Nieuw

PVV en VNL niet uitgenodigd: wat wil Rutte met Oekraïne-overleg?

Een deel van de oppositiepartijen heeft een uitnodiging van premier Mark Rutte (VVD) gekregen met het verzoek om te overleggen over de uitslag van het Oekraïne-referendum. De premier zou op die manier willen onderzoeken met welke oplossingen de partijen kunnen leven.

De partijen die een invitatie ontvingen, zijn D66, CDA, ChristenUnie, GroenLinks en SGP. Vermoedelijk zijn dit de fracties die in elk geval openstaan voor een gesprek over de afwikkeling van de duidelijke nee-stem in het referendum over het EU-associatieverdrag met Oekraïne.

‘Nee is ook echt nee’

De fractievoorzitters zijn achter de schermen om hun mening gevraagd. Het overleg zou mogelijk deze week of anders begin volgende week kunnen plaatshebben. VNL-Kamerlid Louis Bontes – een van de felste tegenstanders van het Oekraïne-akkoord – zegt tegen Elsevier.nl dat hij geen uitnodiging van Rutte heeft ontvangen. ‘En mocht dat alsnog gebeuren, dan gaan wij er niet op in.’

Hij benadrukt dat zijn partij op het moment dat de uitslag bekend werd, erop heeft gestaan dat ‘nee’ ook echt ‘nee’ is. Bontes moet het nog maar zien dat andere partijen echt met Rutte willen overleggen. ‘De verkiezingscampagne is immers begonnen.’ Ook PVV-leider Geert Wilders liet vanavond zijn ongenoegen blijken over Rutte’s initiatief. Hij sprak van ‘achterkamertjespolitiek’.

Verder lezen : http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2016/10/achterkamertjespolitiek-vnl-pvv-niet-uitgenodigd-voor-oekraine-375240/

Doe mee met 8.344 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on PVV en VNL niet uitgenodigd: wat wil Rutte met Oekraïne-overleg?

 1. Lekker relevant als we al bezet zijn sinds 1 juni 2005. Er is toch niemand die serieus denkt dat de EU en diens Seyss-Inguart Mark Rutte niet door zouden gaan op de ingeslagen weg.

  Sowieso zijn alle politieke partijen irrelevant. De democratie is een farce, om ons te doen geloven dat we iets te zeggen hebben, en is alleen nog maar bedoeld om ons niet onmiddellijk in opstand te laten komen.

  Like

 2. Wie erkent ook de misdaden van de Indonesia (Soekarno ) aan Indo’s en blanda”s In Soerabaya door Mashumi en Hizbullah, en pemoeda’s?Suklawesi Door Boeginesen en de Moro’s Dat nu nog steeds duurt ?In Jakarta dank zei de Ghurka’s toch velen i leven bleven ?En niet gebamboe runcing worden ?Wie help de Battakkers om door Aceher’s en Jama’a Islamia , uitgeroeid te worden?Ze zijn hier mee nog steeds bezig.

  Like

 3. Medan zit nu vol met Acehers die horen daar niet te zijn het is Nasutions stad (Battakkers)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: