Nieuwsticker

Hongaars referendum over migranten ongeldig na te lage opkomst

Het referendum in Hongarije over de door de EU opgelegde opnameplicht van vluchtelingen is ongeldig omdat de opkomst te laag is. Dat maakte de vicevoorzitter van de conservatieve regeringspartij Fidesz, Gergely Gurlas, zondag bekend op basis van een voorlopige uitslag.

Uit een exitpoll blijkt dat zo’n 3,2 miljoen Hongaren ‘nee’ hebben gestemd, tegenover 168.000 ja-stemmers. Het aantal nee-stemmen was voor vicepresident Gergely Gulas reden om te spreken van een ‘verpletterende overwinning’, ondanks de lage opkomst.

Volkskrant >>

Doe mee met 7.219 andere volgers

About Fubar (4527 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

7 Comments on Hongaars referendum over migranten ongeldig na te lage opkomst

 1. NEW LOW FOR THE EU: Brussels HUMILIATED as 92 PER CENT of Hungarians reject migrant quotas
  http://www.express.co.uk/news/world/716757/Viktor-Orban-Hungary-referendum-migrant-quota-European-Union

  But a triumphant Mr Orban roared back: “The results of the referendum are great. This will be a strong enough weapon for us in Brussels.

  He also vowed to pass the verdict of the people into Hungarian law via a constitution change, depsite the turnout being below the 50 per cent threshold to do so.

  Like

 2. Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 2, 2016 om 23:52 //

  Er blijft straks dus in elk geval 1 veilig land over als er hiet echt stront aan de knikker komt, jammer dat Hongaars zo’n moeilijke taal is

  Like

 4. Ongelovig varken // oktober 3, 2016 om 00:13 //

  Ik neem aan dat de eu zich niets van dit referendum aantrekt, temeer daar de 50% opkomst niet gehaald is, en vrolijk verder gaat druk op Hongarije uit te oefenen om de (door keizerin merkel eenzijdig gemaakte) “afspraak” over de herverdeling van migranten door te drukken.
  Verder valt het me tegen van de Hongaren dat ze de dreigende islamisering van hun land niet belangrijk genoeg vonden om even hun stem te gaan uitbrengen. Daar zullen ze spijt van gaan krijgen.

  Like

 5. Toch blijft Hongarije nog steeds een aantrekkelijk land om naar te verhuizen. Het is supergoedkoop en met 10.000 euro koop je daar een villa met een riant stuk grond. Zelf ben ik al een tijdje aan het overwegen om daar een extra huisje te kopen.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // oktober 3, 2016 om 00:51 //

  Ja Rommel jij hebt makkelijk praten, je woont al in een land waar je je strottenhoofd verstuikt als je de taal probeert te spreken. Voor je Zweedse poes zal het wel moeilijker zijn.
  Er is maar 1 ding dat ik weet van Hongarije, ze fokken paarden die vrij klein zijn en een superslecht karakter hebben. Gek genoeg kunnen ze zelf wel met die paarden overweg, ze gebruiken daarbij veelvuldig het ‘woordje’ prrrrrt. Dat kan meerdere betekenissen hebben maar die beesten snappen het vaak wel. Voor de rest is het uitkijken geblazen met die dieren want voor je er erg in hebt schoppen ze het licht uit je ogen.

  Like

 7. Ik heb meer verstand van vrouwen. Dankzij een opvoeding in een bordeel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: