Nieuw

Terreuralarm: dader steekpartij Brussel ‘is oud-militair’

Twee agenten zijn neergestoken in de Brusselse wijk Schaarbeek. Even verderop, bij station Brussel Noord, werd de omgeving ontruimd na een bomalarm. De politie doet onderzoek naar mogelijke terroristische motieven.

Rond het middaguur werden twee agenten in burger schijnbaar uit het niets aangevallen door een man met een mes. Een agent werd geraakt in zijn nek, de ander in zijn buik. Een andere agent die probeerde de dader aan te houden, werd ook gestoken.  Uiteindelijk wist die agent met zijn geweer de dader uit te schakelen. Geen van de slachtoffers is in levensgevaar, schrijven Belgische media.

De steekpartij had plaats in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart en houdt er serieus rekening mee dat het om ‘een daad van terreur’ gaat.  De dader is de 43-jarige Belg Hicham D., aldus het federaal parket. D. diende tot 2009 in het Belgische leger. Bij de opsporingsdiensten was bekend dat hij contacten had met Syriëstrijders, schrijven Belgische media. Of de oud-militair ook zelf in Syrië is geweest, is nog onduidelijk.

Verder lezen : http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/10/bomalarm-en-neergestoken-agenten-schrikken-brussel-op-374809/

Doe mee met 8.221 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2070 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

3 Comments on Terreuralarm: dader steekpartij Brussel ‘is oud-militair’

 1. Wat een verrassing.

  Infiltreren jihadi’s Westerse legers ?
  https://fubar.mobi/2015/05/12/infiltreren-jihadis-westerse-legers/

  “Het Britse leger heeft bijna 200 rekruten uit de basistraining verwijderd omdat ze vreesden dat het jihadisten waren”

  Like

 2. polderboy // oktober 6, 2016 om 06:21 //

  Is spiritualiteit, geen terreur.

  Een maand geleden steekt in Charleroi een man, die “Allah Akbar” roept, 2 politieagentes neer. En 2 weken geleden hakt een “Aziatische vrouw” (wedden: echt geen Chinese) 3 mensen neer in Brussel. In Maart waren er in Brussel nog 32 doden i.v.m. de “kleine Jihad”:
  https://www.rt.com/news/356750-brussels-stabbing-attack-woman/

  Het is een opleving van Mekkaanse religiositeit: een multiculturele verrijking.

  Like

 3. Zo hebben de islam; hindoe Indonesia tot een Moslims Indonesia gekregen door list en moord.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: