Nieuw

Strop van honderd miljoen voor kabinet door export uitkeringen Marokko

De pogingen van het kabinet om de export van uitkeringen naar Marokko te beperken, lopen vast in een juridisch moeras. Nadat rechters eerder de verlaging van lopende uitkeringen hadden verboden, heeft de rechtbank in Amsterdam nu bepaald dat ook nieuwe uitkeringen op niveau moeten blijven. Dat brengt minister Asscher van Sociale Zaken in een lastig parket. Het levert hem een tegenvaller van een slordige honderd miljoen euro op.

Volgens de wet Woonlandbeginsel worden uitkeringen die naar het buitenland worden overgemaakt, verlaagd als de kosten van levensonderhoud daar lager zijn. Dat heeft vooral gevolgen voor uitkeringen die op rekeningen in Turkije en Marokko worden gestort.

De wet werd op 1 juli 2012 van kracht, zou meteen gelden voor nieuwe uitkeringen en stapsgewijs gevolgen hebben voor lopende uitkeringen.

In een reeks uitspraken hebben rechters een streep gezet door de korting op lopende uitkeringen aan weduwen en kinderen in Turkije en Marokko. De verlaging is in strijd met internationale verdragen. De rechtbank in Amsterdam bepaalde deze week dat ook nieuwe arbeidsongeschiktheidsuitkeringen en nabestaandenuitkeringen die naar Marokko worden overgemaakt, niet gekort mogen worden volgens van het woonlandbeginsel.

Verder lezen : http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/3715412/2014/08/08/Pogingen-kabinet-om-uitkeringen-naar-Marokko-te-beperken-lopen-vast.dhtml

Doe mee met 8.350 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

13 Comments on Strop van honderd miljoen voor kabinet door export uitkeringen Marokko

 1. Dit geloof je toch niet………………….de Rechter bepaald……………………Man, man……..wat een land is dit toch………..Heeft deze Rechter misschien 2 paspoorten ????

  Like

 2. Rutte wil weer premier worden , niet vergeten dat alle rotzooi dat wij nu hebben veroorzaakt was door, al die comprommissen dat politicie elkaar beloven.De enige die wel verandering brengen kan is Wilders en zijn PVV. .Ze maken geen compromissen.Geef ze een mandaat om premier van Nederland te worden, dan is 100 % zeker dat ze vele wetten gaan veranderen, ten gunste van het Nederlandse volk.

  Like

 3. Republikein // oktober 7, 2016 om 10:37 //

  Tijd voor vernieuwing, nieuwe grondwet, revolutie, atoomoorlog, weet ik veel.
  Mam, ze plagen me.

  Liked by 1 persoon

 4. Gerrit Tienkamp // oktober 7, 2016 om 11:21 //

  Dit is op NEWS GURU by G. Tienkamp herblogd.

  Like

 5. Het Westen gaat aan haar eigen bureacratie ten onder. Kafka in overtreffende trap. Als het niet zo erg was dan is ook dit een scenario voor een klucht. Die Marokkanen liggen in een deuk. Geef hen eens ongelijk.

  Liked by 1 persoon

 6. Dus volgens het internationaal recht is financiële jihad legaal. Tijd om eens een hele dikke vinger naar dat internationaal recht te geven. Geen land op de wereld dat zich er aan houdt. Denk aan vluchtelingenverdrag, alleen Europa neemt vluchtelingen op, en Saoedi-Barbarije bijvoorbeeld niet. Trap om te beginnen al die instellingen zoals tribunalen en weet ik wat NL uit, dan wordt het ze misschien een beetje duidelijk dat we ons niet langer laten piepelen.

  Asscher zal wel blij zijn, want die voerde die onderhandelingen vanaf dag één al met tegenzin, die had helemaal geen zin om zijn stemvee te korten. Kan die nu lekker roepen dat die toch echt zijn best gedaan heeft, maar er niks aan kan doen.

  Liked by 2 people

 7. In dit geval vind ik het jammer dat dochters van rechters niet in dezelfde buurten wonen als de nazaten van de uitkeringstrekkers.

  Liked by 4 people

 8. delamontagne // oktober 7, 2016 om 13:39 //

  De meeste reageerders zullen het wel niet weten, maar voor de “uitpandige” =[oorspronkelijke] Nederlanders, d.w.z. die in het buitenland wonen, geldt ook een woonlandfactor.
  Die hebben ze +- 7 – 8 jaar geleden zelf fgedwongen via de EU-Rechtbank in Brussel. Had met ziektekosten te maken….., werden ook door hun voormalig woonland NL bedonderd, bestolen, belazerd en bedrogen en nog meer ellende.
  Dit gebeurde via oplichter Hogervorst.
  5 Jaar geleden weer een “akkefietje” dit keer van Minister Kamp. Die wilde wat bezuinigen, het draaide anders uit…………
  Betrof de NL-AoW-ers in buitenland, die kregen een bepaald deel van hun AoW niet uitbetaald.
  Iets dat de AoW-ers in NL wel kregen.
  Weer een process in Brussels en weer kregen ze gelijk.
  De Rechtzaken hebben miljoenen gekost en het leuke WAS, toen de poen met terugwerkende kracht werd uitbetaald, moest er ook rente over worden betaald.
  Dus wij kregen in een keer +- Euro 2000 extra uitbetaald.
  ( anderen zullen wel meer hebben gekregen, want wij tweeën worden gekort omdat we eerder uit NL weggingen.
  ( n.b.: Als je “Politici” de zeggings-schap over de SAHARA zou geven, is er binnen een jaar of wat, een tekort aan zand…………….)

  Liked by 2 people

 9. Republikein // oktober 7, 2016 om 13:52 //

  Het is een grote teringbende, ons noodlot.

  Like

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  DIT IS TE GEK VOOR WOORDEN! Alle gepensioneerde Nederlanders die bijv. voor hun gezondheid (zoals reuma) naar Spanje zijn verhuisd, zijn op hun pensioenen gekort, terwijl de kosten van levensonderhoud nauwelijks schelen met Nederland. En in Marokko die meer dan 10x goedkoper is dan Nederland, krijgen gepensioneerden en weduwen(vaak meer dan 1) hun volledige pensioen!

  Liked by 1 persoon

 11. Eigen volk eerst // maart 25, 2018 om 18:36 //

  Ach regering… geeft niet hoor… Nederlanders leven wel in armoede door de bezuinigingen op de uitkeringen, AOW en gezondheidszorg. Wij bezuinigen wel hoewel wij onze uitkeringen al lang bijelkaar gespaard hebben en er recht op hebben. Wat is dit toch met de criminele EU regeringen? Kunnen ze nu niet eens wetten maken die deze uitwassen stoppen? Of zullen moeten WIJ de hele wereld steunen en betalen? Wanneer laten we anderen nu eens zelf verantwoording voor hun levens te nemen? Wanneer stopt nu eindelijk eens de liefdadigheid naar eisende groepen lui die nooit ook maar iets toegevoegd hebben aan onze maatschappij?
  Alles draait blijkbaar nog steeds om de duit en de fluit. Is de fluit tevreden dan rollen de duiten….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: