Nieuw

The African Slave Trade: The Islamic Connection

by Emmet Scott

In The Impact of Islam (2014) I showed that whilst slavery as an institution had been abolished in Christian Europe by the tenth century, it was revived in later centuries first and foremost by contact with the Islamic world. As might be expected, it was that region of Europe in nearest proximity to the Dar al-Islam, namely the Iberian Peninsula, that first adopted the Islamic custom of slave-raiding and slave-keeping. In the Iberian Peninsula Christendom had shared a land border with Islam for many centuries, and it was precisely there that Christian kings and princes, from the eleventh century onwards, began to adopt such characteristically Islamic customs as polygamy, the keeping of harems, and the guarding of those harems with slave eunuchs.

Gates of Vienna >>

Doe mee met 8.222 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6489 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

2 Comments on The African Slave Trade: The Islamic Connection

  1. De Slaven jagers zijn meestal afrikaans moslims negerstammen.Voor blanken was Afrika gewoon te ongezond.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: