Nieuw

Asielparasieten keren terug naar huis

Zweden – De wachttijd voor een verblijfsvergunning duurt te lang en in de tussentijd krijgen ze te weinig geld van Zweden. Daarom verkassen elke maand 300 Irakezen terug naar huis, ondanks de vermeende problemen in hun eigen land.

Tot nu toe zijn dit jaar 2600 Iraakse asielzoekers vrijwillig teruggekeerd naar Irak.  In vergelijking met de 177 terugkeerders van verleden jaar is het dit jaar 15 keer zoveel.

Volgens Kristina Rännar, procesmanager bij de Zweedse immigratiedienst, ontvangt 40% van de Irakezen een afwijzing op hun asielaanvraag. De informatie over de strengere asielregels in Zweden begint zich langzaam te verspreiden onder de asielparasieten.

Sudat Alwandaui trok zijn asielaanvraag in Zweden na acht maanden in, en ging huiswaarts naar Irak.

– Tijdens mijn acht maanden verblijf in Zweden was er niet eens tijd voor een interview bij de immigratiedienst. Ik was gedwongen te verblijven bij een familielid in Stockholm en kreeg van de Zweedse overheid slechts 61 kronen (7 euro) per dag, 61 kronen kan je niks mee. Is nauwelijks genoeg om een pakje sigaretten van te kopen. Het was erg moeilijk om onder deze omstandigheden te leven, zegt Sudat Alwandaui.

Sudat Alwandaui woont nu weer met zijn drie kinderen en vrouw in Noord-Irak. Hij zegt dat hij naar Zweden was gevlucht omdat hij en zijn familie werden bedreigd omdat hij werkte als bewaker in Irak, en hij veel goeds had gehoord over Zweden.

– Ik had vernomen dat Zweden zeer geschikt was voor gezinnen, en het makkelijk was om daar asiel te krijgen. Maar toen ik daar aankwam kreeg ik een shock. Het was het tegenovergestelde. Wet naar wet werd veranderd en maakte het moeilijk voor ons, en ten slotte gaven we op.

De financiële ondersteuning voor terugkeer bedraagt voor één spijtvluchteling 3500 euro, en 2000 euro voor een zogenaamd spijtvluchtelingkindje. Een vluchtelinggezin kan maximaal 8000 euro als bonus bij elkaar harken om weer terug naar huis op te rotten.

Volgens inside informatie uit de Zweedse immigratiedienst gebruiken de Irakezen het systeem om asiel aan te vragen om daarna binnen een paar dagen financiële ondersteuning voor terugkeer aan te vragen.

– Ze komen hier naar toe om asiel aan te vragen en binnen enkele dagen trekken ze hun asielverzoek in en vragen onmiddellijk een financiële ondersteuning voor terugkeer bij de Zweedse immigratiedienst. Er zijn sterke vermoedens dat ze op zoek zijn naar geld om hun gewapende strijd in Irak / Syrië te financieren.

Bron:

Sverige Radio

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

5 Comments on Asielparasieten keren terug naar huis

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 3, 2016 om 00:36 //

  Maak me toch sterk dat er dan toch personen zijn die ze op die mogelijkheid wijzen, zelf zijn ze vast niet zo slim, en voor mond op mond reclame is de toename te groot. Een mens moet niet verbaasd zijn als er ambtenaren achter blijken te zitten die die informatie doorgeven. Het is wel wrang als Zweden hierdoor via deze omweg indirect de strijd in stand houden, misschien moeten die goedmenschen daar maar eens stevig over nadenken.

  Like

 2. copywriter // oktober 3, 2016 om 06:13 //

  goedmenschen en nadenken?…muhahahahahaha.

  Like

 3. De Zweden moeten de moslims allemaal naar het Noorden sturen , aan de poolcirkel bij de eerste Ramadan gaan ze allemaal aan honger dood.

  Liked by 1 persoon

 4. linda bakker // oktober 3, 2016 om 09:26 //

  Sudat Alwandaui woont nu weer met zijn drie kinderen en vrouw in Noord-Irak. Hij zegt dat hij naar Zweden was gevlucht omdat hij en zijn familie werden bedreigd omdat hij werkte enz ….Dus als ik het goed begrijp is deze lafbek gevlucht en heeft zijn gezin gewoon in angst en onbeschermd achter gelaten? je laat je gezin toch niet zo maar achter?

  Liked by 1 persoon

 5. Jeroen999 // oktober 3, 2016 om 12:36 //

  Zal me niet verbazen dat ie naar Duitsland of Nederland is vertrokken om daar hetzelfde truukje uit te halen. Zal me niet verbazen als een terugkerende parasiet nergens geregistreerd wordt binnen de EU.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: