Nieuw

Franse politie houdt 15.000 radicale islamieten in de gaten, waaronder 2000 kinderen

De Franse politie zegt dat er bijna 15.000 radicale islamieten op hun ‘watch-list’ staan, waaronder 2000 kinderen.

Het is erg verontrustend zeggen ze, ‘dat ze een bedreiging vormen voor de hele gemeenschap’, na de reeks van aanslagen die Frankrijk reeds getroffen heeft de afgelopen tijd.

Volgens het zondagse nieuwsblad Le JDD, is het jongste van de 1,954 kinderen op de lijst pas 11 jaar oud.

Franse autoriteiten begonnen mensen te volgen op een database in maart 2015 na de aanval op Charlie Hebdo en een Joodse supermarkt in januari van dat jaar, waarbij 17 mensen omkwamen.

Naamloos.png

Dat kon echter niet voorkomen dat er in november van dat jaar weer een reeks van moslimaanslagen plaatsvond in Parijs, waarbij 130 mensen op een gruwelijke wijze geslacht werden. En dat er op de nationale feestdag in Nice dit jaar 84 mensen omkwamen door het geïmporteerde islamitische geweld.

Naamloos.png

Er hebben in totaal 21 mohammedaanse terreuraanvallen plaatsgevonden sinds december 2014 in de Franse Republiek, wat geleid heeft tot woede en boosheid onder de bevolking tegen het beleid van de socialistische crimineel François Hollande.

Nu zeggen de bijzondere opsporingsdiensten dat minstens 4000 van deze cultuurverrijkers een zodanig groot gevaar voor de samenleving vormen dat zij op een dagelijkse basis in de gaten gehouden moeten worden door het ‘Directorate of Internal Security’.

De autoriteiten zeggen dat de meesten die op deze lijst staan in de zogenaamde no-go-zones leven aan de rand van de grote steden.

Naamloos.png

De meerderheid zijn mannen tussen de 18 en 25 en zouden psychologisch niet helemaal in orde zijn. De meeste van de kinderen die in de gaten gehouden worden zijn meisjes.

De Franse minister van binnenlandse zaken, Bernard Cazeneuve, weigert de lijst met namen door te geven aan de gemeenschappen waar deze radicalen wonen, omdat dat tegen de grondwet zou zijn.

Hij geeft wel toe dat er sinds januari 355 mensen gearresteerd zijn op verdenking dat ze te maken hebben met terreurnetwerken. Hij heeft de verdachten anonimiteit gegarandeerd tot na afloop van hun proces.

Naamloos.png

bron

Hij zei: “We moeten een manier vinden om de burgemeesters te betrekken bij het proces van deradicalisatie op een zodanige wijze dat het niet de effectiviteit van de veiligheidsdiensten hindert.

“We kunnen niet individuen opsluiten die nog geen misdaad begaan hebben alleen maar omdat ze onze aandacht getrokken hebben, dat is niet effectief en tegen de grondwet. (we wachten netjes tot ze een aanslag gepleegd hebben).

De beslissing om de lijst geheim te houden wordt zwaar bekritiseerd door de conservatieve burgemeester van Evreux in Normandië.

Naamloos.png

Het was in die regio, in juli, dat de bejaarde katholieke priester Jacques Hamel geslacht werd op het altaar gedurende de mis door twee personen die bekend waren bij de autoriteiten en op de lijst stonden

In september eiste Guy Lefrand dat de veiligheidsdiensten de namen geven van bekende geradicaliseerden die in zijn stad wonen.

Hij fulmineerde: “Frankrijk leeft onder een noodtoestand en het is de plicht van de staat om ons de namen te geven van hen die op de ‘S’ lijst staan.”

“Als de staat die informatie niet wil geven, dan eis ik dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en deze mensen uit mijn stad verwijderen”.

Bron: http://www.express.co.uk/news/world/719204/French-terror-police-say-15-000-Islamic-radicals-including-2-000-CHILDREN-on-watch-list

Opmerking: de vertaling is niet helemaal letterlijk en zo hier en daar, in het middenstuk voornamelijk, wat ingekort, Fub.

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Franse politie houdt 15.000 radicale islamieten in de gaten, waaronder 2000 kinderen

  1. Wordt het niet eens tijd om actie te gaan ondernemen. In de gaten houden is leuk en kost kapitalen voor de belastingbetalers. Ze moeten de wet veranderen zodat je dat volk preventief kunt gaan ruimen want de volgende grote klap kan nooit lang meer duren. En dan zijn ze allemaal weer verbijsterd. Wat hebben ze toch aangehaald door dat volk toe te staan.

    Like

  2. Tijl Uylenspiegel // oktober 9, 2016 om 23:26 //

    Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik niet langer optimistisch ben voor de nabije toekomst, ik heb altijd gedacht dat de echte ellende me bespaard zou blijven en dat de werkelijk grote problemen pas zouden komen nadat ik de pijp uit zou zijn. Het lijkt erop dat die gedachte te optimistisch was, en er zijn momenten dat ik denk dat we de strijd al verloren hebben nog voordat die goed en wel begonnen is als die al ooit begint. Het lijkt er eerder op dat de bevolking van Europa het weliswaar met lede ogen aanziet maar geen serieuze tegenstappen ondernemen. Het verzet begint wel te groeien maar het is te weinig en te laat. Wilders gaat in eigen land wel een behoorlijke zetelwinst behalen maar onvoldoende om regeringsdeelname af te dwingen, Marine le Pen gaat groot worden maar wordt geen president, de AfD groeit gestaag maar te langzaam. Nee wir schaffen es nicht, bij lange na niet.

    Liked by 2 people

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Franse politie houdt 15.000 radicale islamieten in de gaten, waaronder 2000 kinderen | E.J. Bron
  2. Franse politie houdt 15.000 radicale islamieten in de gaten, waaronder 2000 kinderen - Ik zeg NEE tegen EU

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: