Nieuw

Nee het loopt zo’n vaart niet

Zomaar een bericht vandaag op Nu.nl ; http://www.nu.nl/algemeen/4330975/italiaanse-kustwacht-pikt-duizenden-migranten-zee.html

De Italiaanse kustwacht heeft bekendgemaakt maandag ongeveer 5650 migranten te hebben opgepikt uit de Middellandse Zee. Er werd zelden op een dag een hoger aantal migranten opgepikt.

Ze waren op zo’n veertig overvolle boten onderweg naar Europa. Op een een rubberen vaartuig werden er alleen al 725 aangetroffen.

Volgens een woordvoerster zijn er ten minste negen doden te betreuren. Een zwangere vrouw is met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis op het Siciliaanse eiland Lampedusa.

De zoekactie is nog niet ten einde. Er patrouilleren nog drie schepen van de kustwacht en marine in het gebied, circa 55 kilometer uit de kust van Libië. Ook particuliere vaartuigen deden mee voor het donker werd.”

Laat het bericht even inzinken. 5650 Migranten …. op 1 dag…. zelden zoveel op 1 dag.

Herinnert u zich de PVV manifestatie op de Koekamp nog? Die mensenmassa maal twee dus!  “Zelden zoveel op 1 dag” Zelden hè, niet nooit, het is dus al eens eerder voorgekomen! En dat op veertig boten, een complete Armada dus!

We hebben onderhand allemaal weleens de beelden gezien van immens grote rubberboten met zo’n honderd man aan boord, boten zoals u en ik nog nooit gezien hadden en waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden, nou ja u dan misschien wel maar ik niet in elk geval.

Maar nu hadden ze er dus één waar ze 725 op gepropt hadden. Dat moeten dus 725 idioten zijn geweest want wie gaat er nou bij zijn volle verstand met zoveel mensen in een rubberboot op weg naar open zee?

Nou moet u zich voorstellen dat al die mensen in Zuid-Italië ergens aan land gezet worden, en laat dat nou precies het armste gedeelte van Italië zijn. Hoe moet die bevolking daar nou mee omgaan? Zo ben je nog aan het sappelen als visser of in je olijfboomgaard om een schamel inkomen bij elkaar te harken en zo staan er honderden migranten op de kust bij je dorp of gehucht. Ik ga er tenminste vanuit dat ze die veertig schepen niet allemaal op dezelfde plek hebben aangemeerd.

Denk even verder met mij mee, dit is een zo groot aantal dat er een nieuwsbericht aan gewijd wordt, laten we er nou eens vanuit gaan dat op een normale dag de helft daarvan aankomt, dat zijn er dan altijd nog pak hem beet zo’n  2825 !

refugees-1291250_1280

Hoezo “schaffen wir das”? Wat moet een mens nou nog met al die sussende woorden van politici dat het zo’n vaart niet loopt? Geef die mensen als ze aan land komen allemaal een kop soep en een boterham, dan heb je het dus over 1000 liter soep en een paar honderd broden en dan wil ik er nog niet eens aan denken dat ze ook allemaal ontlasting hebben en wat dat dan betekent. Zijn er dorpelingen die hun toilet ter beschikking stellen? Kan hun riolering dat aan? Het moet toch een flinke logistieke operatie zijn om al die mensen die aan land worden gebracht dag in dag uit van eten en drinken te voorzien, en tenten niet te vergeten, waarom horen en zien we daar nooit iets van? Daarbij moet een mens zich bedenken dat het nu waarschijnlijk overdag nog wel een redelijke temperatuur is in Italië maar de herfst dient zich aan en de winter staat voor de deur, zelfs in het milde Italiaanse klimaat wordt het dan een stuk frisser en waarschijnlijk ook natter.

Die mensen by the way denken allemaal op weg te zijn naar bed, bad en Miele plus bijbehorende uitkering en een kind kan bedenken dat ze dat allemaal voorlopig niet gaan krijgen, in plaats daarvan komen ze straks als ze mazzel hebben in een of ander provisorisch kamp terecht waar ze tenminste de komende winter mogen verblijven. Daar zullen ze vast niet vrolijk van worden, net zo min als de mensen die in de nabijheid van die kampen wonen trouwens maar dat terzijde.

Kortom, hoe lang gaan Italië en Griekenland dit nog redden, of is er nog iemand op aarde die denkt dat we dit wél gaan redden? 

 

Doe mee met 8.365 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

39 Comments on Nee het loopt zo’n vaart niet

 1. @Tijl

  Geef je mening eens in de kroeg als je wilt.

  Like

 2. “Dat moeten dus 725 idioten zijn geweest want wie gaat er nou bij zijn volle verstand met zoveel mensen in een rubberboot op weg naar open zee?”

  Het zijn helemaal geen idioten. Ik zou het ook doen als ik uit Ghana, Ivoorkust, Eritrea of een andere Afrikaans land kwam. Zodra het bootje het sop kiest, belt de smokkelaar vanaf het strand de Italiaanse kustwacht, Artsen zonder grenzen, bootvluchtelingen.nl, of een van de vele andere NGO-s die daar drijven om Europa te overspoelen en die racen dan om het hardst wie er als eerste ‘reddende engel’ kan spelen. Verdomd weinig risico. Nog geen 1% verzuipt. In Zuid-Italië voorziet Italië ze zo snel mogelijk van een gratis kaartje voor in de trein (heb ik ooit ook eens gehad toen ik daar ongewenst verklaard werd), want Italië is niet van plan ze te houden. En dan zetten ze koers naar het Noorden, naar de vleespotten van de welvaartsstaten.

  Koud, nee hoor. Kheb gepootjebaaid in februari daar. Isnie koud. Voorspelling voor vandaag:

  Naamloos.png

  Liked by 1 persoon

 3. Republikein // oktober 4, 2016 om 01:47

  Als je het even vertaald, keil ik het op de voorpagina 😉

  Like

 4. Willemientje // oktober 4, 2016 om 07:39 //

  Een oudje

  Het zal zo’n vaart niet lopen
  het is hier allemaal zo ver vandaan
  ze krijgen echt de kans niet
  om ons land te slopen
  voor het zover komt,
  heeft de regering er allang iets aan gedaan.

  Het zal zo’n vaart niet lopen
  ze zijn hier opgegroeid
  ze zijn er voor gevlucht
  anders waren ze daar uitgeroeid
  ze hebben toch heel veel van onze vrijheid geleerd
  het grootste deel is hier toch goed geïntegreerd?

  Het zal zo’n vaart niet lopen…toch
  Die ISIS-gasten, ach die kunnen niet zo’n kwaad
  dat is een kleine minderheid
  wel jammer van die Jodenhaat
  dat past niet in ons land
  dat loopt dan wel weer ietwat uit de hand.

  Het zal zo’n vaart niet lopen
  denkt een groot deel van het volk naïef
  de islam is toch vrede, ook een moslim heeft z’n naaste lief
  dat is ons toch in al die jaren door de overheid geleerd
  maar als je in de koran leest
  blijkt die informatie toch verkeerd.

  Het zal zo’n vaart wel lopen
  als we de islam z’n gang laten gaan
  heel langzaam gaat het verder, raakt de kern van ons bestaan
  het is geen christendom, wij Nederlanders zullen moeten leren
  een moslim zal zijn vijand nooit de andere wang toekeren
  als we onze beschaving willen redden, zullen we ons moeten verweren!!!

  Door:
  Willemientje

  Liked by 3 people

 5. Laten verzuipen, is inhumaan maar effectief, dooie moslims kunnen geen jihad voeren , mischien is de Heilige Geest hier mee bezig ? Handelingen 5 Annanias en Saffira vers 1-11.

  Like

 6. Greengo // oktober 4, 2016 om 09:37 //

  Mooi Willemientje, of beter gezegd: raak.

  Liked by 1 persoon

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 4, 2016 om 10:11 //

  Inderdaad Willemientje het zal zo’n vaart wel lopen. Zelfs als straks blijkt dat ze niet naar Nederland komen zullen wij via de EU moeten bijdragen aan de kosten gemaakt in Italië en Griekenland en die kosten zullen astronomisch zijn.

  Like

 8. Je bent verplicht om schepen in nood te hulp te schieten maar je kunt het ook overdrijven. Dit zijn de piratentrucs die we kennen uit de tijd dat ze in plaats van een heel continent alleen nog maar schepen overvielen. Hallo zeelieden, piraterij wordt wereldwijd met de doodstraf opgelost. Aan de hoogste ra en bij gebrek daaraan de kogel. Doe es knallen met die buksen en nou niet alleen pang-pang zeggen. (Raar trouwens, is dat pang-pang geen vies woord uit de takki-takki-literatuur?)

  Like

 9. Republikein // oktober 4, 2016 om 11:18 //

  De vertaling luidt:

  We kunnen de Thora (de eerste 5 boeken van het Oude Testament) op vier niveaus lezen: letterlijk, metaforisch, allegorisch en esoterisch. Deze vier manieren verrijken elkaar in betekenis. Het zijn vier invalshoeken die elkaar versterken.

  Daarnaast heeft de Thora zeventig gezichten, wat wil zeggen dat elke tekst 70 mogelijke interpretaties in zich verbergt. Het getal 70 verwijst naar het aantal volkeren dat leefde op het moment dat de mensheid de Thora geschonken werd.

  “God” moest het boek in een taal schrijven die door deze 70 verschillende volkeren begrepen kon worden. Op deze manier drukt de Thora zich tegelijkertijd uit aan alle mensen, ieder op hun eigen niveau. Ieder ontvangt de kennis op zijn eigen niveau. Iedere letter, ieder woord, ieder vers betekent 70 verschillende dingen.

  Zo verscheen er bijvoorbeeld in de veertiende eeuw het boek Tikkunei Zohar dat de 70 interpretaties uitlegde van de eerste drie woorden van de Thora: “In den beginne”. Daarom wordt de Thora ook wel de “levende Thora” genoemd. De tekst verandert niet maar wel ons begrip ervan, en vernieuwt zich in iedere nieuwe generatie.

  Over religie raak je niet uitgesproken.
  Het hoofdstuk Soros is kinderspel.
  Nog maar eens:God had een hekel aan religies.

  Like

 10. Republikein, dat komt omdat die gasten altijd zo bloed irritant zijn en er altijd 1tje bijzit die hierover aan je kop gaat zitten zeiken.
  Erger is nog dat het de meest walgelijke mensen aantrekt.
  En nou ga jij er ook nog eens over beginnen.

  Like

 11. Republikein // oktober 4, 2016 om 11:38 //

  Het was als grapje bedoeld Bert.
  K denk ook niet dat Fubar dat van mij verwacht, van dat vertalen.
  En dat was zijn grapje.

  Liked by 1 persoon

 12. Ongelovig varken // oktober 4, 2016 om 11:48 //

  Republikein. Blijkbaar ben jij minstens zo slapeloos als ik. Dan krijg je dit soort dingen. Dan ga je de hele nacht zitten surfen en dan komen er 70 verklaringen van de woorden “in den beginne”.

  Ooit las ik ergens, in een Frans boek over geschiedenis (wij in Nederland zijn uiteraard veel verder en veel beter) dat de joden in de middeleeuwen (en later) nogal gesloten gemeenschappen vormden. Een van de redenen was, dat zij vonden dat hun bijbelinterpretaties veel beter waren dan die van de christenen. Een andere was, dat zij een stelsel van omgaan met voedsel en een stelsel van de boel schoon houden hadden, wat nogal ver ging en afweek van hoe de christenen het deden. Toen dan ook tijdens een pestepidemie de joden relatief gespaard bleven, was het oordeel snel klaar: de christenen beschuldigden de joden ervan hun bronnen te hebben vergiftigd. De joden dronken niet uit dezelfde bronnen als de christenen want dat vonden ze vies.

  De christelijke wraak was vreselijk. De joden werden in hun boerderijen opgesloten die in brand werden gestoken, ze werden in tonnen gespijkerd en in de rivier gegooid. Enzovoort.

  Ik hoop niet dat er rabbijnen onder de lezers zijn, want ik heb al een joodse banvloek of zoiets gekregen voor deze “opvatting”. Deze opvatting legt namelijk de redenen van het ontstaan van de joden vervolgingen nl. een klein beetje bij de joden zelf: gesloten gemeenschappen met de air van: wij kennen de bijbel beter en wij zijn schoner dan jullie.

  Liked by 2 people

 13. Voor ik het vergeet: uiteraard bleven de joden relatief gespaard tijdens de pest OMDAT ze de boel zo goed schoon hielden. Daarom hadden ze minder last van ratten en de luizen van ratten brengen de pest over.

  Like

 14. Edjan, ze mogen zich dan wel als een soort van Asterix & Obelix Israel verdedigen, maar zoveel schelen die orthodox of niet, niet in hun gedrag met een mossel.
  Beide kunnen ze niet van kleine pikkies afblijven en beide snijden ze beesten de strot door onverdoofd.
  En een air hebben ze ook allebei, nog steeds.

  Like

 15. Republikein // oktober 4, 2016 om 12:29 //

  Ik las trouwens dat “onze” belastingdienst “de kerk van het vliegende spahhettimonster”niet serieus neemt.
  Leuker kunnen ze het niet maken.

  Like

 16. De belastingdienst heeft een aanvraag van de Kerk van het Vliegend Spaghettimonster om als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) te worden gezien, afgewezen.
  De Belastingdienst ziet niet hoe de kerk van de Pastafari het algemeen belang zou dienen.
  https://www.powned.tv/artikel/belastingdienst-ziet-nut-van-pastakerk-niet-i

  Blijkbaar vinden ze rest wel een beogende instelling.
  Dat moeten ze mij dan toch maar een keer goed gaan uitleggen wat dat dan wel niet is w.b. gristenen en mossels.
  Zelfs een algemeen belang schijnen ze te kunnen zien in de rest.
  Ik heb ‘m nog niet gevonden behalve ellende voor de maatschappij.

  Liked by 1 persoon

 17. Republikein // oktober 4, 2016 om 13:22 //

  De mensheid is op hol geslagen.
  Vroegah hadden we de PTT, het GEB en het Ziekenfonds.
  Er kwamen steeds meer hoogopgeleide burgers, zie Nyenrode, zij bepalen hoe wij ons leven moeten indelen.
  Je kunt met deze luitjes de oorlog niet winnen, sterker, wij staan op zwaar verlies.
  Men noemt dat vrije marktwerking.
  https://jangajentaan.files.wordpress.com/2016/09/kok-euro.jpg?w=190&h=226

  Liked by 1 persoon

 18. Is de scientology church voor de belastingdienst nog een kerk?

  Like

 19. ed, zou je hier kunnen vinden.
  http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/brochures_en_publicaties/overzicht_anbis

  PAS OP. dit moet je eerst openen omdat het een ZIP bestand is.

  Like

 20. Republikein // oktober 4, 2016 om 14:38 //

  Grensoverstijgende thema’s zijn vaak interessant.

  Es gibt einen Zusammenhang zwischen dem reaktionären Bericht des Club of Rome und der Bertelsmann-Studie über die Kinderarmut. Beide berichten von einem erschreckenden Realitätsverlust des regierenden Establishments, beide sind Zeugnisse der Hoffnungsangst, die seit langem in Europa grassiert. Schon Thomas Mann sprach von dem „instinktunsicheren Kontinent“ und Kardinal Ratzinger konstatierte in Europa eine „seltsame Müdigkeit“, die zu einem Verlust von Hoffnung und Zuversicht und damit auch zu weniger Familie und Kindern führte.

  Die Mitglieder des vor allem im grünen und linken Milieu einflußreichen Club of Rome sind offenbar schon zu müde zum Nachdenken und bleiben in ihrer steinzeitideologischen Umwelthöhle sitzen. Sonst hätten sie die Zusammenhänge zwischen Demographie, Wirtschaft und Wohlstand nicht so plakativ verdrängt. Und die „Bertelsmänner“ sind wohl auch zu müde, um alte Ladenhüter wenigstens neu zu verpacken.

  Het is een jongen! Een inmiddels vijf maanden oude jongen is de eerste baby ooit die is verwekt door middel van een nieuwe techniek die het DNA van drie mensen gebruikt.

  Een moeder geeft deze mitochondriën aan haar kind door. Bij het syndroom van Leigh is een van de genen die hierin zit gemuteerd. Beeld: Wikimedia Commons
  Een moeder geeft deze mitochondriën aan haar kind door. Bij het syndroom van Leigh is een van de genen die hierin zit gemuteerd.

  De kersverse Jordaanse moeder draagt genen voor het syndroom van Leigh, een fatale aandoening die het ontwikkelende zenuwstelsel van een kind aantast.

  Heeft de duivel een verbond gesloten met de wetenschap?

  [k stop met dit topic, genoeg is genoeg]

  Ter afsluiting ff een gesprekje met kabouter Plop.

  Like

 21. Ni sehemu hii ya pili tafsiri ya sehemu ya kwanza?

  Like

 22. Als je het niet kan lezen dan is dat verder erg vervelend voor je, had je maar moeten opletten op school, of je kan anders altijd nog een cursus gaan volgen.

  Liked by 1 persoon

 23. Googelen kan ook, hoor, voor de dommertjes onder ons
  https://www.google.nl/#q=Ni+sehemu+hii+ya+pili+tafsiri+ya+sehemu+ya+kwanza

  Like

 24. Kijk, ik had toevallig geen Duits in mijn pakket zitten maar weer wel Swahili.
  Je moet toch ergens uit kiezen.
  En zo hebben we allemaal weer wat anders geleerd, niemand weet alles.

  Liked by 1 persoon

 25. Ok dan, er staat, Is het 2de deel een vertaling van het 1ste deel.
  Ik schrijf niet zo graag Swahili, gewoon, uit respect voor iedereen, omdat ik weet dat niet iedereen dat even goed kan vertalen. Geeft niks hoor verder.

  Like

 26. Tijl Uylenspiegel // oktober 4, 2016 om 16:53 //

  Dat is ook wat, ik maar denken dat in mijn hele artikel religie niet voorkwam.

  Like

 27. Nee hoor; een dwingend advies om Beamix zwenklompjes en-masse ’t werk te laten doen.

  Like

 28. Onzinverhaal over de thorah als zou dit verschillende lagen hebben. Onstabiele mensen zonder kennis en ruggengraat neigen hun oren naar kletspraat. Kun je het gebod ‘לא תגנב’ ofwel ‘gij moogt niet stelen’ ook vanuit 70 perspectieven bekijken? Jat maar eens wat van een geharde crimineel en kijk dan of hij gaat filosoferen of dat hij een kogel door je kop jaagt.

  Like

 29. Republikein // oktober 5, 2016 om 13:47 //

  Ik neig naar eerst zien en dan geloven, en daar is niks mis mee.
  Ik haal slechts een stukkie aan van iemand die beweert een aartsengel op bezoek gehad te hebben.
  Wat een ander daarvan vindt boeit me geen reet.
  Uit de boeken van Walsch kon ik ook geen chocolade maken.

  Liked by 1 persoon

 30. Walsch! De gesprekken met god! 10 of 12 “boeken” met heel grote letters. Mijn ex was er verslaafd aan. Ik heb er wel eens met haar over proberen te praten. Maar daar werd ik niets wijzer van. Van die hele spiritualiteit begrijp ik niets. Ik ben er nog niet aan toe.

  Ik ben tot de conclusie gekomen dat mij ex zo gek als een deur was/is. En zonder gevaar is het allemaal niet want Walsch kwam in zijn laatste boek tot de slotconclusie dat wij allemaal zelf god zijn. Het complete narcisme, volgens mij. Het totale egoïsme.

  Like

 31. Ed, iemand die daar mee bezig is, die had ik er de 1ste dag al uit geflikkerd.
  En wat is, walsch?

  Like

 32. https://www.bol.com/nl/p/een-ongewoon-gesprek-met-god/666828565/

  En dan te weten dat hij in deel 10 (of 12) zelf god wordt.
  Spiritualiteit is echt de grote ziekte van deze tijd. Eclectici noemen ze zichzelf ook wel. Wat betekent dat ze uit elke godsdienst iets pikken zoals het ze uitkomt. En als het te lastig wordt, shoppen ze weer eens verder. Maar weet wel, dat bijna de helft van de Nederlanders (en Duitsers) die infectie inmiddels heeft opgelopen. Als ze beginnen met “niets is toeval”, dan weet ik het al. Praten ze over “vorige levens”, ren dan weg zo hard je kan.

  Het is tegenwoordig heel moeilijk om een “normale” (niet geïnfecteerde) vrouw tegen te komen.

  Ja, ik had haar er veel eerder uit moeten gooien.

  Liked by 1 persoon

 33. Een antwoord als, dat dat de schrijver is van een boek was, had ik ook goed gevonden.

  Like

 34. Republikein // oktober 5, 2016 om 19:04 //

  Like

 35. Republikein // oktober 6, 2016 om 02:40 //

  K heb tot slot nog een aardig geitje gevonden, nu we toch zweven.

  Nasiriyah (Irak) – Auf einer Pressekonferenz in der südlichen Irak-Provinz Dhi Quar hat der irakische Transportminister Kazem Finjan Al-Hamami die anwesenden Journalisten mit einer ungewöhnlichen These überrascht – zeigte er sich doch davon überzeugt, dass die Hochkultur der Sumerer bereits n5.000 v. Chr. den ersten Raumflughafen gebaut, Raumfahrt betrieben und den Zwergplaneten Pluto entdeckt hätten.

  Wie die englische Ausgabe der arabische Nachrichtenseite The New Arab (Alaraby.co.uk) berichtet, verwies der Minister seine Kritiker auf die Arbeit des bekannten Sumerologen Samuel Kramer. In einem via Twitter verbreiteten Mitschnitt der Aussagen beruft sich der Minister zudem auf den umstrittenen Übersetzer sumerischer Keilschrifttexte und Prä-Asronautiker Zecharia Sitchin. Aus den Arbeiten der Forscher lasse sich ein Wissen der Sumerer über das Sonnensystem ableiten.
  https://de.sott.net/article/26411-Irakischer-Transportminister-Sumerer-betrieben-bereits-vor-7000-Jahren-Raumfahrt
  Epi loog.

  Like

 36. copywriter // oktober 6, 2016 om 09:24 //

  Lees ik net dat er een EU grenswacht komt langs de Bulgaarse grens.
  Oh nee he!
  We weten allemaal waar dat op uit gaat draaien, de poorten van Bulgarije gaan open, de hekken worden gesloopt en dan is het “jongens kom maar binnen”
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26750180/__Europese_grenswacht_gelanceerd_in_Bulgarije__.html

  Liked by 1 persoon

 37. Klopt copywriter, dat las ik ook net. Ik dacht: o, nee, de eu gaat een welkomstcomité installeren. Gratis busdiensten, begripvolle linkse ambtenaren en hysterische groen-linkse trutten met welkom-borden. Gratis treinreizen naar Duitsland, Zweden en Nederland. Gratis huizen, inrichting, geld, gezondheidszorg. De gekken (=wij) betalen wel. Misschien met vliegtuigen over de stoute Visegradlanden?

  Elke dag groot in de Telegraaf: “vandaag x-duizend zielige vluchtelingen gered”.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: