Nieuw

Ons drinkwater al decennia lang vervuild met asbest

Ons kraanwater stroomt door 35.000 kilometer verouderde asbestleidingen, dit ondanks het verbod op het gebruik van asbest sinds 1993 omdat dit onder andere kankerverwekkend is. Om deze leidingen te vervangen is meer dan 200 miljard euro nodig. De drinkwaterbedrijven zwijgen hierover, ondertussen stroomt het water ongestoord uit de kraan.

“In Nederland komt er schoon en lekker drinkwater uit de kraan. Dat hebben we te danken aan drinkwaterbedrijven. Zij maken het water schoon en betrouwbaar. Dat gebeurt in een aantal stappen.”
Dat is de cynische slogan van de drinkwaterleidingbedrijven.

Per jaar wordt er maar liefst 1.156 miljoen kubieke meter drinkwater geproduceerd. Om al dit drinkwater te transporteren ligt er in Nederland 120.000 kilometer aan waterleiding. Per volwassene gebruiken we gemiddeld 121 liter drinkwater per dag en drinken bijna 2 liter.

Ooit waren er bijna 200 waterbedrijven in Nederland. Veel gemeenten hadden hun eigen waterleidingbedrijf. Nu zijn er nog tien grote over. Zij leveren kraanwater aan de mensen in hun regio. Bijvoorbeeld WML in Limburg, in Zuid-Holland Dunea en Vitens als grootste drinkwaterbedrijf in Friesland, Overijssel, Gelderland en Flevoland.

Door Rob Vellekoop

Verder lezen : http://delangemars.nl/2016/09/21/ons-drinkwater-decennia-lang-vervuild-met-asbest/

h/t ‘Greengo’

Doe mee met 8.366 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2107 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

6 Comments on Ons drinkwater al decennia lang vervuild met asbest

 1. Duchesne // oktober 1, 2016 om 18:54 //

  Willens en wetens worden we dus al jaren vergiftigd. Ik weet dat de beter gegoede huishoudens waterfilters hebben op de leidingen. Blijkbaar is die 100 euro per jaar per huis als tijdelijke oplossing dus ook niet de moeite….
  We zijn decorvulling, mogen voor de vorm een keer per vier jaar stemmen en we zijn verder gewoon voorwerpen, voorwerpen die aan vervangening toe zijn.
  Nu word weer wat meer duidelijk. Laat God of Allah vergiffnis schenken want van deze burger zal het niet komen, enkel koud scherp staal.

  Like

 2. Duchesne // oktober 1, 2016 om 18:56 //

  P.s. Ik ga mijn geld wat is afgeperst door de belasting inzake waterschap per direct terug vragen, ze weten dus al jaren dat er een gezondhedisrisico is, de schoften.

  Like

 3. En maar blijven volhouden dat we van tabak kanker krijgen met ze alle.
  Misschien werkt een slok water minder drinken wel veel beter om het niet te krijgen.

  Like

 4. Greengo // maart 3, 2017 om 20:57 //

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: