Nieuw

When Islam Breaks Down

My first contact with Islam was in Afghanistan. I had been through Iran overland to get there, but it was in the days of the Shah’s White Revolution, which had given rights to women and had secularized society (with the aid of a little detention, without trial, and torture). In my naive, historicist way, I assumed that secularization was an irreversible process, like the breaking of eggs: that once people had seen the glory of life without compulsory obeisance to the men of God, they would never turn back to them as the sole guides to their lives and politics.

Afghanistan was different, quite clearly a pre-modern society. The vast, barren landscapes in the crystalline air were impossibly romantic, and the people (that is to say the men, for women were not much in evidence) had a wild dignity and nobility. Their mien was aristocratic. Even their hospitality was fierce. They carried more weapons in daily life than the average British commando in wartime. You knew that they would defend you to the death, if necessary—or cut your throat like a chicken’s, if necessary. Honor among them was all.

City Journal >>

h/t

Stuk is van Theodore Dalrymple en uit 2004. Het is misschien ietwat lang, maar dat moet geen probleem zijn, zolang u nog geen kogels aan het poetsen bent en denkt het met woorden af te kunnen, heeft u tijd zat.

Opmerking bij:

Headerfoto komt hier van:

I recalled some lines from Kipling’s ‘Young British Soldier’:

‘When you’re lying out wounded on Afghanistan’s  plains,

‘and the women come out to cut up what remains,

‘you roll to your rifle and blow out your brains.’

Lees verder >>

Doe mee met 8.335 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7145 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

4 Comments on When Islam Breaks Down

  1. Als de islam breakdown zullen wij in deze wereld veel minder problemen hebben met het geloof als met de islam.

    Like

  2. Daniël // oktober 7, 2016 om 08:07 //

    “De hond is tot zijn uitbraaksel teruggekeerd”.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: