Nieuw

Onderzoekers: “Aanval op hulpkonvooi in Syrië was goed voorbereide hoax”

De bloedige aanval van 19 september op een hulpkonvooi in de buurt van de Syrische stad Aleppo was een ‘goed voorbereide hoax’. Dat zegt een groep legerdeskundigen die verbonden zijn aan de International Syria Support Group (ISSG).

Bij de aanval op enkele kilometers ten westen van Aleppo werden 18 van de 31 vrachtwagens vernietigd. Ook raakten een opslagplaats en een ziekenhuis beschadigd. Tenminste 21 mensen kwamen bij de aanval om het leven.

De experts hebben videobeelden bekeken die gemaakt zijn door Russische drones die het konvooi volgden. De drones legden een voertuig met een mortier van groot kaliber vast. Ook waren militanten van het al-Nusra Front actief in de regio op het moment dat het konvooi werd aangevallen.

In scène gezet

“Urm al-Kubra bevindt zich in de regio die in handen is van militanten van al-Nusra,” aldus het rapport van de experts, dat is ingezien door het Russische persbureau RIA Novosti. “In dit gebied zijn relatief veel militanten actief. Op 19 september voerden de militanten er een grootschalig offensief uit waarbij zware artillerie, tanks en raketsystemen werden ingezet.”

De experts analyseerden de beelden en de foto’s van de aanval in de media en kwamen tot de conclusie dat ‘de aanval’ in scène is gezet. De cabine van één van de vrachtwagens bleek niet te zijn beschadigd, enkel de lading.

Bovendien waren de randen van de gaten in de beschadigde vrachtwagens bedekt met roest. Ook het wegdek waar het konvooi geraakt zou zijn, was in perfecte staat. Tijdens een luchtaanval zou het wegdek zeker beschadigd zijn, aldus de experts.

Verder lezen : http://time2wakeup.me/?p=5876

Doe mee met 8.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

1 Comment on Onderzoekers: “Aanval op hulpkonvooi in Syrië was goed voorbereide hoax”

  1. Logish dt de mmainstream islamisten Assad en zijn aleviten kwijt willen maar ook Christenen en Jazidi’s ze zijn allemaal de vianden van Allah.Liefst met de hulp van de idioten uit het westen.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: