Nieuw

Historian: Crooked School Lessons Present Islam as Peaceful, Demonise Christians

A historian has slammed the double standards employed in French schools which present Muslim conquerors as peaceful and brilliant, and Christians as backwards oppressors.

Against the backdrop of terror attacks and rising Islamic extremism worldwide, teacher and author Barbara Lefebvre contends that education on Islam has “never been more necessary”. But the historian, who has published several books on the Holocaust, argues that textbooks’ sanitisation of Muslim conquests and their presentation of an Islamic supremacist version of history is completely unhelpful.

The historian says textbooks focus on the “peaceful coexistence” of Muslims and Christians and that official guidelines tell teachers not to study “events that tend to emphasise the warlike contacts”.

She draws attention to the fact that, incredibly, books use the term “resuming control” when describing Mohammed’s conquests of previously non-Muslim areas. This presents as legitimate “reconquests” the warlord’s bloody takeovers of regions that were never previously Muslim, nor his territory.

This directive is ignored, she notes, when it comes to the Crusades, as prominent textbooks title their chapter on the subject of Christian self-defence “Violent Holy Wars”. This period of history, and the Spanish people’s reconquest of their own country, is told through a series of bloodthirsty “crimes”, Lefebvre notes.

Breitbart >>

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (6136 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Historian: Crooked School Lessons Present Islam as Peaceful, Demonise Christians

 1. Daniël // oktober 7, 2016 om 18:54 //

  Satans zwanenzang wordt steeds duidelijker en pijnlijker. Een leugenaar en een doodslager toen hij begon. Maak de maat maar vol. Ontkomen is er niet bij.

  Like

 2. De hersenspoeling van de kinderen is reeds in volle gang.

  Like

 3. copywriter // oktober 10, 2016 om 16:15 //

  Daniël // oktober 7, 2016 om 18:54 //
  De zwanenzang wordt inderdaad steeds duidelijker. Zelfs de meest linkse bruikbare idioten kunnen inmiddels al niet meer om de waarheid heen.
  Behalve op joop dan but who gives a shit about them.
  Lees dit maar eens, zeer verhelderend.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/toespraak_jolande_withuis.html

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: