Nieuw

De kunst om je kiezers niet te verachten

(Door: Dick Erixon – Vertaling: rommel)

In het Zweedse dagblad DN schrijft EU parlementariër Jasenko Selimovic: “Ik realiseerde me hoe weinig ik weet over deze mensen”.  En vervolgt: “We kunnen moeilijk begrijpen waarom de Brexit heeft plaatsgevonden, hoe Trump kan winnen, de Zweden Democraten bijna 20 procent van de stemmen heeft”.

Selimovic heeft de werkelijkheid bezocht, een smerige staalfabriek in het zuidoosten van Italië. Hij is sinds kort van mening dat de attitude van zijn politieke collega’s en de volgzame mainstream media het niet meer lang gaan volhouden.

De beschrijvingen die je leest zijn in het gunstigste geval komisch, om als een lachspiegel te gebruiken. Haha, Sarah Palin weet niet waar Alaska ligt! Haha, Trump zegt… hihihi. Om de anderen zoveel te verachten is niet alleen zelfverheerlijking, maar eigenlijk treurig. Onze vermogens als politici om te begrijpen zijn minimaal geworden.

Daarom is het establishment voortdurend verrast, schrijft Selimovic, en vat samen:

In ons onvermogen om de logica te begrijpen achter het hedendaagse populisme vluchten we naar onze ironische schuilkelder en verachten degenen die we niet begrijpen.

Een soortgelijke analyse maakt journalist David Blankenhorn in het tijdschrift American Interest. Hij reisde door het Amerikaanse Zuiden naar Ohio om degenen te ontmoeten die op Trump stemmen. Hij sprak met mensen aan de bar, bij de kapper, de supermarkt, in hun dagelijks leven.

– Ik heb totaal geen vertrouwen in Hillary Clinton. Het bevalt me wat Trump zegt, maar hij is zo onvoorspelbaar. Ik denk dat beide zijden bang voor hem zijn, omdat hij geen deel uitmaakt van het establishment.

Dus u heeft liever een anti-establishment kandidaat?

– Ja. Natuurlijk. Ik ben moe van mensen die niets voor elkaar krijgen. Ze worden rijk terwijl wij moeten lijden. Ik ben moe van ze.

Anderen waar die mee heeft gesproken geven veel verschillende antwoorden op hetzelfde thema.

– Ik neem een kans en stem op Trump, omdat de andere politici altijd tegen me hebben gelogen. Wat is het ergste wat kan gebeuren? Dat hij niet doet wat hij zegt? Dat zie ik al meer dan dertig jaar.

– Ik hou ervan dat hij zijn eigen geld gebruikt voor de verkiezingscampagne. Hij is niet afhankelijk van steekpenningen, van links of rechts.

– Ik hou van Trump omdat hij een massa aan mensen in dienst neemt. Legaal, illegaal, wie dan ook. Hij verschaft mensen werk. Hij heeft het systeem van beide kanten gezien. Ik denk dat hij weet hoe het werkt. Tegenwoordig hebben lobbyisten het overgenomen. Hij is de meest onafhankelijke politici die we ooit hebben gezien.

– Er is veel wat me niet bevalt bij hem. Ik vertrouw hem niet. Maar welke politicus kan je vertrouwen? Zoals ik het zie, zegt Trump ten minste de dingen die moeten worden gezegd. Hij weet dat we iets moeten doen aan de immigratie.

Blankenhorn vat het kort samen:

Amerikanen met lage inkomens wantrouwen politici, maar niet rijke mensen. Een overgrote meerderheid van hen stemt niet op Trump voor zijn brutale uitspraken, maar ondanks deze uitspraken.

De beide heren zijn wijzer geworden na hun bezoek in de werkelijkheid, waar politici en andere zogenaamde experts zich nooit begeven en het nooit hebben gerespecteerd.

Maar de reden dat het vertrouwen in de gevestigde politiek als een baksteen naar de bodem zinkt is eigenlijk niet echt moeilijk te begrijpen. Wanneer deze politici het electoraat als bevooroordeeld en bekrompen racisten uitmaakt creëert men een enorme polarisatie. Als het establishment met zijn media vervuld is van haat tegen mensen die denken dat we beter moeten zorgen voor onze oudjes dan een beter leven te bekostigen voor vreemdelingen uit Afrika en Azië stoppen deze mensen te luisteren naar het establishment.

Moeilijker dan dat is het niet. Als de “fijne” de “simpele” gaan verachten, dan is de minachting snel wederzijds. De Amerikanen kunnen op Trump stemmen om het gevestigde establishment een flinke dreun op zijn kanis te geven. De zweden kunnen op de Zweden Democraten stemmen, en de Hollanders op de PVV, om een politiek beleid te bereiken waar ze zichzelf in herkennen, een politiek die de juiste prioriteiten stelt, die begrijpt wat deze nieuwe tijd vereist, en politici die niet degenen verraden die geen lid van de linkse kerk zijn.

Bron:

http://samtiden.nu/26895/konsten-att-inte-forakta-valjarna/

Doe mee met 8.088 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3927 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on De kunst om je kiezers niet te verachten

 1. Rosa Luxemburg // oktober 5, 2016 om 05:44 //

  De sociaal fascisten gaan zware tijden tegemoet.

  Like

 2. Duchesne // oktober 5, 2016 om 08:10 //

  Tusen mogen stemmen op een partij en die partij ook zien winnen en dan te overleven om macht uit te oefenen zijn hele verschillende dingen. De Centrum partij, de Centrum Democraten en de lijst Fortuyn zijn op ondemocratische wijze afgemaakt met hulp en goedkeuring van de huidige partijen, wat stemrecht een totale farce maakt.
  Helaas word dat nog even vergeten door de onderzoekers….

  Like

 3. Prima artikel! Spijker op zijn kop.

  Like

 4. Duchesne // oktober 5, 2016 om 12:44 //

  Verachting voor de kiezers, het invoeren van verkrachters en moordenaars met als doel de samenleving te ontwrichten: gisteren en eergisteren zijn er totaal 11.000 asieleisers door Frontex van de Libische kust geplukt, op een totaal van 142.000 dit jaar……..
  Als men op twee dagen 11.000 x ellende uit zee plukt en men beweerd over de rest van het jaar er slechts 131.000 meer te hebben “gered” dan voel ik mij beledigd, alsof ik zo stom ben dat ik dit allemaal nog geloof.
  Vandaag las ik dat er vorige week door de Griekse douane 14 containers met meubels voor vluchtelingen zijn gevonden in Griekenland, met 24 ton aan wapens en munutie, verboren achter dozen met opschrift meubels. 24 ton aan wapens en munutie is best veel, kost ook een dot geld.
  Ik voel mij beledigd dat de Nedelandse pers en regering dit gewoon doodzwijgen. Dit is wereldnieuws, zeker gezien het terrorisme, maar geen letter in de pers, geen bericht op tv.

  Letterlijk onze dood komt gewoon de EU binnen, de wapens en de munutie zijn voor gebruik in de EU, moeten we dan onszelf nog afvragen wat de bedoeling ervan is……

  Onze overheid en onze pers verachten ons als burger, men vertikt het ons te informeren over dingen die voor ons van levensbelang zijn, sterker nog, men werkt actief mee aan het invoeren van soldaten. De wapens en de munutie zijn militair gezien niet voldoende voor een gewapende strijd, maar prima om chaos en slachtingen te veroorzaken. Riot guns voor gebruik in steden en gebouwen, iedere mongool kan binnen 5 minuten leren hoe het ding moet worden gebruikt. Onderhoud is minimaal, en gzien de hoeveelheden is het echt bedoeld om gorte groepen te bewapenen, mijn gok is dat ze allemaal moslims zijn.
  Hoeveel containers er door de douane zijn gekomen weten we niet, maar het is veilig om te stellen dat het aantal containers met wapens en munitie dat wel op bestemming komt tussen de 1 en 10x zoveel ligt.
  De vraag is waar ze zijn opgeslagen of uitgeladen.
  In transit opslag is ook nog een optie.

  Mensen, de verachting van de staat voor de burger is dusdanig dat men ons letterlijk zal laten afslachten.
  Helaas zal er pas iets gebeuren als het bleod al in de straten is opgedroogd.

  Like

 5. Greengo // oktober 5, 2016 om 19:19 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: