Nieuw

Na groepsverkrachting van invalide vrouw meer politie naar Gotland –  “Het recht in eigen handen nemen is onaanvaardbaar”

De politie op Gotland heeft versterking gekregen van collega’s uit Stockholm als gevolg van de onrustige situatie die is ontstaan na een groepsverkrachting van een rolstoelgebonden vrouw door asielzoekers.
– In dit geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de veiligheid toeneemt en het rustig wordt op de straten, zegt Carina Skagerlind van de Stockholm politie.

De politie heeft “speciale en extra resources” naar Visby gestuurd om te helpen bij de opsporing van onruststokers en handhaving van de openbare orde. De autoriteit wil niet zeggen hoeveel extra agenten naar het eiland zijn gestuurd.

– Wij vertellen nooit hoeveel agenten we inzetten. We sturen voldoende ondersteuning om de opdracht te klaren. In dit geval is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de veiligheid toeneemt en het rustig wordt op de straten, zegt woordvoerster Carina Skagerlind van de Stockholm politie.

– Het is een gedeelde inzet, met inbegrip van dialoog politieagenten, maar ook rechercheurs. Het is een allegaartje van vaardigheden.

Veel mensen op het eiland zijn woedend dat de vijf mannen die verdacht worden van de groepsverkrachting afgelopen week alweer op vrije voeten zijn. Honderden mensen demonstreerden op woensdagavond tegen de invrijheidstelling van de verdachten, en om hun steun te betuigen aan de getroffen vrouw.

Op dezelfde dag bezocht een Zweedse man drie van de verdachten, drie asielzoekers, en schold ze uit voor “vuile beesten” en drong erop aan het land te verlaten. De confrontatie werd gefilmd en kreeg grote verspreiding op de sociale media.

– We moeten benadrukken dat het recht in eigen handen nemen in een democratie onacceptabel is, zegt Skagerlind.

Ze verklaart ook dat overheidsmedewerkers worden bedreigd, maar wil niet ingaan op de vraag of deze bedreigingen in verband staan met de verkrachting of alleenstaand zijn.

– Ik kan begrijpen dat in bepaalde situaties mensen boos zijn, maar het recht in eigen handen nemen of mensen bedreigen in overheidsdienst zullen we nooit accepteren, zegt ze.

Op het kantoor van de openbare aanklager willen ze geen commentaar geven op de vraag of de verantwoordelijke officier van justitie bedreigd wordt of niet.

– In het algemeen geven wij geen commentaar op vragen over bedreigingen aan het personeel binnen onze overheidsdienst. We doen dit om redenen van veiligheid, dus we hebben niets te zeggen, zegt Fredrik Berg.

Volgens informatie die in overvloed op de sociale media is te vinden zijn de vijf verdachten van de groepsverkrachting inmiddels van het eiland geëvacueerd,  als gevolg van bedreigingen tegen hen.

Bron:

http://www.friatider.se/poliser-stockholm-skickas-till-gotland

Doe mee met 8.268 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4407 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

11 Comments on Na groepsverkrachting van invalide vrouw meer politie naar Gotland –  “Het recht in eigen handen nemen is onaanvaardbaar”

 1. Wat gaat die extra politie doen? Met dat tuig een bestraffend praatje maken en ze beschermen?

  Like

 2. @mahoog // oktober 8, 2016 om 22:12 //
  Ik denk dat je veilig kunt aannemen dat die extra politie daar de blanken in de gaten gaat houden. Ze mogen het “recht niet in eigen handen nemen”. Daarmee bedoelen ze: mohammedanen mogen vrijelijk verkrachten, de politie laat ze niet alleen met rust maar zal ze ook beschermen en het gerecht spreekt ze zo snel mogelijk vrij.
  Komen de blanken daartegen in het geweer, dan zal de politie dat verzet neerslaan. Daarvoor is die extra politie aanwezig. De “verdachten” zijn inmiddels door de politie in veiligheid gebracht.

  Like

 3. copywriter // oktober 9, 2016 om 06:43 //

  En dan hier nog maar even het laatste nieuws uit het Franse multi-kulti paradijs;
  Gisteren zijn twee politie agenten zwaar gewond geraakt door een aanslag met een molotovcocktail. In de Nederlandse lugenpresse zullen we hierover natuurlijk nooit iets lezen.
  http://nieuws.vtm.be/buitenland/209762-franse-agenten-aangevallen-met-molotovcocktail

  Like

 4. polderboy // oktober 9, 2016 om 07:27 //

  Amnesty klaagde in 2008 al over ernstige nalatigheid van de Zweedse overheid in een rapport.

  “Het kan niet bewezen worden”, gelijk bij deze zaak wederom wordt aangevoerd door de overheid, is schering en inslag bij het zware misdrijf verkrachting, concludeert Amnesty.
  Amnesty concludeert verder dan ook dat in Zweden rechteloosheid heerst!!
  Zie pp.45, summary:
  https://amnesty.dk/media/1557/case-closed.pdf

  Als een nalatige overheid niet handhaaft en rechteloosheid langdurig plaatsvindt, zoals hier reeds in 2008 beschreven is door Amnesty, is het woord democratie een lege kreet geworden en “het recht in eigen handen nemen” een plicht van elke rechtschapen burger.

  Like

 5. Gotland dat moet in Denemarken liggen. Gebeurd dat niet ook in Holland ?In Amsterdam bvb. meneer de Burgemeester van Amsterdam ?

  Like

 6. Het enige wat ons nog Est is het recht in eigen handen nemen

  Like

 7. Claudia M. // oktober 9, 2016 om 09:15 //

  @luckybee; Gotland is een Zweeds eiland, dus niet Denemarken, maar dat dit hier in Nederland ook gebeurt, daar heeft u dan wel weer gelijk in en inderdaad ze zijn hier net zo goed in het verborgen houden van daderprofielen als in Zweden! Geeft niets, zodra het er niet bij staat, weet je feitelijk genoeg. Ze zijn er namelijk wel als de kippen als het een roomblank stuk tuig betreft!

  On topic; een rolstoelgebonden vrouw verkrachten is ook onaanvaardbaar! Om de rust echt terug te krijgen, moeten deze sujetten dus per omgaande uitgezet worden, drop ze maar boven een of andere zandbak waar deze smeerlappen vermoedelijk ook uit gekropen zijn!

  Like

 8. Rosa Luxemburg // oktober 9, 2016 om 11:34 //

  De tijd is aangebroken om de sociaal fascisten de strot door te snijden.
  De handlangers van het terreurgeloof moeten worden uitgeschakeld voor het te laat is.

  Like

 9. Doodslaan! Het is een extreme oplossing maar onze westerse landbestuurders laten het weer afweten.
  Dus doodslaan omdat deze islamietjes uit de zandbak zich niet kunnen gedragen.
  En omdat het linkse fascisme niks doet.
  Misschien zelfs misbruik maakt van deze zandbak-mietjes.

  Like

 10. https://nl.wikipedia.org/wiki/VARA
  De VARA tijdens de Duitse bezetting van Nederland
  Tijdens de Duitse bezetting van Nederland (van 15 mei 1940 tot 5 mei 1945) werkte de VARA onder leiding van voorzitter Arend de Vries aanvankelijk mee met de Duitse bezettingsmacht. Zij deed dat na een oproep van NSB-voorman Meinoud Rost van Tonningen. Een radiorede op 24 juli 1940, waarin De Vries de opstelling van de VARA ten opzichte van de Nieuwe Orde toelichtte.

  VARA: propaganda club van de PvdA.

  PvdA, VARA en nu met Guerrilla beweging DENK (’t niet)

  Like

 11. Asielzoekers verdacht van groepsverkrachting gehandicapte vrouw Zweden, burgers vallen azc aan
  Zweedse politie weigert afkomst van verdachten te benoemen, neonazi’s nemen heft in eigen hand
  http://nieuws.tpo.nl/2016/10/10/asielzoekers-verdacht-groepsverkrachting-gehandicapte-vrouw-zweden-burgers-vallen-azc-aan/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: