Nieuw

Dit is dus hoe het werkt

Inderdaad, dit stukje had ook in de rubriek Video gekund maar ik denk dat er wel het een en ander over te melden valt.

Eerst dus maar het filmpje;

Hier zien we dus hoe een groepsverkrachting tot stand kan komen, en, belangrijker nog; hoe machteloos men er tegenover staat. We zien ook de naïviteit van jonge bakvisjes die zich er waarschijnlijk nietsvermoedend tussen begeven, die zijn nog gewend dat als ze “NEE” zeggen dit ook opgevolgd wordt. Die denken dat ze plezier maken. In dit filmpje blijft het zonder ernstige gevolgen maar je hoeft niet bepaald een ruime fantasie te hebben om te onderkennen dat dit zomaar mis had kunnen gaan.

Aan het eind zie je ook wat het gevolg is; meisjes en vrouwen gaan dit soort zwembaden mijden of besluiten in het vervolg een NCRV badpak te dragen.

Wat zijn nou de oorzaken die dit mogelijk maken? Nou als eerste natuurlijk het aantal Arabieren dat bij elkaar komt, is er 1 Arabier dan werkt het niet en gaat hij in de massa op, zijn het er twee dan zijn ze nog steeds kansloos, zijn het er tien dan is het afhankelijk van hoe de overige badgasten en het personeel hierop reageren, zijn het er meer dan is het over en sluiten. Bijkomend probleem is dat wij ze geen van allen verstaan, ze kunnen elkaar gewoon snoeihard toeroepen wat te doen zonder dat er ook maar iemand is die weet wat ze afspreken.

Eigenlijk laat het filmpje op microformaat zien waar de multiculturele samenleving ontspoort. Stel je hebt een dorp of kleine gemeente met pak hem beet 10.000 inwoners, ziet u het voor u? Mooi. Zet nu 1 Arabisch gezin; papa, mama en twee kinderen in dat dorp. Geen probleem. 2, 3, 4 Gezinnen nog steeds geen echt groot probleem hoewel je logischerwijs wel ziet dat ze gaan samenklonteren, ze zijn echter nog steeds een minieme minderheid so who cares? Het probleem begint gestalte te krijgen als ze vlak bij mekaar gaan wonen (cq. een huis krijgen toegewezen) en het aantal langzaam maar zeker toeneemt. En dat gaat vele malen sneller dan je denkt, elke twee maanden een nieuw gezin erbij en in een jaar heb je dus 6 mannen, 6 vrouwen en 12 kinderen erbij in zo’n wijk. Fictie? Nee hoor dat is wat in de afgelopen decennia is gebeurd in de Schilderswijken, de Spijkerkwartieren en hoe al die buurten ook mogen heten. Langzaam maar zeker krijg je frictie, die ene moslima met haar kneuterige hoofddoekje, ach dat was nog amusante folklore, bij tien wordt het al wat minder amusant en bij honderd is de amusementswaarde tot nul gereduceerd. Daar blijft het echter niet bij, zodra de aantallen toenemen komen de eisen om de hoek kijken, eerst een buurthuis waar in eerste instantie ook autochtone kinderen welkom zijn, maar voor je het weet zijn die weggetreiterd daarbij wederom geholpen doordat wij niet het begin van een idee hebben wat ze onderling tegen elkaar zeggen. Zij verstaan ons wel maar zodra ze onderling iets willen zeggen dat ons niet aangaat schakelen ze moeiteloos over in een soort geheimtaal. Dan komt de gebedsruimte, tja wij hebben onze kerken, waarom zouden zij geen recht hebben op hun moskee zeggen linkse types meteen. En sluipenderwijs gaat het verder, eerst een allochtone groenteboer op de hoek, daarna een Finiri een eindje verder Wat zegt u een Finiri? Oh u bedoelt een bakker! Wat zegt u, staan er producten met de Arabische benaming. Oh wat kan mij dat schelen, ik kom er toch nooit want de man achter de toonbank verstaat mij niet.

Weet u wat, u moet mij niet geloven, maar ga eens met Google Maps naar de Hoefkade in Den Haag, schakel dan ter hoogte van de Schalkburgerstraat over op Streetview en surf dan de hele Hoefkade af tot aan de Vaillantlaan en ga dan linksaf en kijk overal links en rechts eens naar de winkels. Vroeger zaten daar vele café’s op die route, nu nog alleen verkopen ze geen alcoholische versnaperingen meer, koffie en thee des te meer. Het biljard is vervangen door een ruimte waar gedobbeld of gekaart wordt. Bent u nog een van die heroïsche Nederlanders? Ga er dan eens naartoe en ga zo’n café binnen. Ik heb ooit de proef op de som genomen, bij binnenkomst valt het geroezemoes langzaam stil, vervolgens worden alle blikken op je gericht en vervolgens neemt het geroezemoes weer toe waarbij het er sterk op lijkt dat jij het onderwerp van gesprek bent, dat weet je niet want je verstaat er geen letter van. Iets bestellen? Nou vergeet het maar, de man die de bediening verzorgt weigert je te verstaan, pas als je over koffie begint of aanwijst wat je wilt krijg je met frisse tegenzin wat je bestelt, wel gelijk afrekenen graag! En daar sta je dan, als een toerist in eigen land!

De titel van het boek van Martin Bosma “Minderheid in eigen land” is nooit dichterbij geweest.

Zal ik nog even verder gaan? U denkt misschien dat al die winkels die u op de route zag allemaal hun middenstandsdiploma en hun vakdiploma aan de muur hebben hangen zoals in de rest van Nederland verplicht is? Mis! Dat is in die buurt afgeschaft, daar doen we niet aan, dat zou alleen maar discriminatie zijn want omdat ze niet of nauwelijks kunnen lezen of schrijven zouden ze dan nooit een winkeltje kunnen beginnen. Belasting betalen? Nou dat dacht ik niet, tegen de tijd dat de belasting vervelend gaat doen is de eigenaar plots met de Noorderzon vertrokken en heeft de hele negotie over gedaan aan een broer, neef of oom. Controle van de Voedsel en Warenwet controleurs? Nee daar doen we niet aan want in hun contreien is het heel normaal om een kist uien in een slagerij te zetten naast het vlees. Wat zegt u, een Nederlandse slagerij zou meteen de deuren kunnen sluiten? Ja maar dat zijn Nederlanders, die moeten zich aan de wet houden! Ander voorbeeld? Winkels mogen een deel van hun koopwaar ook buiten uitstallen mits ze daar een vergunning voor hebben, daarbij zijn strenge voorwaarden wat betreft de in beslag genomen ruimte want er moet voldoende ruimte op het trottoir overblijven voor voetgangers. Nou kijk maar op uw route! Ter hoogte van de Haagsche Markt zijn hele stukken waar het trottoir niet eens meer te zien is.

Multicultuur? Me hoela! Parallelsamenlevingen zult u bedoelen! Meervoud? Jazeker, doet u hetzelfde grapje maar eens met Streetview bij het Hollandsch Spoor, u weet wel dat historische station dat onder monumentenzorg valt, aan de overkant ziet u een deel van de Surinaamse en/of Antilliaanse samenleving, hier wel café’s die alcohol verkopen plus alle denkbare verdovende middelen want handel moet je hier ruim zien. Sluitingstijden? U maakt een grapje! Zolang er nog iemand aan de toog hangt blijft de deur open.

Weet u wat, ik stop met dit artikel want ik zit me steeds kwader te maken, ik ben geboren en getogen in Nederland, mijn ouders en voorouders en hun voorouders hebben dit land gemaakt tot wat het was en in vijftig jaar hebben wij verkwanseld wat in eeuwen was opgebouwd, waarom, waarvoor, god mag het weten. Wat ik wel weet is dat het om maar eens een understatement te gebruiken geen verbetering was.

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (471 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

25 Comments on Dit is dus hoe het werkt

 1. Duchesne // oktober 5, 2016 om 15:55 //

  Bij mij in de straat en tegenover zitten sinds gisteren totaal 10 huizen gevuld met asielzoekers, ik reken als ik bij mijn voordeur sta en dan kijk. Er zijn twee gezinnen bij en acht huizen met “mannen” vooral somaliers, in een huis zitten twee negerinnen maar geen idee welke afkomst. Mijn gemeente zit op de helft van wat ze nog moeten plaatsen, helaas blijkbaar is mijn straat n buurt favoriet. Anderhalf jaar geleden woonde er een enkel asielgezin, Alabanese moslims. Behalve twee nachtelijke invallen, een cameraploeg van SBS en twee vechtpartijen en een mishandeling was het stil, dus niet echt overlast enkel van de TV ploeg.
  Ik zie ongeveer 30 huizen van waar ik woon.
  Er is geen overlast maar ik word wel vrij vies aangekeken als ik over straat loop en overal liggen nu van die zakjes die je dichtdrukt.
  Het speeltuintje voor de deur is nu een feestzaal zonder dak en de arabieren zijn tegen het agressieve aan als je ze tegenkomt. Bij mij spugen ze nog niet in mijn richting, maar ik heb gehoord dat het al gebeurd. De ouderen die hier wonen zie ik niet meer op straat, maar misschien zijn ze te oud om nog uit huis te komen. In elk geval is mijn woonomgeving een heel stuk minder fijn dan enkele jaren geleden.
  In het dorp vormen zich nu donkere groepjes, vroeger was dat een man of vijf bij het postkantoor, nu zijn er op verschillende plekken groepjes en ze worden snel groter, tien tot vijftien is geen uitzondering meer. EindeIjk word het dorp een beetje stad, onze burgermeester hoopt er al jaren op.
  Ook de verlichting buiten op straat is tegenwoordig regelmatig uit, dat was vroeger niet. Ik ga mijn huis niet meer uit zonder een vlijmscherp mes achter de riem, het is niet anders. Ik ben niet bang, enkel voorbereid. Je doet toch ook je gordel om, hebt toch ook een reserveband in je autop en een condoom in je zak….. Een goede autochtoon is op tijd op ellende voorbereid.

  Liked by 1 persoon

 2. Daar ben je dan lekker mee Duchesne, 10 huizen recht tegenover je.
  Ik ga allang niet meer onvoorbereid op straat, alhoewel het hier nog erg rustig is in mijn buurt.
  Maar met elk huis wat leeg komt, hou ik mijn hart vast en ben dan ook altijd weer blij als er een Nederlander in getrokken is.

  Like

 3. Lily Demuynck // oktober 5, 2016 om 16:03 //

  Gelukkig is het in België nog niet zo erg, maar het zit eraan te komen. Dankzij de NVA is er verbetering op weg. Het Vlaams Belang kan daar niets aan doen want tegen he is een cordon sanitaire ingesteld. Zij kunnen nooit in de regering komen. Mijn lijfspreuk is : De grootste vijand van een democratie is DE democratie.

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2016 om 17:26 //

  In België nog niet zo erg? Wanneer bent u voor het laatst in Brussel of Antwerpen geweest?
  Oh ja, en het beste argument tegen democratie is een gesprek met een gemiddelde kiezer.

  Liked by 1 persoon

 5. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2016 om 17:27 //

  In Lanaken valt het volgens Esperanza nog wel mee….!

  Like

 6. Zo ziet Amsterdam er tegenwoordig uit, ik heb 40 fotootjes achter elkaar gezet, je kan ze ook als diavoorstelling weer laten geven, uitleg staat in het stukje:

  http://fubarfubar.blogspot.nl/2013/12/oooooh-oooooh-amsterdam.html:

  Like

 7. Ik vind de beelden van D.G.Renee beter of de markt in Amsterdam.

  Like

 8. Zo zag Amsterdam er uit in 1971.

  Like

 9. Republikein // oktober 5, 2016 om 22:24 //

  De wereld door de ogen van de Arabier.

  coitus-interruptus

  Like

 10. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2016 om 22:58 //

  Nou nog een filmpje van Loop di love met dezelfde mensen van toen want die smakelijke meiden van toen zijn nu een end in de zestig….!

  Like

 11. delamontagne // oktober 5, 2016 om 23:30 //

  Een paar jaar geleden kwamen we hier een jong Amsterdam gezin tegen. De Amsterdamse uitdrukking “W.G”. kwam ter sprake.
  Noch het kind, noch de ouders wisten wat ermee bedoeld werd.
  W.G voor Wilhelmina Gasthuis, de voorloper van het AMC.

  Ik herinner me nog dat ik door dit poortje met auto het terrein van W.G. opreed. Geen controle niks………….
  Zo snel gaat de tijd. Die foto,s van Kinkerstraat etc, VERSCHRIKKELIJK.
  Ik ken die straten als puur NL-s/Amsterdams.
  De Burg. de Vlugt herken ik alleen aan de puien van winkels.
  Zo,n burqa-individu, wat zeggen de omstanders daar dan van ?
  Ik herinner me een van de allereerste moslim-verzameling winkels, een soort Kashba, eind jaren 60.
  Dat was in een van de zijstraten van het Mercatorplein, onder zo,n huizen-onderdoorgang.Waarschijnlijk in een vroegere garage-bedrijf.
  Die winkeltjes waren allemaal inpandig.
  M,n familie troonde me daar mee heen, een bezienswaardigheid ! ? !
  Op de Hoofdweg liep een Maroc meneer met zo,n mutsje op en wit gekleed.
  Dat zag je ook nauwelijk.
  Nu is het blijkbaar allemaal anders als ik alle comments lees en die vreselijke foto,s zie.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2016 om 23:43 //

  Doet me denken aan dat zinnetje in het lied van Wim Sonneveld; “maar blijkbaar leefden ze verkeerd, het dorp werd gemoderniseerd en nu zijn ze ‘op de goede weg’.

  Like

 13. Esperanza // oktober 6, 2016 om 01:02 //

  Hoorde vanavond op het Duitse TV-journaal een bespreking van een onderzoek door een politiepsycholoog over hoe het werkte tijdens die laatste nieuwjaarsnacht in Keulen.

  ‘Wie konnte die Situation in der Silvesternacht in Köln so eskalieren? Das hat ein Psychologe nun untersucht.
  In den Ermittlungsakten fand er keinen Hinweis auf Absprachen zwischen den Tätern zum Beispiel in sozialen Netzen.
  Die Täter fühlten sich ihm zufolge in der Masse anonym und sicher. Die Polizei hätte entschiedener reagieren müssen.’

  https://www.welt.de/politik/deutschland/article158581648/Die-Taeter-spuerten-die-Schwaeche-der-Polizei.html

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // oktober 6, 2016 om 01:03 //

  Oh dat is dan nog een hele geruststelling Esperanza, goed te zien trouwens dat je ons nog wel volgt ondanks dat je wat minder reageert dan voorheen.

  Like

 15. Esperanza // oktober 6, 2016 om 01:31 //

  Het was geen politiepsycholoog maar rechtspsycholoog / forensisch psycholoog.
  Engelstalige link naar het onderzoek van Dr. Rudolf Egg..

  http://www.dw.com/en/forensic-psychologist-report-sheds-new-light-on-cologne-new-years-eve-assaults/a-35962769

  Like

 16. Ik las ergens anders gisteren dat het wel met voorbedachte rade was, Keulen, en dat ze wisten dat ze er mee weg zouden komen.

  Like

 17. Esperanza // oktober 6, 2016 om 01:48 //

  @Fub

  Dit zegt Rudolf Egg in zijn verslag (link hierboven):

  In his findings, Egg said that for the gathering to be completely unplanned, “there were too many men in the same place at the same time.”
  “It’s conceivable this was done by word of mouth in refugee homes or other residential accommodation, or there was a plan using social media such as Facebook or WhatsApp,” he added.

  The new report found, however, that the majority of perpetrators didn’t go to Cologne specifically to commit sexual offenses. It was only after the men realized that police were not intervening, that the attackers felt encouraged to carry out the sexual assaults, Egg reported.
  Explaining the perpetrators’ motives, Egg referred to the “Broken Windows Theory,” which developed in the United States. According to the theory, the inhibition to commit crimes plummets when an offense can be committed anonymously and the chance of prosecution is not expected.
  “This was precisely the case in Cologne,” Egg said.

  Like

 18. @ delamontagne // oktober 5, 2016 om 23:30 /

  Ik woon daar om de hoek, 100 meter hemelsbreed. Hebben we het eens over gehad. Onder datzelfde topic. Vorig jaar gebeurde daar dit, onder dat poortje:

  Oma verkracht naast mijn deur
  https://fubar.mobi/2015/08/12/oma-verkracht-naast-mijn-deur/

  Like

 19. Right Esp,

  Sorry, had niet helemaal goed gelezen. Ben enigszins gepikeerd dat ik lijmklemmen te kort kom.

  Like

 20. Esperanza // oktober 6, 2016 om 02:09 //

  Ojee, dat gaat niet goed plakken dan.

  Liked by 1 persoon

 21. Gelukkig heb ik kleffe handjes:

  Like

 22. delamontagne // oktober 6, 2016 om 09:20 //

  Fubar // oktober 6, 2016 om 01:50 //

  Dat was meen ik bij Van Frikschoten.
  Maar in ieder geval woon je daar dan toch wel beter. Is zo,n beetje een “enclave” in een verder erg geïslamiseerde buurt.
  Toen wij dat vorig jaar op nws zagen van die oma bij dat poortje, schrokken we.
  Hebben een heel oude tante [ tegen de 90 ], die in het voormalige zusterhuis woont.
  Daar tegenover was vroeger “Palviljoen drie”.
  Ook een begrip bij oude[re] Amsterdammers.

  Like

 23. Niets wat een paar drijvende varkenskoppen niet oplost

  Like

 24. Joe cook // oktober 6, 2016 om 21:47 //

  Hebben jullie geen wapens? Schiet ze dood! Verdedig je vrouwen en kinderen, je identiteit en je toekomst. Zooitje slaaplingen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: