Nieuw

Ex-generaal die in Calais protesteerde oneervol ontslagen door Vreemdelingenlegioen

Herinner u de verboden betoging van 6 februari in Calais. De manifestatie kreeg veel media-aandacht omdat Christian Piquemal, een op rust gesteld 4-sterren generaal van het Vreemdelingenlegioen, eraan had deelgenomen (lees hier). Het was waarschijnlijk geleden van de strijd voor Frans Algerije dat er zich nog hogere officieren met maatschappelijke problemen hadden ingelaten.

Rechts Actueel >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 996 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (8949 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on Ex-generaal die in Calais protesteerde oneervol ontslagen door Vreemdelingenlegioen

 1. Algerijnen hebben de voorang inFrankrijk boven de Pièdnoirs. Dat weet toch iedereen ???

  Like

 2. Duchesne // oktober 10, 2016 om 14:52 //

  Zo zie je wat je kunt doen als je dreigt iemands pensioen of loon in te houden, kruipen doen ze.

  Het vreemdelingen legioen is niet geschaad door het meelopen van Piquemal op zijn persoonlijke titel, maar de waarde van een officier van het legioen en de manschappen die in het legioen dienen wel. Een generaal van het legioen die eerst ergens achter staat dan ineens wegkruipt en omdraait qua mening, dat is andere pain au chocolat.
  Dan mag je vragen gaan stellen bij de werkelijke karaktereigenschappen van alle bevelvoerders. Ik ben een beetje teleurgesteld maar aan de andere kant, het kruis van het legioen van eer in Frankrijk word aan hopen lieden uitgedeeld als douceurtje, een soort vriendschapssleutelhanger. En dan te bedenken dat ooit mensen zoals Josephine Baker hun leven jaren riskeerden in het verzet met dezelfde eer werden beloond als een langskomend staatshoofd of een staatsdienstbode die met pensioen gaat. Medailles zijn over gewaardeerd, net als gepensioneerde generaals en politici. Staatsbegrafenissen voor ex premiers zijn nog erger, het ophemelen van schoften alsof ze alle heersende ziekten eigenhandig hebben genezen. Een Dixie op een heftruck is voor de laatste acht Nederlandse premiers al een overwaardering.

  Het respect dat de Franse politie heeft voor iemand met het erekruis van het legioen is ook ver te zoeken, men heeft de man toen ingeladen als een zak aardappels. Misschien hadden ze al de conclusie getrokken dat het een cornflakes cadeautje was.

  Kortom, titels en medailles zijn grappig maar het zegt nog steeds niet alles, het geeft aan dat er een mate van gehoorzaamheid en volgzaamheid aannwezig was. Hopelijk is het Englse Victoria Cross nog wel selectief uitgedeeld aan lieden die achter hun eigen daden staan…..

  Liked by 3 people

 3. delamontagne // oktober 10, 2016 om 18:25 //

  Duchesne // oktober 10, 2016 om 14:52 //
  Wat te denken van Hollande, zo,n Arab erfgename voor de “troon” krijgt alvast een lintje.
  Slijmen en likken voor de geldzucht………

  Like

 4. Duchesne // oktober 10, 2016 om 19:25 //

  Het zijn de veren die de rijken elkaar in de kont steken. Er was in 1600 iemand die daar eens een gedicht over heeft geschreven. Ook toen al. Het elkaar toekennen van onderscheidingen en “ere” tekens is een vorm van compensatie acceptatie gedrag, in de meest primitieve vorm kun je het een paringsritueel noemen. Dus als u iemand ziet lopen met een lintje of een medaille, weet dan dat die persoon zichzelf heeft laten nemen…..

  Kort doorde bocht: het soort uitdelen van onderscheidingen maakt de waarde ervan tot niets. Net als alle militairen proberen te binden aan de staat door allerlei lintjes en oorkonden en de titel veteraan, het zijn methoden om mensen voor ene karretje te spannen, iemand wil ten slotte altijd ergens bij horen, toch?

  Zo is een boerka dragen gewoon een vorm van klantenbinding, welke vrouw met enig verstwnd en eigenwaarde laat zich als een hoopje minderwaardig afval onder een zak met gaten wegstoppen. De hele boerka is een schending van onze wetgeving en getuigd van een uitermate respectloze houding naar de schepper toe. Immers als vrouwen niet zichtbaar zouden moeten zijn hadden ze wel haar overal op hun gezicht groeien. O shit, daarom loopt een deel van de moslims met al dat haar aan de bek. Het zijn vrouwtjes, lelijke vrouwtjes. Daarom hebben ze een hekel aan homo’s, het is een vorm van penisnijd.

  En dat heeft nu eens niets met islam te maken maar alles met de mentalitiet van geitenboeren in het midden van twee milennia geleden. De uitdrukking kat in de zak kopen komt dan ook uit de Moslim wereld. Je koopt een vrouw, denkt een poesje te hebben aangeschaft, komt thuis en trekt de boerka af, kom er een snorremans onder vandaan.

  Met mijn vrienden Jack, Jim en Johnny kom ik altijd tot nieuwe inzichten, en ze liegen nooit.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s