Nieuw

Oost-Europa: De Laatste Barrière tussen het Christendom en de Islam

Minister-President van Hongarije, Viktor Orbán, is de Oosterse vijand van de Europese elite. Niemand anders in Europa spreekt over de bescherming van 'het christendom,' behalve hij. Rechts: "Koning Jan III Sobieskie van Polen tijdens de strijd tegen de Ottomaanse Turken in Wenen, in 1683.

door Giulio Meotti

 • Minister-President van Hongarije, Viktor Orbán, is de oosterse vijand van de Europese elite. Niemand anders in Europa spreekt over de bescherming van ‘het christendom,’ behalve hij.
 • “Degenen die hier zijn gearriveerd zijn opgegroeid met een andere religie, en vertegenwoordigen een heel andere cultuur. Merendeel van hen is geen christen, het zijn moslims … Dit is een belangrijke zaak, omdat Europa en de Europese identiteit het christendom ten grondslag heeft.” – Minister-President van Hongarije, Viktor Orbán.
 • De laatste kans om Europa’s roots te redden zou misschien wel kunnen komen van de voormalig communistische EU-lidstaten – degenen die in 1699 de Ottomanen hebben verslagen en nu een culturele dreiging voelen vanwege hun nakomelingen.
 • Cyprioten weten veel beter wat de consequenties zijn van een culturele botsing dan de comfortabele bureaucraten van Brussel. Vraag ze maar over de kerken aan de Turkse kant van het eiland; hoeveel staan er nog overeind?

Het lot van Oostenrijk staat nu op het spel.

Wellicht was het toeval dat Kardinaal Christoph Schönborn, aartsbisschop van Wenen en aangewezen om de nieuwe Paus te worden, ervoor gekozen heeft om op 12 september – het jubileum van het Beleg van Wenen, toen de Turkse Ottomanen bijna Europa hadden veroverd – de meest dramatische oproep te doen om de Europees-Christelijke roots te redden.

“Veel moslims willen en zeggen dat Europa aan zijn einde komt,” zei Kardinaal Schönborn, voordat hij Europa ervan beschuldigde “haar christelijke identiteit te zijn vergeten.” Hij kondigde daarna de mogelijkheid van “een islamitische verovering van Europa” aan.

Konrad Pesendorfer, hoofd van het Australische Centraal Bureau voor Statistiek, zei dat in 2030, 40% van de inwoners van Wenen buitenlands zal zijn dankzij de interne demografie en de migratiestroom (60,000 nieuwkomers binnen een jaar).

Sinds de val van Constantinopel in 1453, heeft een groot deel van de christenen in Oost-Europa moeten leven onder islamitische bezetting, met name de Ottomanen. Het lijkt erop dat de tijd zich heeft teruggedraaid naar 1683, toen het Ottomaanse leger aankwam bij Wenen.

Het is geen toeval dat het enorme verzet van de Oost-Europeanen de voornaamste belemmering is geweest voor de gezamenlijke reactie van de Europese Unie naar de migrantencrisis. Het waren deze landen in het Oosten die de Duitse kanselier, Angela Merkel, dwongen om de enorme stroom van migranten tot een halt te roepen. Vandaag de dag blijven er migranten massaal komen naar de landen waar er geen grenzen zijn. In augustus alleen al arriveerden er 23,000 migranten in Italië.

Brussel is een propagandaoorlog aan het oproeren waarbij de West-Europeanen, die voor een ongecontroleerde migratie van moslims zijn, worden weggezet als kosmopolitisch en tolerant, en Oost-Europeanen als een stel xenofobische kneuzen, ofwel volslagen neonazi’s.

Europa’s hoog opgeleide elite zou er misschien goed aan doen om te luisteren naar hun broeders in het Oosten. Deze landen zijn, ironisch, het hart van het ‘nieuwe Europa,’ de laatste landen die zich bij het Europees project hebben gevoegd, en de landen die zijn ontkomen aan autoritaire regimes, die hebben moeten herrijzen. Het beleid van Brussel duwt deze Oosterse groep nu terug naar de Russische invloedssfeer.

De onwil van de Oost-Europeanen om hun deuren te openen voor de massieve moslimmigratie kan verklaard worden met de economische crisis, het dalende geboortecijfer, hun relatiefhomogene samenlevingen, de vervolging van de christenen onder het communisme, herinneringen van een conflict met de islam uit de middeleeuwen, en de poging van Brussel om een culturele orde op te dringen. Het Europees parlement heeft zowaar herhaaldelijk resoluties aangeboden, die druk zet op lidstaten in Oost-Europa zoals Polen, Hongarije en Kroatië, en van ze eist dat ze het homohuwelijk en abortus legaliseren.

De president van de Europese Commissie, Jean Claude Juncker, noemt hem ‘Viktator’ Orbán. Maar de Hongaarse Minister-President gaat provocerend vooruit met de bouw van een muurbij de grens van Hongarije en Servië. Toen het communisme viel, was Hongarije het eerste land die het Ijzeren Gordijn opendeed en mensen naar buiten liet. Nu is het het eerste land dat een hek bouwt om mensen buiten te houden. Orbán heeft plannen voor nog een hek bij die grens.

Orbán is de oosterse vijand van de Europese elite. Niemand anders in Europa spreekt over de bescherming van ‘het christendom,’ behalve hij. De ‘Visegrád-4,’ het verbond tussen Tsjechië, Polen, Bulgarije en Slowakije, wil een onderscheid maken tussen christelijke en islamitische immigranten. Orbán krijgt de steun van Hongaarse bisschoppen, die tegen het opendeurbeleid van Paus Francis zijn.

In een opiniestuk voor het nieuwsblad Frankfurter Allgemeine schreef Orbán:

“Degenen die hier zijn gearriveerd zijn opgegroeid met een andere religie, en vertegenwoordigen een heel andere cultuur. Merendeel van hen is geen christen, het zijn moslims … Dit is een belangrijke zaak, omdat Europa en de Europese identiteit het christendom ten grondslag heeft.”

Lees verder:

https://nl.gatestoneinstitute.org/9051/oost-europa-christendom-islamhttps://nl.gatestoneinstitute.org/9051/oost-europa-christendom-islam

Doe mee met 8.097 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (3939 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

8 Comments on Oost-Europa: De Laatste Barrière tussen het Christendom en de Islam

 1. Victot Orban heeft de juiste weg gekozen, wat hij wil komt overeen met de 10 Geboden Exodus 20 vers 1-26

  Like

 2. Tegen elke boom en lantaarnpaal even het pootje optillen en een bijbels plasje doen. Het territorium moet gemarkeerd worden.

  Liked by 1 persoon

 3. De propaganda is massiewf en gehaaid. Ik lees even voor uit de Telegraaf
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26722241/__Hongarije_stemt_over_asielzoekers__.html

  Citaat 1) “Hongarije gaat zondag naar de stembus om zich uit te spreken tegen de opnameplicht van vluchtelingen, zoals die binnen de Europese Unie is afgesproken.”

  Citaat 2) Belangrijkste voorvechter van een ’nee’ is premier Viktor Orbán, die met zijn campagne het antivreemdelingensentiment in het land aanjaagt.

  – Zoals die binnen de eu is afgesproken? Eenzijdige afspraken noemden we vroeger een dictaat: merkel legt het op en de rest dient te gehoorzamen.

  – Het antivreemdelingensentiment. Het is een sentiment. No go areas, brandende auto’s, aangerande vrouwen, aanslagen: allemaal sentimenten?

  Voorspelling: naarmate verkiezingen naderen toont de Telegraaf haar ware gezicht: tegen Trump, tegen Wilders, tegen Orban, tegen zwarte Piet.

  Like

 4. edjan, waarom denk jij nou dat je luckybee op geen enkel ander forum zal tegen komen.
  Werkelijk overal wordt hij er af geschopt na een tijdje.
  Het begint met onschuldige kleine 10 geboden verhaaltjes.
  Wacht maar af over een tijdje, geloof me maar, de hel en alles en ze ouwe moer zal volgen.

  Like

 5. Duchesne // oktober 2, 2016 om 17:42 //

  Groot stuk op RT over Soros en hoe het zit, Orban word ook genoemd. Alles te hebben gelezen is er maar een conclusie: de lieden die voor Soros werken zijn opzettelijk bezig onze samenleivng totaal te destabiliseren en ze verdienen er goed aan. Wat nu precies onze veiligheidsdienstenndn in Europa is mij een groot raadsel, maar het lijkt alsof ze niet eens door hebben wat er gebeurd.
  Soros heeft als oogmerk een kapitaal te verdienen door te investeren in onze ondergang. Lijkt me een vorm van terrorisme waar enkel een kogel tegen helpt. Waarom laten veiligheidsdiensten dit gewoon gebeuren, is dan iedereen omgekocht?
  Of zit deze wereld vol scheiterds?

  Like

 6. Duchesne // oktober 2, 2016 om 19:17 //

  Meer nieuws dat wij nooit horen: Amerikaanse soldaten weigeren openlijk te vechten aan de zijde van ” gematigde” rebellen in Syrie, de CIA heeft huurlingen moeten inschakelen omdat de soldaten weigeren.
  Er zijn stille evacuaties bezig om westerse mensen die niet absoluut noodzakelijk zijn weg te halen van onder andere Irclik.
  In Bosnie schijnt ook van alles te rommelen bij de Jihadis daar.

  Ons nieuws is echt compleet censuur of achterlijk.

  Like

 7. Australische? U bedoelt vast: Oostenrijkse.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: