en HUMO. Opvallend: het meeste begrip oogst IS bij oudere moslimmannen in Vlaanderen. Uit de enquête blijkt ook dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat niet-moslims te weinig begrip hebben voor moslims.

In september 2016 lieten VTM NIEUWS en HUMO iVox een representatief staal van 500 moslims uit Vlaanderen en Brussel ondervragen, tussen 15 en 55 jaar oud en van Noord-Afrikaanse of Turkse origine. Meest opvallende resultaat: twintig procent van de ondervraagden heeft begrip voor IS. Zestien procent zou geradicaliseerde jongeren ook niet aangeven bij de politie.

VTM >>

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7145 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: